ihan mamina - Banneri

Jännittääkö synnytys?” ”Onko jo merkkejä että vauva tulisi kohta?” 

Oot varmaan ihan kauhuissaan, kun kohta pitää synnyttää!”

Ei, ei ja ei. 

Olen ihan super onnellinen, että kohta tämä odotus on ohitse. Joka ilta nukkumaan mennessä hymyilen ja ajattelen, et kumpa heräisin yöllä kamaliin supistuksiin tai siihen, että sänky lainehtii lapsivedestä. Nautin jokaisesta kivusta ja vihlaisusta vatsassa, koska tiedän että ne vie koko ajan lähemmäs määränpäätä. Lähemmäs synnytystä.

Tänään on siis raskausviikko 38+0, olin äitiyspolilla missä otettiin KTG käyrää. Vauvalla on hyvä syke, mutta vain yksi pieni supistus saatiin piirtymään. Todennäköisesti en siis synnytä ainakaan tänään. Lääkäri teki mulle ultran ja arvioi vauvan painoksi nyt 3700g, eli aika iso poika jo. Koon puolesta saisi syntyä milloin tahansa, heti kun hän itse on valmis tulemaan maailmaan.

Kohdunkaula oli kiinteä ja kiinni, ei siis merkkejä synnytyksen lähenemisestä. En ollut yllättynyt, sillä ei mulla ole ollut kunnollisia supistuksia – vain pientä polttelua. Hassua on, että mun harjoitussupistukset tuntuu päässä paineena, sillä aina supistuksen jälkeen verenpaine nousee ja aiheuttaa painetta ja kipua päähän.

Synnytys voi silti käynnistyä koska vaan yllättäen ja edetä nopeastikkin, vaikka mitään ennakkovaroituksia ei olisi. Taidan siis ottaa sairaalakassin mukaan, kun mennään mökille viikonlopuksi.

Sain uuden ajan äitiyspolille laskettuna aikana eli 19.6, silloin arvioidaan vauvan koko uudelleen ja jos hän näyttää kasvaneen paljon aletaan harkitsemaan käynnistystä. Toiveena mulla olisi luonnollinen alatiesynnytys ilman käynnistyksiä, mutta elämä ei mene aina niin kuin suunnittelee. Pääasia on, että vauva saadaan turvallisesti ulos. Tässä vaiheessa voin kuitenkin sanoa, että kolmen viikon sisään meillä on vauva – keinolla millä hyvänsä.

Mulla on sellainen tunne, että vauva syntyy 

juhannuspäivänä eli 22.6. 

Mies on sitä mieltä, että vauva syntyy 

ensviikon lauantaina 15.6. 

Milloin ja miten sun synnytys käynnistyi? 

Oliko ennakkomerkkejä, vai tuliko täytenä yllätyksenä?

𝐼𝒽𝒶𝓃 𝓂𝒶𝓂𝒾𝓃𝒶 – 𝒩𝒾𝒾𝓃𝒶

RASKAUSVIIKKO 39

Kommentit (2)

Toivottavasti ei kamalasti menis yli ainakaan kun vauvalla kokoa jo tuon verran! Itsellä toinen alkoi siivouksen jälkeen yllättäen ja toisesta meni vesi yskimällä �� Tsemppiä h-hetkeen! Nyt vaan kaikki poppaskonstit ja vanhan kansan uskomukset vauhtiin että saatte vauvan ulos ja pääsette elämään uutta elämää vauvan kanssa 🙂 Tsemppiä synnytykseen 🙂

Moi!
Meillä oli ensimmäisen laskettu aika juhannuksena 2017. Ennen laskettua aikaa ei minkään näköistä vihjettä alkavasta synnytyksestä – eikä sen jälkeenkään 😂. Kaksi viikkoa annettiin mennä yli, kaikki poppaskonstit oli käytössä mutta mitään ei tapahtunut. Sitten alettiin käynnistellä, kaikki keinot siinäkin pääsin kokemaan: ballonki, pillerit ja kalvot puhki 😁 jokainen käynnistystapa aina vei vähän eteenpäin että päästiin käyttämään seuraavaa tapaa… Pitkäänhän siinä meni,mutta samoilla fiiliksillä menin eli kaikki tuntemukset ja etenemiset otin ilolla vastaan koska tiesin että aina päästään lähemmäs lopputulemaa 😁 eikä käynnistyksestä ylipäätään ole pahaa sanottavaa, meillä meni kaikki hyvin 😊 ja ehkä myös pääkoppakin pysyi paremmin mukana kun edettiin vähän hitaammalla tahdilla. Sain tytön syliin vihdoin ja viimein heinäkuun 9.päivä 😊 tsemppiä siulle!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Niina Mantere

Niina Mantere

Blogin takaa löytyy Niina, 24-vuotias opiskelija, kahden pienen pojan äiti ja yhden miehen avovaimo.

Äitiydestä on tehty tänä päivänä suuri kilpailu ja etenkin nuorten äitien kohtaama kritiikki on kovaa. Siksi mä olen päättänyt paljastaa oman epätäydellisyyteni ja antaa vertaistukea muille täydellisen epätäydellisille äideille, jotka kamppailevat samojen asioiden parissa. Täällä puhutaan äitien kehonkuvasta, opiskelusta vauva kainalossa ja vanhemmuuden haasteista ja parhaista hetkistä. Ainiin ja onhan meillä tulossa häätkin kesällä 2023, jännää!

Ihana saada sut mukaan!

Ota yhteyttä
ihanmamina@gmail.com

Arkisto

X