ihan mamina - Banneri

Kauan odotettu rakenneultra!

Vaikka käytiin viimeksi ultrassa tammikuun alussa ja tiedettiin jo vauvan sukupuoli en voinut olla jännittämättä. Aloin jännittämään sitä olisiko vauvassa jotain poikkeavaa, mitä jos hänellä olisi huulihalkio? Tai sydämessä jotain poikkeavaa?

Istuimme äitiyspoliklinikan aulassa n. 45minuuttia odottamassa pääsyä tutkimushuoneeseen. Kauhea nälkä vaivasi ja olin unohtanut aamulla puhelimen kotiin niin keskityin pyörittelemään sormiani siinä istuessa. Kätilö oli myöhässä hankalien sikiöiden takia, kuulemma koko päivän oli ollut ultria missä sikiöt uineet karkuun tai olivat huonoissa asennoissa. Meidän vauva ei ollut poikkeus, hänkään ei suostunut kaikkia tarvittavia näyttämään suosiolla vaan minä jouduin jumppailemaan hassuissa asennoissa tutkimuspöydällä jotta kätilö löysi kaiken tarvitsemansa.

Ensimmäisenä näin vauvan kasvot, hän oli uskomattoman suloinen siinä ruudulla. Harmittaa että ei ollut mahdollista saada videolle sitä ihanaa nassua. Nauratti miten vauva näytti ihan isälleen. Painoa vauvalla oli 451g mikä vastaisi 5 päivää isompaa kuin viikkojen mukaan olisi. Eli hyvin on vauva kasvanut. Kerroin kätilölle pelostani että vauvasta tulisi yli 4 kiloinen. Olin itse vauvana iso ja lopulta synnyin sektiolla. Pelkään älyttömästi ajatusta sektiosta, en halua synnyttää sektiolla ellei ole ihan pakko. Pääasia oli kuitenkin, että pojalla on kaikki hyvin ja hän on täydellinen!

Uusia raskausoireita

Vatsan kasvun lisäksi mua on alkanut vaivaamaan selkäongelmat. Tuntuu että nykyään saan lantioon nikamalukkoja entistä helpommin ja selkä rutisee jatkuvasti. Alkuviikosta mulla oli niin kamala olo, kun vihloi jalkaan saakka ja joka askel oli kivulias. Onneksi Toni sai hierottua selän auki minkä jälkeen lukko poksahti pois. Voin myös sanoa, että tämä jatkuva piereskely ei ole kivaa. Ei todella. Huomasin myös, että rintoihin on alkanut muodostua raskausarpia. Hieman jännittää kuinka pahan näköiseksi mun rinnat menee. Tietenkin olin varautunut arpien tuloon. En kuitenkaan osannut odottaa, että arpien muodostuminen alkaisi jo nyt.

Saatiin vihdoin myös aikaiseksi hävittää vauvan huoneesta turhat rojut ja nyt päästään tapetti kaupoille. Kerron teille vauvan huoneen remontista kun pääsemme alkuun! Haaveilen jo äitiyslomalle jäämisestä, viihdyn työssäni hyvin mutta olisi niin paljon kaikkea puuhaa kotona mitä haluaisin tehdä.

Tässä läppärin edessä istuessani tunnen ajoittain jumpsutusta alavatsalla. Vauvalla on kova meno päällä, vaikka mami haluaisi jo rauhoittua. 
𝐼𝒽𝒶𝓃 𝓂𝒶𝓂𝒾𝓃𝒶 – 𝒩𝒾𝒾𝓃𝒶

Saattaisit pitää myös:

 

Raskausajan ihanat lääkärikäynnit osa 1

Voiko raskaus olla rankempaa miehelle?

9 X HAUSKAA FAKTAA RASKAUDESTA

 

 

Kommentit (1)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Niina Mantere

Niina Mantere

Blogin takaa löytyy Niina, 24-vuotias opiskelija, kahden pienen pojan äiti ja yhden miehen avovaimo.

Äitiydestä on tehty tänä päivänä suuri kilpailu ja etenkin nuorten äitien kohtaama kritiikki on kovaa. Siksi mä olen päättänyt paljastaa oman epätäydellisyyteni ja antaa vertaistukea muille täydellisen epätäydellisille äideille, jotka kamppailevat samojen asioiden parissa. Täällä puhutaan äitien kehonkuvasta, opiskelusta vauva kainalossa ja vanhemmuuden haasteista ja parhaista hetkistä. Ainiin ja onhan meillä tulossa häätkin kesällä 2023, jännää!

Ihana saada sut mukaan!

Ota yhteyttä
ihanmamina@gmail.com

Arkisto

X