ihan mamina - Banneri

Tällä viikolla mulla on syttynyt päässä useampi lamppu. Ensinnäkin tajusin, että en enää mahdu muihin housuihin kun mammapöksyihin. Mulla on jo niin iso vauvamasu, ettei sitä voi enää piilottaa. Masu on saanut jo hirveesti huomiota töissä vaikka pidän löysiä työvaatteita. Eniten kuitenkin järkytti tämä fakta – kohta on kevät ja mä en mahdu farkkuihin. Mulle kevät ja ensimmäiset kunnon plussakelit on ollut aina vuoden kohokohta, olen etsinyt kaapin pohjalta lemppari farkut ja nahkatakin onnellisena. Not this year!

Toinen lamppu syttyi eilen, kun raskaus-sovellus ilmoitti ”jos vauva syntyisi nyt, sillä olisi jo pieni mahdollisuus selvitä”. Meinasi itku tulla, hengissä pysymisen mahdollisuus kasvaa joka viikko tästä eteenpäin ja viikolla 25 jopa kahdeksan vauvaa kymmenestä selviää hengissä. Miten meidän vauva voi olla jo niin iso, että sillä olisi mahdollisuus selvitä synnytyksestä kun vastahan mä tein positiivisen raskaustestin.

Asioita mitä pitää vielä tehdä ennen vauvan syntymää:

ISYYDEN TUNNUSTUS: Me ajateltiin tehdä isyyden tunnustus etukäteen neuvolassa. Kuulemma hyvin yksinkertainen juttu, molempien vanhempien pitää olla paikalla ja mukaan tarvitsee vain kuvallisen henkilöllisyystodistuksen. Vauvan syntymän jälkeen paperit odottaa 30 vuorokautta jonka aikana isä voi perua tunnustuksen, sitten ne lähetetään eteenpäin ja asia on hoidettu. Helppoa!

SYNNYTYSVALMENNUS: Haluan ehdottomasti osallistua synnytysvalmennukseen, vaikka en halua liikaa suunnitella omaa synnytystäni, ettei tule pettymyksiä jos asiat ei menekkään niin kuin itse halusin. Minulle on tärkeää nähdä paikka missä vauva tulee syntymään ja nähdä ne erilaiset välineet mitä synnytyksessä tai kivunlievityksessä voidaan käyttää. En halua tilannetta missä tuskailen kamalissa supistuksissa ja Toni ei tiedä mihin minut kuuluu viedä ja perille päästyäni katson kauhulla kaikkia juttuja mitä kätilö kaivaa esille. 

VAUNUT: Nämä on yksi tuskan ja murheen aihe. Haluan täydelliset vaunut, mutta täydellisten vaunujen hintalappu on sellainen että itku pääsee pelkästä ajatuksesta. Olen ahkerasti seurannut kirppisryhmiä ja toria jos siellä vilahtaisi ne minun unelma vaunut millä hintalappu olisi edes puolittunut. Vaunut ovat niin vähän aikaa yleensä käytössä, että käytettynäkin löytää upeita vaunuja. Olen muutenkin suosinut kirppistelyä mitä tulee vauvan tarvikkeisiin. Enemmistö vaatteista ja tavaroista on ostettu käytettynä.

KELA: Tämä asia aiheuttaa minulle päänsärkyä. Täytyy tutustua ja tehdä äitiysraha hakemus sekä äitiysavustus eli äitiyspakkaus hakemus. Ilmeisesti pitää myös tehdä lapsilisä-ja vanhempainraha hakemus sekä hakea lapsilisää. Olen aivan hukassa mitä tulee kelan kanssa asioimiseen. Eikö nämäkin asiat hoituisi yhdellä lomakkeella? Todennäköisesti ei.

VAUVAN HUONE: Meidän entinen vierashuone eli nykyinen vauvanhuone täytyy tapetoida uudestaan, siellä oli söpöt kukkatapetit mutta ihana koiramme Bobi päätti kerran käydä kastelemassa kukat. Eli suomeksi sanottuna hän kusi tapeteille. Huoneessa on jo vaatekaappi ja sitteri. Haluaisin sinne vielä lipaston, maton, hyllyjä ja kummitätini kustomoiman kehdon. Nojatuoli olisi myös kiva, mutta ei välttämätön koska todennäköisesti imetän sängyssä tai sohvalla. Täytyy myös tehdä kauppalista ja hankkia kaikki pikkutarvikkeet kuten vaipat, voiteet, pumpulipuikot, tuttipullot ja rintapumput. 

VAUVAVAKUUTUS: Mielestäni vakuutus on ehdoton, jos vauva perii mun geenit hänestä tulee allerginen joten lääkärikäyntejä on luvassa. Tähän vakuutus on suuri helpotus! Ikinä ei myöskään tiedä mitä synnytyksessä tapahtuu minulle tai vauvalle. Vauva voi myös päättää syntyä keskosena ja silloin sairaalakustannukset saattaa nousta korkeiksi.

Ihan uskomatonta ajatella, että neljän kuukauden päästä minulla on pieni poika sylissä. Neljä kuukautta on hirveän lyhyt aika! Olen sanonut kaikille, että en jaksaisi yhtää enää odottaa vauvan tuloa. Nyt kuitenkin kun laskettu aika lähestyy tunnen positiivista jännitystä. Aika on mennyt todella nopeasti. 

𝐼𝒽𝒶𝓃 𝓂𝒶𝓂𝒾𝓃𝒶 – 𝒩𝒾𝒾𝓃𝒶

Meidän seikkailut löytää myös instagramista!

@niinaman

Saattaisit pitää myös:

Olen allerginen tyynylle

Bye bye boobies!

Raskausajan ihanat lääkärikäynnit osa 1

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Niina Mantere

Niina Mantere

Blogin takaa löytyy Niina, 24-vuotias opiskelija, kahden pienen pojan äiti ja yhden miehen avovaimo.

Äitiydestä on tehty tänä päivänä suuri kilpailu ja etenkin nuorten äitien kohtaama kritiikki on kovaa. Siksi mä olen päättänyt paljastaa oman epätäydellisyyteni ja antaa vertaistukea muille täydellisen epätäydellisille äideille, jotka kamppailevat samojen asioiden parissa. Täällä puhutaan äitien kehonkuvasta, opiskelusta vauva kainalossa ja vanhemmuuden haasteista ja parhaista hetkistä. Ainiin ja onhan meillä tulossa häätkin kesällä 2023, jännää!

Ihana saada sut mukaan!

Ota yhteyttä
ihanmamina@gmail.com

Arkisto

X