ihan mamina - Banneri

Ihan mamina blogi täytti tammikuussa 1-vuotta, wohoo! Blogi on käsitellyt avoimesti hyvin vaikeita ja arkoja asioita ja niin olen halunnutkin. Olen antanut itseni, kehoni ja ajatukseni tähän hommaan täysin. Pyrin kirjoittamaan teille avoimesti ja rajaan pois blogistani vain muutamia yksityisasioita, mitkä eivät kuulut blogin aihepiireihin. Olen saanut kiitosta teksteistäni ja avoimuudestani, mutta myös kritiikkiä niin kun asiaan kuuluukin.

Virolainen juorulehti

Viime syksynä annoin haastattelun Iltalehden toimittajalle, joka halusi tehdä jutun ”Tissikriisistä” pohjautuen mun Bye bye boobies tekstiin raskausajalta. Iltalehden jutusta tuli mielestäni asiallinen ja pidin toimittajan tyylistä. Sain tällä viikolla tietää, että virolainen juorulehti nimeltä Oh My Gossip oli tehnyt jutusta oman julkaisunsa heidän verkkosivuille (en tiedä onko lehdestä painettua versiota). Tuntuu hassulta, että juttu ”levisi” ulkomaille asti. En tiedä lainsäädännöstä tai yleisistä käytännöistä, mutta olisi ollut kiva tietää, että tällainen juttu on suunnitelmissa. Kertokaa te fiksummat mulle miten nämä hommat menee, saako lehtijuttuja ”kopioida” toisiin lehtiin vapaasti? 

 

TOP 5 luetuimmat postaukset blogiuralla:

 

 

”Tekeekö vanhemmat ”sitä” perhepedissä?

Tämä postaus meni heittämällä luetuimpiin ja tammikuun sivunlatausten luvut ylittivät 60 000. Teksti oli jaettu Naistenhuon facebook -ryhmään ja siellä keskustelu kävi kuumana siitä onko tämä normaalia vai ollaanko me perhepetiläiset sairaita. Sain tekstistä hyvää, että huonoa palautetta ja joskus jopa todella asiattomia kommentteja. Silti julkaisisin tekstin koska vaan uudelleen, koska aihe on erittäin tärkeä. Perhepeti ja seksi herättää tunteita jo ihan erillisinä aiheina, saati se että joku kehtaa yhdistää ne.

 

Tekstiin: Tekeekö vanhemmat ”sitä” perhepedissä?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ihania ilmaisnäytteitä vauvalle ja äidille

Tähän postaukseen moni on löytänyt hakukoneiden perusteella! Mä metsästin itse raskausaikana näitä ilmaisnäytteitä, enkä löytänyt tälläistä ”koostetta” mistään, joten päätin tehdä sen itse ja näköjään postaukselle oli kysyntää.

 

Tekstiin: Ihania ilmaisnäytteitä vauvalle ja äidille

 

Vauvani on ollut usein hoidossa, enkä pode huonoa omatuntoa siitä

 

Jälleen yksi tunteita herättävä aihe. Koska lapsen voi viedä hoitoon? Miksi tehdä lapsia, jos ei jaksa itse niitä hoitaa? Tästä saatiin hyvää keskustelua vauvaryhmissä ja toivottavasti monen muunkin äidin omatunto helpotti, sillä yksin ei tarvitse pärjätä. Apua saa pyytää!

 

Tekstiin: Vauvani on ollut usein hoidossa, enkä pode huonoa omatuntoa 

 

 

Ensimmäinen amk koulupäivä vauvan kanssa

Ihanaa, että ihmiset ovat kiinnostuneita opiskelusta ja vielä lapsien kanssa! Mä olen aina ollut sitä mieltä, että opiskelu kannattaa ja jos vaan voimavaroja löytyy, niin miksi ei käyttäisi hoitovapaata hyväksi.

Tekstiin: Ensimmäinen amk koulupäivä vauvan kanssa

Bye bye boobies!

Tissikriisistä nousi kohu Jodelia myöten Iltalehden jutun vuoksi. Ihmiset lukivat vain otsikon ja leimasivat minut turhamaiseksi ja kyseenalaistivat ”eikö minulla ole oikeita ongelmia?” Jutun pointti oli kuitenkin puhua kehosta, sen muuttumisesta ja kehorealismista. Halusin tuoda kaikille esille sitä, miten itsetunto-ongelmista voisi päästä eteenpäin ja miten keho muuttuu raskauden myötä. Mutta koska otsikossa lukee ”tissit” olen turha IL julkkis.

On ollut ihana saada kommentteja, viestejä ja palautetta blogin ja instagramin välityksellä. Olen saanut seuraajista aivan uskomatonta vertaistukea ja jopa ystäviä seuraajista. Toivon jatkossakin, että pysytte yhtä aktiivisesti mukana tässä hommassa. PS: Aina saa laittaa toivepostauksia!

 Kiitos, kiitos, kiitos!!
Ihan mamina – Niina

 

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Niina Mantere

Niina Mantere

Blogin takaa löytyy Niina, 24-vuotias opiskelija, kahden pienen pojan äiti ja yhden miehen avovaimo.

Äitiydestä on tehty tänä päivänä suuri kilpailu ja etenkin nuorten äitien kohtaama kritiikki on kovaa. Siksi mä olen päättänyt paljastaa oman epätäydellisyyteni ja antaa vertaistukea muille täydellisen epätäydellisille äideille, jotka kamppailevat samojen asioiden parissa. Täällä puhutaan äitien kehonkuvasta, opiskelusta vauva kainalossa ja vanhemmuuden haasteista ja parhaista hetkistä. Ainiin ja onhan meillä tulossa häätkin kesällä 2023, jännää!

Ihana saada sut mukaan!

Ota yhteyttä
ihanmamina@gmail.com

Arkisto

X