eveliina matilda - Banneri

Aloitimme syysloman metsäretkellä yhdessä siskojeni ja lasten kanssa. Suuntasimme heti koulu- ja työpäivien jälkeen suvun rakkaalle suolle, jossa meidän oli tarkoitus viettää tuleva yö ja juhlia myöhemmin seuraavana päivänä yhdessä muiden sukulaisten kanssa.

Suolle vievälle tielle oli kaatunut ilmeisesti edellisessä myrskyssä puu. Meillä oli onnea matkassa, koska perjantaina oli kaunis syysilta ja lauantainakin selvisimme koko aamupäivän kuivina.

Ehdimme vielä ennen pimeää pystyttää leirin ja sienestää iltapalaa. Ukki ja mummi toivat meille tarvikkeita, kuten pressun sateen suojaksi, myrskylyhtyjä, klapeja ja kauriin taljoja teltan pohjalle.

Hämärän tullen mummi, ukki ja Koke lähtivät kotiin. Koiran oli tarkoitus jäädä kanssamme yöksi suolle, mutta löydettyään suolta käärmeen koira ei enää malttanut tulla suolta leiriin vaan etsi ja hyppeli eläimiä pitkin suota. Leiriin vahtikoiraksi jäi siskoni koira Kissa. Viritimme tulet ja kokkailimme nuotiolla samalla kun lapset leikkivät leirin läheisyydessä.

Metsässä oli seitsemältä pimeää ja puoli kahdeksalta säkkipimeää. Onneksi meillä oli myrskylyhtyjä ripustettuna laavun ympäristöön sekä pattereilla toimivia valonauhoja teltassa. Kokkailimme otsalampun valossa kaikenlaisia herkkuja. Söimme ruisleivän päällä metsästä kerättyjä sieniä, paistoimme vaahtokarkkeja ja hodareita. Lapset laittoivat nuotiossa myös suklaalla täytettyjä banaaneja.

Yöllä satoi kovin, mutta teltan suojassa oli mukava nukkua. Tai ainakin lapset nukkuivat tyytyväisinä. Itse heräilin luonnon ääniin ja kaipasin omaa memoryfoam-patjaani.

Aamiaiseksi laitoimme nuotiolla ja laavun tulisijassa papuja, pekonia, munakokkelia ja puuroa. Söimme metsässä paremmin kun kotona!

Aamun tullen pakkasimme leirin ja laitoimme laavun valmiiksi juhlavieraita varten. Sukulaiset saapuivat laavulle juhlistamaan laavun uuden terassin avajaisia. Juhlassa paljastettiin myös laavuun kiinnitetty uusi kyltti. Suvun rakas suopaikka on meidän edesmenneen pappan ikioma suo. <3

 

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X