ihan mamina - Banneri

Me saatiin kesäkuussa 2019 syntyneelle vauvalle edellisvuoden pakkaus, mistä tykkäsin todella paljon. Vain muutama vaate koko pakkauksesta jäi käyttämättä. Innolla olen odottanut tämän vuoden pakkauksen julkaisua, vaikka en edes tiedä sattuisiko meille tulemaan vauva, joka paketin saisi.

Äitiyspakkaus 2020 julkaistiin tänään 24.4 Kelan sivuilla. En pidä itse laatikon väristä yhtään, mutta kuviot ovat hauskoja ja suloisia. ”Sisustuselementtinä” pakkaus ei kuitenkaan toimisi meillä.

Kuva: Kela.fi

Äitiyspakkauksen 2020 sisältö yllätti mut positiivisesti! Melkein tekisi mieli tehdä vauva ihan vaan, jotta saisin tämän ihanan paketin. Mun mielestä äitiyspakkauksen tärkeimmät jutut on toppahaalari, vaunuhaalari ja makuupussi. Tässä pakkauksessa kaikki kolme ovat sellaisia, mitkä miellyttää silmää. Minusta on myös ihanaa, että pakkaukseen on valittu maanläheisiä värejä. Kettu-kuviollinen pussilakana ja pehmolelu ovat myös niin suloisia.

Kuva: Kela.fi

Kuva: Kela.fi

Hygieniatarvikkeista nännivoide tuli meillä ainakin kovaan käyttöön, ja yllätyin miten kallista se on kaupasta ostettuna. Kondomit ja liukuvoide on myös hyvä muistutus siitä, että synnytyksen jälkeen on hyvä suojautua. Uusia juttuja pakkauksessa ei hirveästi ollut, mutta harsot ovat päässeet taas pakkauksen sisältöön! Jes! Vaatteiden värimaailma on myös selvästi parempi ja verrattuna edellisvuosien pakkauksiin tästä pakkauksesta tulisi kaikki vaatteet käyttöön meillä.

Vaunuhaalari ja villahaalari olivat myös pitkään käytössä esikoisella. Haalarit on siitä hyviä, että niitä voi käyttää vaikka vauva olisi vähän liian pieni vielä. Ei haittaa vaikka lapsi hieman ”hukkuisi” haalariin. Siksi meillä kesti haalarit käytössä monta kuukautta. Merinovillasta valmistettu haalari on erityisen hyvä siitä, että se hengittää ja on samalla lämmin. Eli jos mietityttää yhtään mitä pukisi vauvalle haalarin alle tai kaukaloon merinovilla on ihan huippu valinta.

Ehdottomasti jos saisimme vauvan lähiaikoina hakisin pakkausta mielummin kun äitiysavustusta rahana. Meillä on esikoiselle säästetty mm. ristiäislahjoja, joitain vaatteita ja muistoesineitä kuten ensimmäinen tutti hänen omaan äitiyspakkauksen laatikkoon.

Ihan mamina – Niina

Kommentit (2)

Nämä äp postaukset on kyllä kivoja:) olenkin jo muuttamaankin kommentoinut mutta kommentoin tähänkin. Jos olisin valinnan edessä niin ehdottomasti pakkaus! Olen kaikille sen ottanut ja jos saisin lisää lapsia niin aina pakkaus:)

Tämä uusi pakkaus näyttää kyllä ihanalta! Meillä on vajaa vuoden ikäisellä 2018 äp josta olen tykännyt hirmu paljon, mutta tässä uusimmassa pakkauksessa on kyllä myös tosi ihanan näköisiä juttuja. Meillä käytetyimpiä vaatteita ovat olleet villasekoitehaalari, töppöset ja tumput. Paksua toppahaalaria ei oo juurikaan käytetty kun vaunuissa on ollut toppapussi 🙂 Tosi monet pakkauksen housuista ovat jääneet käyttämättä kun meidän tytöllä on niin kapeat jalat että hänelle on sopinut legginssi-tyyliset housut paremmin. Oon muuten samaa mieltä siitä että se 2018/19 äp-laatikko on tosi kiva sisustusesine!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Niina Mantere

Niina Mantere

Blogin takaa löytyy Niina, 24-vuotias opiskelija, kahden pienen pojan äiti ja yhden miehen avovaimo.

Äitiydestä on tehty tänä päivänä suuri kilpailu ja etenkin nuorten äitien kohtaama kritiikki on kovaa. Siksi mä olen päättänyt paljastaa oman epätäydellisyyteni ja antaa vertaistukea muille täydellisen epätäydellisille äideille, jotka kamppailevat samojen asioiden parissa. Täällä puhutaan äitien kehonkuvasta, opiskelusta vauva kainalossa ja vanhemmuuden haasteista ja parhaista hetkistä. Ainiin ja onhan meillä tulossa häätkin kesällä 2023, jännää!

Ihana saada sut mukaan!

Ota yhteyttä
ihanmamina@gmail.com

Arkisto

X