ihan mamina - Banneri

Päätin kääntää ihan uuden sivun blogin suhteen. En tarkoita sisällöllisesti – olenhan ennenkin kirjoittanut opiskelusta, äitiydestä, perheestä, parisuhteista, ruokavinkeistä ja arjesta pahimpien ruuhkavuosien pyörteissä. Tarkoitan sitä että haluan kehittää blogia laadukkaammaksi ja antaa teille ihanille lukijoille paras mahdollinen lukukokemus. Tämä uusi postaussarja mun matkasta ammattikorkeakoulun pyörteissä olkoon sen alku. Luvassa on ajanhallintavinkkejä, opiskeluvinkkejä ja ennen kaikkea vertaistukea – sillä ei tämä helppoa ole.. mutta hauskaa silti! 

Opiskelu ammattikorkeakoulussa sairaanhoitajaksi

Palasin tammikuussa opintojen pariin kun mun vanhempainvapaat oli ohitse. Aloitin kevätlukukauden uusimalla sisätauti-kirurgisen potilaan hoitotyön kurssin mikä minulla oli jäänyt kesken äitiyslomalle jäädessä. Kuopus oli kevään kanssani kotona ja tein verkkaiseen tahtiin n. 30 opintopistettä mikä sisälsi vapaavalintaisia kursseja. Helmikuussa aloitin opiskelujen ohelle työn laboratorion näytteenottajana. Alkuun tein muutamia päiviä kuukaudessa töitä, lauantaisin opiskelin ja pallottelin perhe-elämän väliä. En juurikaan muista keväästä paljoa. Taisin olla aika väsynyt ja hiljennyin instagramissa ja blogin puolella. Kesän lähestyessä mun työtahti kiihtyi ja anopin ilmoittaessa halunsa viettää kesä lasten kanssa otin itselleni täysiä työtunteja laboratoriosta. Nautin työstä kovasti ja sitä kautta sain lopullisen herätyksen siihen mihin aikoisin sairaanhoitajaopintoni suunnata – pediatriselle puolelle.

Nyt eletään syksyä ja mulla on tähänastisen opiskelun innostavin kurssi menossa, nimittäin lapsen ja perheen hoitotyö. Rakastan tätä aihetta ja olen jo innoissani ilmoittautunut syventäviin opintoihin. Kurssissa painotetaan paljon koko perheen hoitamista ja lapsipotilaan kohtaamista. On ihan mieletöntä kuinka nykyään nähdään lapsipotilaat ihan omana erityisenä ryhmänään, ei vain aikuisten mini-versioina. Olen oppinut paljon kädentaitoja kuten nenämahaletkun laittoa, mutta myös valtavan määrän teoriaa lastentaudeista, lääkehoidosta, lapsipotilaan tutkimisesta ja lapsen kehon toiminnoista aikuiseen verrattuna. En malta odottaa tulevaa harjoittelua!

Miten meidän arki on järjestetty opintojen ympärillä?

Elokuussa saapui suuri stressin helpotus – nimittäin päiväkodin aloitus! Molemmat lapset aloittivat uudessa päiväkodissa omissa ryhmissään ja se meni paremmin kuin hyvin. Opiskelu pienen lapsen ollessa kotona ei ole helppoa, vaan vaatii todellista multitaskausta ja syö valtavasti voimavaroja. Nyt pystyn suunnittelemaan omat työvuoroni, opintoni ja vapaapäiväni paremmin. Olen tällä hetkellä keikkasopimuksella töissä joten saan itse valita kuinka paljon teen töitä. Pääasiassa olen 3-4 päivää viikosta töissä ja kaksi käytän opiskeluun. Pyrin siihen että iltaisin olisi aikaa olla lasten kanssa eikä tarvitsisi istua koneella, joskus niitäkin hetkiä on mutta mua on hyödyttänyt aikataulutus ja tiukka kalenterin käyttö sekä opintojen etenemisessä että arjen sujuvuudessa paljon (tästä lisää myöhemmin..). 

Opintopisteitä on nyt kasassa 61 ja uusi postaussarja äitinä opiskelusta alkakoot. Luvassa ainakin..

  • Ajankäyttö ja opiskeluiden suunnittelu
  • Mihin tuhlasin opintolainan
  • Opiskeluvinkit, kuinka tehostan oppimistani.
  • Millaisisita harkkapaikoista haaveilen
  • Sairaanhoitajan tulevaisuus – arvostetaanko ammattia?
  • Opiskelut ja perhe – kumpi joustaa?
  • Äitinä opiskelijabileissä
  • Opiskelutarvikkeet
  • Tavallinen koulupäivä ammattikorkeakoulussa

Olisiko muuta mistä haluaisitte lukea blogin puolella? Nähdään myös instagramissa @niina.mantere ja Tiktokissa @niinamantere

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Niina Mantere

Niina Mantere

Blogin takaa löytyy Niina, 24-vuotias opiskelija, kahden pienen pojan äiti ja yhden miehen avovaimo.

Äitiydestä on tehty tänä päivänä suuri kilpailu ja etenkin nuorten äitien kohtaama kritiikki on kovaa. Siksi mä olen päättänyt paljastaa oman epätäydellisyyteni ja antaa vertaistukea muille täydellisen epätäydellisille äideille, jotka kamppailevat samojen asioiden parissa. Täällä puhutaan äitien kehonkuvasta, opiskelusta vauva kainalossa ja vanhemmuuden haasteista ja parhaista hetkistä. Ainiin ja onhan meillä tulossa häätkin kesällä 2023, jännää!

Ihana saada sut mukaan!

Ota yhteyttä
ihanmamina@gmail.com

Arkisto

X