ihan mamina - Banneri

Some on ollut jo jonkin aikaa paikka missä myös äidit viihtyvät ja verkostoituvat. Instagramiin on ilmestynyt toinen toistaan upeampia tilejä äideistä, lapsista, vanhemmuudesta ja lastenvaatteista. Seuraan monia vaikuttaja-äitejä ja ihastelen heidän upeita kuvia ja niitä kauniita merkkivaatteita. Asialla on kuitenkin myös kääntöpuoli. Moni äiti tuntee häpeää siitä, ettei hänen lapsella ole merkkivaatteita, koska taloudellinen tilanne ei mahdollista niiden ostamista. 

Kerroin tänään omalla instagram tililläni, että meillä on hyvin vähän merkkivaatteita ja suurin osa lastenvaatteista on kirpparilta tai niistä ”halvemmista kaupoista”. Tottakai haluaisin meillekkin niitä instagramissa kuolaamiani lastenvaatteita, mutta totuus on, että minulla ei ole varaa. Sain paljon viestejä seuraajilta. Yksi äiti jopa kertoi ettei hän voinut mennä äideille järjestettyyn tapaamiseen, koska kuuli ovelta muiden äitien arvostelevan äitejä joiden lapsilla on ”halpisvaatteita” tai ”halpis vaippoja”. Kyseinen äiti oli kaikessa hiljaisuudessa pukenut lapselle toppavaatteet takaisin päälle ja poistunut surullisena paikalta.

Tulin todella surulliseksi niistä viesteistä mitä sain. Moni varsinkin nuori äiti kertoi kokevansa kovia paineita siitä, että heitä arvostellaan sen perusteella mitä lapsella on päällä. Mun mielestä ei ole mitään väliä mitä lapselle pukee, kunhan se on puhdasta ja lämmintä. Merkkivaatteissa on usein se etu, että materiaalit on ekologisempia, parempia ja kestävämpiä, mutta kyllä meillä on pärjätty koko talvi 12 euron alennusmyynneistä löydetyllä toppahaalarilla. Kun ei ole vaihtoehtoa. Minusta on tullut oikea alemyynti-haukka. Selailen usein netistä lastenvaatteita, googlettelen mistä voisin saada kyseisen vaatteen edullisimmin ja odottelen kampanjoita ja alennusmyyntejä. Näin meilläkin on joskus mahdollista saada niitä kuolaamiani ihanuuksia ja tukea kotimaisia yrittäjiä.

Lue myös: Lasten hankinnan kustannukset, miten meillä on varaa?

 

Eräs äiti kertoi, että hän tietää tapauksia jotka ostavat merkkivaatteita osamaksulla, vaikka ei oikeasti olisi varaa maksaa niitä laskuja. Tämä on aivan kamalaa… Somesta ei tarvitse ottaa sellaisia paineita, että ajaisi itsensä taloudelliseen ahdinkoon. Some kiinni, jos alkaa ahdistaa liikaa! Mielummin kannattaa säästää vähän kerrallaan ja odottaa halutun vaatteen tulevan alennukseen. Äitiys on arka paikka, eikä kukaan halua joutua arvostelun kohteeksi. Toivon siis jokaiselta äidiltä sitä, että kiinnittää huomiota siihen miten puhuu muista. Emmehän halua kasvattaa lapsistamme ihmisiä, jotka luokittelee toisensa pelkän materian perusteella? Arvostetaan niitä merkkivaatteita, kirppistelyä, kierrätystä, äitiyden eri muotoja ja tapoja. Annetaan armoa itselle.

 

 

 

Ihan mamina – Niina 

Kommentit (15)

Elämme maailmassa, jossa hyvän ja luotettavan lainanantajan löytäminen on ongelma. Siksi teemme kaikille asiakkaille helpon saada nopeaa lainaa korolla 3%. Valtio tunnustaa meidät ja myöntää lainoja sekä etäisyydeltä että lähistöllä. Ole ensimmäinen, joka hakee kaikenlaista lainaa. Myönnämme lainoja yksityishenkilöille, instituutioille, liikeyhdistyksille ja yrityksille. Olemme nopea dynaaminen ja luotettava. Kiinnostuneet hakijat voivat ottaa meihin yhteyttä tänään sähköpostitse; saara.kemi@gmail.com tai whatsapp: +48732104354

Mäki oon löytäny kirppiksiltä tosi edullisia vaatteita
Mut nyt oon löytäny tokmannista aivan ihania!
Mulla on kyllä entuudestaa paljon vaatetta jäi edelliseltä tytöiltä ja pojilta.vauvaa sai yrittää 10v siinä välis ollu 2kohtukuolemaa ja 6keskenmenoa. Nyt jouluks saatii terve tyttö ja oon ollut nii ikionnellinen hänestä 🙏❤

Juurikin näin, todella hyvä teksti! �� Itse ostan lapselleni vaatteet sen ulkonäön, en merkin takia. Ja ei, mulla ei olis varaakaan ostaa merkkivaatteita mitkä jää heti kumminkin pieneksi. Merkkivaatteet on kyllä laadukkaampia, mutta myös kirpparilta löytää edullisesti ja merkitönkin on hyvää. Ihan järjetöntä, miten äitiydestä ja lasten vaatteista kilpaillaan ja sekin on joku oikeus arvostella muita. Just kirjoitin itsekkin vastaavasta aiheesta.

Niin on! Tuli niin surullinen mieli.

Minusta on hienoa, että joillain on varaa ostaa merkkivaatteita ja näin tukea kotimaisia yrittäjiä 🙂 En vain hyväksy muiden arvostelua lastenvaatteiden perusteella.

Se on ihan totta, silti toivoisin ettei ihmisiä luokiteltaisi näin pinnallisen asian vuoksi 🙂 Varmasti mahtuu samaan kerhoon lapset "halpis" vaatteissa tai kalliissa merkeissä, kunhan ihmiset viitsii miettiä mitä suustaan päästää.

Heippa!
Ei sinua ole oikeus tuomita, ketään ei ole 🙂 Yritin tekstissäni korostaa sitä, että jokainen tekee valinnat itse ja on hienoa jos joku tekee upeita kirppislöytöjä tai vaikka ostaa uusia merkkivaatteita ja mahdollisesti näin tukee kotimaisia yrittäjiä!

Tottakai se on ihan sama kuka mihinkin rahansa käyttää, kunhan ei arvostele muita 🙂 Asuuhan monet hienommassa asunnossa ja ajaa paremmalla autolla, koska on varaa siihen. Ja se on pelkästään hieno juttu! Olen samaa mieltä tossa, että eihän kukaan voi tietää mistä vaate on ostettu ja kuinka kalliilla tai halvalla.

Anot, eihän tässä tuomittu niitä, jotka käyttävät merkkivaatteita lapsillaan, vaan ne, jotka arvostelevat niitä, jotka eivät käytä. Jos ette kuulu näihin, ei teistä puhuttu mitään. Vai mitä?

Sitten se kääntöpuoli. Minä säästän, priorisoin ja hyödynnän kirppareita että voin ostaa lapsille ja itselleni eettisiä ja ekologisia vaatteita. En halua miettiä, kenen lapsi on ommellut lapseni päällä olevat vaatteet. Muita en arvostele valinnoistaan, minutko on oikeus tuomita?

Se vaan eniten alkaa kiehuttamaan asiassa on se

1. Joko merkkiä käyttävät on perseestä ja omahyväisiä.

2. Heillä on rahaa ostaa kaikkea uutta

3. Ne arvostelee ihmisiä ketkä käyttää "merkitöntä"

Eikös sama myös toisinpäin? ��

Ja se eikös se ole yks hailee mihin toinen ihminen käyttää rahansa. Joku ostelee applen tietokokeita, olympuksen kameroita yms ja toinen voi sen rahan käyttää lasten vaateisiin? En ymmärrä tätä halpa miksi pitää yleistää eträ kaikki merkkiä käyttävät ihmiset – on tälläisiä miksikö heitä on kuvailtu.

Ja mistä tietää onko se naapurin kaisa ostanut sen merkki vaateen kirpparilta halvemmalla tai uutena – eikö se ole vain tärkein että lapsella on ne vaipat jalassa ja vaateet päällä?

Ja siis huomaa että naiset. Ei miehet huutele tai vertaille facebookissa tai igssä ��

Ajattelin ensin, että kirjoitus on aprillipila… mutta ei se sitten tainnutkaan olla. 🙁

Ennen kuin meidän ensimmäinen lapsi syntyi, ajattelin käyttäväni paljon aikaa lapsen vaatteisiin – kun onhan ne nyt niin ihania! Suloiset vauvanvaatteet! Mutta pian huomasin, etten osaa huumaantua niistä _niin_ paljon, että jaksaisin päätäni vaivata sillä _mistä_ ne on ostettu. Että joo, Prisma oli meidän hovihankkija pitkään. (Nyt ollaan siirrytty CM:iin. 😀 )

Mutta Anonyymi tuossa edellä totesi hyvin, että ehkä tuollaisista porukoista tosiaan kannattaakin pysyä pois. Toki on sitten ikävää, jos vaihtoehdot ovat vähissä ja kyseessä on vaikka kylän ainoa mammakerho.

Jos porukassa on noin tyhmiä, ehkä sieltä kannattaakin pysyä poissa. Minusta ison rahan laittaminen vaatteisiin merkin takia on vain tyhmää.

Todella kurjaa tuollainen ettei oteta porukoihin jos ei pue lastaan jollain tietyllä tavalla 🙁

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Niina Mantere

Niina Mantere

Blogin takaa löytyy Niina, 24-vuotias opiskelija, kahden pienen pojan äiti ja yhden miehen avovaimo.

Äitiydestä on tehty tänä päivänä suuri kilpailu ja etenkin nuorten äitien kohtaama kritiikki on kovaa. Siksi mä olen päättänyt paljastaa oman epätäydellisyyteni ja antaa vertaistukea muille täydellisen epätäydellisille äideille, jotka kamppailevat samojen asioiden parissa. Täällä puhutaan äitien kehonkuvasta, opiskelusta vauva kainalossa ja vanhemmuuden haasteista ja parhaista hetkistä. Ainiin ja onhan meillä tulossa häätkin kesällä 2023, jännää!

Ihana saada sut mukaan!

Ota yhteyttä
ihanmamina@gmail.com

Arkisto

X