operaatio äiti - Banneri

Vauva Britax Affinity 2

Lapsimessut tulivat ja menivät. Käytiin siellä pyörimässä ja tutkimassa. Ihan mielettömän paljon oli touhuja lapselle tarjolla. Elsa oli messuilla manducassa ja isin sylissä. Onneksi saatiin neiti viihtymään.

Manduca vauva

Kojuja oli miljoona. Vaatehullulle teki tuskaa kierrellä, kun joka paikassa oli houkutuksia. Kaikenlisäksi olen yrittänyt vähentää shoppailua. Ensin täytyy saada myytyä vanhoja pois! Vähän kiinnosti Gugguun pisteen kesävaatteet, mutta ehkäpä nekin sopivat vähän vanhemmalle lapselle paremmin.

Ostettiin tällä kertaa vain käytännöllisiä asioita. Mukaan lähti esimerkiksi matkapotta, joka on meidän harjottelijalle nyt ajankohtainen ja helpottaa paljon. Ollaan toistaiseksi kannettu mukana sellaista isoa pottaa…

Pisimpään jumitettiin Britaxin tuotteiden parissa A-T Lastenturvan kojulla. Viimeistään syksyllä olisi ollut kaukalon vaihto istuimeen edessä. Päädyttiin kuitenkin hommaamaan uusi. Syitä on monia. Lähinnä isi halusi päivittää Elsan tarvikkeita jo nyt.

Britax jalkatila

Meillähän autoilu on ollut ihan tuskaa. Pikku neidillä on joku kummallinen kammo kaukaloon ja autoon. Tiedättekö millaista on istua puolisen tuntia ruuhkassa ja vauva huutaa vieressä lohduttomana hikisenä myttynä? En osaa sanoa, että mistä huuto on peräisin, mutta kaukalo on meillä jo yhtä tyhjän kanssa. Eihän neiti viihdy siinä edes kaupassa. Kaikki reissut mennään aina isin tai äitin sylissä.

Britax dualfix

Yleensä kaukalon  tarpeellisuus muussa käytössä ja lapsen koko määrittävät vaihdon tarpeen. Jos lapsi esimerkiksi nukahtaa autossa ja otetaan kaukalon kera kauppaan mukaan, vaihto ei kannata.

Pitkään ollaan mietitty, että mikä istuin hankitaan seuraavaksi. Messuilla meille esiteltiin Britaxin Dualfix ja tykästyttiin siihen.

Britax Dualfix autossa

Istuin menee 0-18kg välillä, vaikka olikin testeissä saanut negatiivista palautetta siitä, ettei vastasyntynyttä saa siihen tarpeeksi tiukasti. Elsan kokoista tämä ei enää koske. Istuinta saa kallistettua ja se pyörii 360 astetta. Kiinnitys on isofix eli laitetaan kiinni pieniin metallipalkkeihin autossa. Kiristäminen, löystäminen ja niskatuen korkeuden säätäminen on todella helppoa.

Britax dualfix autossa volvossa

Neitonen on ollut nyt muutaman reissun uudessa Britaxissaan ja jopa viihtynyt. Tilaa on enemmän ja asento vähän parempi. Neiti näkee myös paremmin ympärilleen ja itselleni on helpompi viihdyttää, kun tilaa riittää. Tällä hetkellä paras asia on istuimen remmien räplääminen! Kaikkeen pitää nykyään tarttua. Kyllähän tuo mielensäpahottaja tuossakin istuimessa huutokonsertin järjesti, mutta aika nopeasti rauhottui ja nukahti. Nukkumisasento on ehdottomasti turvallisemman näköinen. Eniten annan plussaa 5-pistevaljaille.

Meillä on Volvo V70 eli farkku. Istuin mahtuu ihan hyvin, vaikka onkin painava ja iso. Etupenkille jää hyvin tilaa eikä tarvitse istua lintassa. Istuimen hauska ominaisuus on tuo pyörivyys. Lasta ei tarvitse ujuttaa sivukautta istuimeen, kun sen saa käännettyä suoraan ovelle.

Vauva ja britax dualfix

Istuimen lisäksi hierottiin diili uusista rattaista. Britax Affinity 2. Topilla oli aikanaan samat rattaat, mutta vanhempi malli. Jo tällöin olin tyytyväinen, mutta myin ne pois käytön vähentyessä.

Britax Affinity 2 rattaat

Meillä on ollut nyt Emmaljungat käytössä ja ne olivat todella hyvät talvivauvalle. Koppa on lämmin ja muhkean suojaisa paikka. Kopan kanssa rattaat olivat tasapainossa ja ihanan sulavat, vaikka kokoa löytyykin. Joskus käytettiin ratasosaa Topilla pitkillä reissuilla ja tällöinkin olin tyytyväinen. Nyt kuitenkin Elsan kanssa en oikein välitä ratasosasta vielä. Neiti on niin pieni, että painopiste ei jotenkin kulje sopusoinnussa työntäjän kanssa. Nämähän on yksilöllisiä juttuja. Tämän lisäksi pikkunen ei näe rattaista tarpeeksi ulos ja sehän on taas yksi syy pahottaa mielensä.

Britax Affinity 2 ratasosa

Britaxeissa parasta on kuppipenkki, joka on ehdottomasti hyvä lapsen selälle. Se ei rasita samalla tapaa. Penkin saa käännettyä ihanasti naama menosuuntaan tai työntäjään päin ja sen saa myös kallistettua. Rattaat on kevyet työntää ja helppo nostaa esimerkiksi junaan. Toki pienet kääntyvät eturenkaat (saa lukittua) on huonommat jossakin maastossa, mutta talveksi tilalle saa hankittua isot renkaat.

Britax Affinity 2 rattaat esittely

Britax Affinity 2 kallistus

Tavarakori on aika pieni ja hoitolaukku saattaa aiheuttaa kaatumisvaaran rattaissa. Nämä ovat isoimmat miinukset Affinityissä. Muuten olen näihin ollut aiemmin tyytyväinen ja edelleen olen. Uudessa mallissa on paranneltu hieman ominaisuuksia.

Britax Affinity 2 kuppipenkki

En nyt sitten tiedä Emmaljungien kohtaloa. Myynkö vai säästänkö? Täytyy mietiskellä asiaa vielä. Britaxeja me varmaan käytetään jatkossa kuitenkin.

Onko kellään hyvää tai pahaa sanottavaa näistä tuotteista? Lähinnä muiden kokemuksia kyselen. Tämä ei ollut yhteistyö, mutta muista käydä sen sijaan osallistumassa Semperin ja Elivon arvontoihin!

Kommentit (4)

Kannattaako niitä Emmaljungia myydä, jos toiveissa on vielä perheenlisäystä?

Meillä Britax Dualfix -turvaistuin on ollut käytössä lapsella nyt 2,5 vuotta. Hän siirtyi siihen turvakaukalosta melko tarkkaan 1-vuotiaana.

Ollaan kyllä oltu tyytyväisiä. Tuo pyörivä istuin helpottaa niin paljon lapsen kiinnittämistä istuimeen. Selkä menosuuntaan matkustettaessa istuimen kallistustoiminto oli musta tosi hyvä.

Huonona puolena pidän sen tukijalan massiivista kokoa, koska se rajoittaa lapsen jalkojen asentoa kasvot menosuuntaan matkustettaessa. Eipä se silti näytä lasta haitanneen, usein pitää kantapäitä siinä tukijalan päällä 🙂

Meidän tyttö matkustaa siinä varmaan vielä syksyyn asti, eli noin neljävuotiaaksi. Siinä vaiheessa pituuden ja varmaan painonkin puolesta alkaa istuin käydä pieneksi. Lisäksi samoihin aikoihin pikkusisko lähestyy vuoden ikää, eli istuin jää yhä käyttöön. Pitkäikäinen hankinta on siis ollut meidän perheelle 🙂

Kiitos kun jaoit kokemuksen tuosta 🙂 Toivottavasti meilläkin olis pitkäikäinen!

Sitä just mietin 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anette - Operaatio Äiti.

Anette - Operaatio Äiti.

Lauttasaarelaisen perheen elämää ja arjen kiemuroita höystettynä lastenvaatteilla sekä lukemattomilla kuvilla. Blogi sisältää paljon pohdintaa sekä realistisen katsauksen perheen arkeen.

Äiti -90. Isi -96. Poika 10/12. Tyttö 11/15. Tyttö 12/17. Poika 02/21. + 🐕🐕🐰🐰🐹

Arkisto

X