ihan mamina - Banneri

Mä en oo koskaan ollut mitenkään taikauskoinen tai uskonnollinen ihminen. Tiedän, että lapsettomuuteen löytyy aina jokin tieteellinen selitys, en osaa ajatella että asia olisi jotenkin suurempien voimien käsissä. En myöskään koskaan uskonut että haikara toisi lapsia perheeseen – minulle selitettiin rehellisesti jo pienenä, mistä ne lapset tulee ja miksi.

Keskenmenon jälkeen googlettelin paljon erilaisia keinoja tulla hedelmällisemmäksi ja lisätä raskauden mahdollisuutta. Kuulostaa ehkä hullulle, sillä meillä ei ollut mitään ongelmaa tulla raskaaksi ja keskenmeno taisi olla vain huonoa tuuria. En kuitenkaan halunnut jättää mitään sattuman varaan, vaan päätin maksimoida raskauden mahdollisuudet heti kättelyssä.

Kaikista näistä keinoista ei ole tieteellistä tai tutkimukseen perustuvaa tietoa. Itse otin nämä keinot käyttöön, koska perustelut miksi ne edistävät hedelmällisyyttä kuulostivat minun korvaan järkeviltä. En tiedä oliko näillä lopun perin mitään vaikutusta mun raskaaksi tulemiseen, mutta moni nainen vannoo näiden nimeen. Eikä näistä haittaakaan ole, päin vastoin!

GREIPPIMEHU: Juodaan kierron alussa heti kuukautisten jälkeen. On hyvin ravintorikasta ja paksuntaa kohdun limakalvoa, jotta alkion on helpompi kiinnittyä siihen. Parantaa myös ”ovislimoja” jotta siittiöiden on helpompi päästä munasolun luo hedelmöittämään sen.
MACA JAUHE: Maca on paljon käytetty superfoodi. Se on jauhettua juuresta mikä kasvaa Perussa ja maistuu, sekä haisee aivan kamalalle. Siis ihan hirveälle. Parhaiten maca uppoaa sheikkerissä tuoremehun seassa. Tarinan mukaan Macaa on käytetty satoja vuosia lisäämään hedelmällisyyttä ja seksuaalista aktiivisuutta. Naisilla maca vapauttaa luonnollista hormonia mikä auttaa tasapainottamaan kuukautiskiertoa. Maca sisältää mm. sinkkiä, rautaa, kalsiumia, rautaa, vitaminejä ja mineraaleja. Macaa kannattaa tarjota myös miehelle! Itse huomasin heti macan käytön alettua että väsymys oli poissa, mun hemoglobiini oli noussut alarajoilta oikein hyvälle tasolle parissa viikossa.

FOOLIHAPPO: Ei varsinaisesti auta raskautumaan, mutta on sikiölle elintärkeä ensimmäisistä viikoista asti joten on hyvä tankata foolihappovarasto täyteen jotta siitä riittää sikiöllekkin.

D-VITAMIINI: Parantaa miehen siittiöiden laatua.

RAVITSEMUS: Viimeisenä, mutta ei vähäisempänä on ruokavalio. Tästä on ihan tutkittua tietoa, että ruokavaliolla ja painolla on paljon merkitystä raskautumiseen. Monipuolinen ruokavalio on kaiken A ja O. Jos sinulla on ylipainoa ja vaikeuksia raskautua jo parin kilon pudottaminen voi tehdä ihmeitä. Kuitenkaan ei saisi olla myöskään kovin alipainoinen sillä keho ei myöskään silloin ole vastaanottavainen alkiolle. Mä pyrin syömään viisi ateriaa päivässä mahdollisimman monipuolisesti ja terveellisesti. Lisäsin salaatteja ja kasviksia ruokavalioon. Nämä on hyvä muistaa myös sitten kun on raskaana.

Muistutan kuitenkin, että näihin asioihin ei pidä täysin luottaa. Jos sinulla on ollut pitkään vaikeuksia raskautua, niin kannattaa hakeutua lääkärin puheille. Asiaan voi löytyä jokin yksinkertainen ja helposti korjattavissa oleva vika. En myöskään ole lääkäri, puhun vain ja ainoastaan omista mielipiteistä ja kokemuksista.

MILLOIN OLEN HEDELMÄLLISIN?

Opettelin tuntemaan oman kehoni ja kuukautiskiertoni jo ennen raskauden suunnittelua kun lopetin hormonaalisen ehkäisyn. Merkkasin Flo sovellukseen kuukautiset, oireet ja olot. Sovellus laski minun puolesta milloin mulla saattaisi olla ovulaatio.

Lisäksi otin ovulaatiotestit käyttöön, tilasin tukkupakkauksen raskaus-ja ovulaatiotestejä ja aloitin tikuttamisen kierron päivänä 8 ja jatkoin kunnes löysin ovulaation. Kierron puolessa välissä tikutin aamuisin ja iltapäivisin, koska joillain ovulaation aiheuttava hormonipiikki menee nopeasti ohi.

Oletko kokeillut taikakeinoja raskaaksi tulemiseen? 

Auttoiko? 

Jaa vinkkisi kommentteihin!

𝐼𝒽𝒶𝓃 𝓂𝒶𝓂𝒾𝓃𝒶 – 𝒩𝒾𝒾𝓃𝒶

Kommentit (4)

Ootpa oonekas että oot löytäny vihdoin toimivan avun! 😊

Helsingissä on kiinalaisen lääketieteen lapsettomuushoitajalla erikoistunut henkilö, olikohan runebeeginkadulla. Ei kyllä auttanut mulle, ei myöskään hypnoosi rentoutumiseen, eikä munajohtimien huuhtelu. Apu löytyi Marokosta, paikallinen lapsettomuushoitaja sanoi heti että ei vois onnistuakaan ennen hänen toimiaan. Kävin 2 kertaa ja heti tärppäsi kolmen viikon päästä. En ole koskaan ennen ollut raskaana, odotimme 1 v 8 kk ja ikää yli 40 v. Jollain kuivakuppausta muistuttavalla tavalla se "siirsi" jotain kohdun tienoilla, kuvittelen että jotain estettä matkalla. Prosessi oli monivaiheinen ja sattui, esom kireä sidos lantiolla monta tuntia, mutta tehokas!

Heips!
Snapchattia en käytä oikeestaan ollenkaa, mutta instagram on ahkerassa käytössä ja sinne storyyn päivittelen raskaudesta ja vauva jutuista 😊 Laitan linkin tähän! Nimimerkki on niinaman

https://www.instagram.com/niinaman/

Onko sulla snapchattia/päivitätkö siellä mystoryyn mitään? Ois kiva nähdä sun vauvan odotteluarkea!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Niina Mantere

Niina Mantere

Blogin takaa löytyy Niina, 24-vuotias opiskelija, kahden pienen pojan äiti ja yhden miehen avovaimo.

Äitiydestä on tehty tänä päivänä suuri kilpailu ja etenkin nuorten äitien kohtaama kritiikki on kovaa. Siksi mä olen päättänyt paljastaa oman epätäydellisyyteni ja antaa vertaistukea muille täydellisen epätäydellisille äideille, jotka kamppailevat samojen asioiden parissa. Täällä puhutaan äitien kehonkuvasta, opiskelusta vauva kainalossa ja vanhemmuuden haasteista ja parhaista hetkistä. Ainiin ja onhan meillä tulossa häätkin kesällä 2023, jännää!

Ihana saada sut mukaan!

Ota yhteyttä
ihanmamina@gmail.com

Arkisto

X