ihan mamina - Banneri

Kahdeksankuinen vauva on aivan mahtava tyyppi. Hän osaa kontata ympäri asuntoa, kiivetä tukea vasten ylös ja tutkia asioita ihan uudella tavalla. Hän nauraa äidin aivastuksille ja isin kutittaessa kainalosta. Samalla vauva on oppinut vaatimaan asioita. Erityisesti häntä kiinnostaa puhelimet, kaukosäätimet ja sähköjohdot ja jos jonkin näistä otat pois pienen sormien ulottuvilta alkaa korvia vihlova huuto. Vauhdin huumassa myös pää kolisee jatkuvasti, kun lelua pureskellessa suojarefleksit unohtuvat ja tasapaino pettää. Painoa on 9045g ja pituutta 70,4cm. Tässä 7-8 kuukauden iässä kehitys on ollut niin nopeaa, ettei me vanhemmat olla meinattu pysyä perässä. Vastahan vauva oppi istumaan itse ja jo samassa hetkessä hän osaakin nousta seisomaan tukea vasten.

 

Ensimmäinen sana oli ”äiti”

ja sitä osataan hokea jo usein.

Tätä kirjoittaessa kello on 10 aamulla ja olen ehtinyt jo kolmesti noukkimaan lapsen pois kylpyhuoneen lattiakaivon kimpusta, kieltämään syömästä sähköjohtoja, puhaltamaan kaatumisen jäljiltä kolahtahtanutta takaraivoa ja nauramaan kippurassa itsenäiselle ja jopa hieman uhmakkaalle tyypille, joka ei selvästi halua ymmärtää sanaa ”ei”, vaan konttaa kikattaen karkuun.

Meillä syödään päivästä riippuen 4-5 ateriaa päivässä. Aamu-ja iltapuuro ovat jo niin isoja annoksia, että sillä täyttyisi jo äidinkin masu. Paapero syö hyvällä ruokahalulla soseita ja sormiruokailee jo näppärästi. Smootie-pusseilla saadaan aikaan vain kamala sotku ja pillistä juomista vauva ei ole vielä ymmärtänyt. Tissiä vauva syö vielä useamman kerran päivässä, mutta yösyötöt ovat loppuneet jo muutama viikko sitten. Hampaita vauvalta löytyy jo 4 kappaletta, kuudes ja seitsemäs tulossa kovaa vauhtia.

Lue lisää: Valmissoseet on huonoa vanhemmuutta ja mikrotettu ruoka ravintoköyhää

 

Nukkumisesta vauvan kanssa on tullut entistä vaikeampaa. En tiedä johtuuko se siitä, että olen jo itse niin väsynyt valvomiseen vai onko vauvalla taas jokin ”vaihe” menossa, mutta yöt tuntuvat katastrofilta. Viimeyönä vauva heräsi klo 01 ja sain hänet nukahtamaan uudelleen vasta kolmen jälkeen – ja silloinkin vain kainaloon. Nukuimme siis aamuyöstä muutaman tunnin patjalla makuuhuoneen lattialla niin, että vauva piti minua kädestä ja potki jatkuvasti. Klo 6 heräsinkin jo siihen, että vauva oli kontannut pitkin huonetta ja raivosi, kun ei ylettänyt lipaston taakse kadonneeseen leluun. Päiväunia meillä sentään nukutaan hyvin. Aamulla 30min-1h ja puolen päivän jälkeen 2-3h. Mikäli puolen päivän aikaan otetut unet ovat jääneet liian lyhyiksi vauva nukkuu vielä iltapäivällä 20min mini-unet. Yöunille menemme klo 19-20 välillä.

 

 

 

Kävimme eilen ostamassa vauvalle oman potan, jotta pääsemme jo harjoittelemaan sitä taitoa. Ajattelin ottaa tavaksi istuttaa vauvan potalle aina ruokailujen jälkeen ja katsoa toimiiko vatsa siihen aikaan. Tarkoituksena ei ole hoputtaa vauvaa oppimaan kuivaksi, vaan lähinnä tutustua pottaan. Sitäpaitsi kivempi se varmasti olisi kakata pottaan kun vaippaan. Vatsa kuitenkin toimii hänellä jopa useamman kerran päivässä. Tässäkin asiassa etenemme lapsentahtisesti tutustuen.

 

 

Ihan mamina – Niina

Kommentit (2)

Heips! En ole raskanaa (vielä), mutta blogi on alkanut raskausblogina, joten siksi laitan 🙂

Oletko raskaana taas vai miksi laitat blogin Facebook mainostuksiisi raskaus?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Niina Mantere

Niina Mantere

Blogin takaa löytyy Niina, 24-vuotias opiskelija, kahden pienen pojan äiti ja yhden miehen avovaimo.

Äitiydestä on tehty tänä päivänä suuri kilpailu ja etenkin nuorten äitien kohtaama kritiikki on kovaa. Siksi mä olen päättänyt paljastaa oman epätäydellisyyteni ja antaa vertaistukea muille täydellisen epätäydellisille äideille, jotka kamppailevat samojen asioiden parissa. Täällä puhutaan äitien kehonkuvasta, opiskelusta vauva kainalossa ja vanhemmuuden haasteista ja parhaista hetkistä. Ainiin ja onhan meillä tulossa häätkin kesällä 2023, jännää!

Ihana saada sut mukaan!

Ota yhteyttä
ihanmamina@gmail.com

Arkisto

X