ihan mamina - Banneri

”Voi kumpa tälle taaperon yövalvomiselle olisi jokin järkevä syy. Jokin muukin kuin se, että hän ei halua nukkua tai yrittää tehdä vanhempansa hulluksi valvomalla puolesta yöstä melkein aamuun asti.” Kuulostaako tutulle? 

Meillä 1v 3kk taapero päätti toissa yönä aloittaa yövalvomisen supermaratonin ja varmistaa, ettei kukaan muukaan perheestä saa nukkua. Menen itse yleensä klo 23 nukkumaan ja juuri nukahdettuani syvään uneen taapero herää, eikä nukahda uudelleen.. Varsinkin näin raskaana ollessa, kun unentarve on korostunut sitä vaipuu ihan epätoivoon yrittäessään saada kiemurtelevaa, kiukuttelevaa ja höpöttelevää lasta takaisin unille.

Viimeyönä vietin taas aikaa istuen taaperon sängyn vieressä, juosten makuuhuoneesta sinne yhä uudelleen ja uudelleen ja lopulta taapero löytyi meidän sängystä, minun kainalosta. Siitä huolimatta hän ei vahingossakaan nukkunut. Aikaisempina öinä hän on rauhoittunut viereen ja nukahtanut muutamassa minuutissa, nämä pari yötä ovat kuitenkin olleet poikkeus. Taapero sitkeästi valvoi aamu neljään asti, ja jos taapero valvoo, niin valvoo koko perhe.

Yöllä yritin kaikkea mahdollista, jotta saisin lapsen uneen ja voisin itsekkin nukahtaa. En kuitenkaan voinut napata taaperolle telkkaria päälle tai antaa maitopulloa, koska ajattelin sen pahentavan vaan tulevia öitä. Sitkeästi makasin pimeässä makuuhuoneessa ja laitoin taaperon pään tyynyyn ainakin miljoona kertaa. Muutaman kerran teki mieli juosta itkien ulos talosta ja mennä autoon nukkumaan.

Lääkäri auta, lapseni ei nuku

Hermot riekaleina olen yrittänyt parhaani mukaan suoriutua päivistä väsyneenä. Kiukkuinen ja väsynyt taapero + väsynyt ja raskaana oleva äiti ei ole hyvä pari missään muotoa. Tänään kiikutin taaperon korvalääkärille, koska halusin sulkea pois korvatulehduksen mahdollisuuden. Ole kiltti ja anna mulle jokin hoidettavissa oleva syy miksi taapero ei nuku!

Meillä kyse ei ollut korvatulehduksesta, mutta ihana erikoislääkäri tutki taaperon suuta ja päätyi samaan tulokseen kun minä. Uusia hampaita on tulossa rytinällä ja se voi olla syy öiseen levottomuuteen. Lääkäri määräsi särkylääkettä ja kehotti antamaan rohkeasti sitä kuurina näihin pahimpiin hampaiden puhkeamisen aikoihin. Monesti lapselle annetaan särkylääkettä vasta kuumeeseen, mutta kyllähän sitä itsekkin ottaa kipulääkkeen hammassärkyyn miettimättä yhtään onko kuumetta vai ei. 

Toivon, että ensiyö olisi parempi. Särkylääkettä on ladattu ruiskuun ja maitopullo odottaa jääkaapissa, jos taapero vaatii tainnutusta unille. Ilta on alkanut niinkin lupaavasti, että ollaan miehen kanssa juostu taaperon huoneessa useasti siitä asti, kun hän meni yöunille.

Mikäli särkylääke ei auta, mun on myönnettävä, että tämä on jokin niistä kuuluisista unitaantumisista ja se täytyy vaan kestää. Tai sitten alan katsella lähimpiä vapaita hotelleja itselleni, tai ei sen ehkä edes tarvitse olla niin kovin lähellä.

 

1-vuotias oppi viikossa nukkumaan omassa huoneessa

Taaperon opettaminen omaan sänkyyn, mistä aloitettiin?

Perhepeti – pelastus vai painajainen?

 

Seuraa meitä myös instagramissa @niina.mantere

Kommentit (4)

Antaa kunnon iltapala- joskus nälkäinen lapsi valvo

Tää on hyvä vinkki 😊 Taapero on onneksi kova syömään ja vetää vielä iltapuuron päälle maitopullon

Tehtiin tossa unikoulu, kun opetettiin nukkumaan omassa huoneessa. Täytyy varmasti aloittaa alusta nyt kun yö-ongelmia on tullut taas uudelleen 😊

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Niina Mantere

Niina Mantere

Blogin takaa löytyy Niina, 24-vuotias opiskelija, kahden pienen pojan äiti ja yhden miehen avovaimo.

Äitiydestä on tehty tänä päivänä suuri kilpailu ja etenkin nuorten äitien kohtaama kritiikki on kovaa. Siksi mä olen päättänyt paljastaa oman epätäydellisyyteni ja antaa vertaistukea muille täydellisen epätäydellisille äideille, jotka kamppailevat samojen asioiden parissa. Täällä puhutaan äitien kehonkuvasta, opiskelusta vauva kainalossa ja vanhemmuuden haasteista ja parhaista hetkistä. Ainiin ja onhan meillä tulossa häätkin kesällä 2023, jännää!

Ihana saada sut mukaan!

Ota yhteyttä
ihanmamina@gmail.com

Arkisto

X