operaatio äiti - Banneri

Meillä alkoi uusi arki. Isi lähti kouluun. Tuntuu ihan hassulta olla yhtäkkiä yksin lasten kanssa, kun Elsan 9,5kk kestäneestä elämästä isi on ollut kotona meidän kanssa noin 80%. Ei päde enää samat rytmit ja tottumukset.

@rosebudlion instagram

Ennen sain nukkua aina noin klo 11 asti. Isi heräsi, ruokki, puki ja viihdytti lapset aamuisin.  Sen jälkeen tehtiin yhdessä kivoja asioita iltapäivällä sekä illalla. Elämä oli kaiken sen vaikeuden ohella edes asteen helpompaa, kun aikuisten käsiä oli yksi pari lasta kohden.

Vimma merenpoika

Nyt herään aamulla noin kello kahdeksan siihen, että Topi kantaa kasan leluja Elsalle, joka nukkuu äitin viekussa. Siitä me pikkuhiljaa siirrytään lastenhuoneeseen ja sisarukset saa touhuta hetken kahdestaan. Nykyään se onnistuu näin. Elsa on vihdoin alkanut viihtyä isoveljen leikkien lomassa hetken ilman äitiä. Noiden leikkien aikana laitan aamupalan pöytään, hoidan omat aamutoimet ja sitten pestään kaikki yhdessä hampaat. Tämän jälkeen mennään syömään, siivotaan aamupalan jäljet ja puetaan vaatteet päälle. Siinä on meidän toimiva aamu.

Vimma vihreä letti

Oleskellaan usein aamupäivä sisällä ensin leikkien ja sitten leffaa katsoen. Elsa tuppaa nukkumaan filmin ajan ensimmäiset päiväunensa. Sen jälkeen saan valmistaa ruoan, johon kuuluu myös Elsan sormiruoka ja sitten syödään. Viimeistään ruoan (ja sotkujen siivoamisen) jälkeen lähdetään liikenteeseen.

Vimma koralli

Meillä on kodin vieressä asukaspuisto, jossa on kiva käydä. Se on iltapäivällä vähän rauhallisempi. Siellä oli kesällä pientä toimintaa ja muuten sitten paljon kivoja leikkialueita. Joskus mennään johonkin toiseen puistoon, metsään kävelylle tai rantaan. Topi rakastaa metsässä keppien keräilyä ja rannalla kivien heittämistä mereen. Kotioven vieressä on aina iso kasa risuja, jotka on jätetty kerta toisensa jälkeen siihen odottamaan. Iltapäivä kuluu siis tietynlaisessa haahuilussa ja olemisessa – mielellään ulkona.

Pop mekko

Illalle keksitään aina aktiviteettiä. Iltapäivän jälkeinen aika on tuskaisin ja tällöin tulee vilkuilleeksi jatkuvasti kelloa. Sitä jotenkin ei jaksaisi odottaa enää lasten nukkumaanmenoa ja omaa kultaista aikaa. Aika kuluu liian hitaasti, jos vain haahuillaan, joten siksi pitää olla mielekästä tekemistä. Käydään usein uimassa uimahalleissa (kesällä järvessä), joskus sisäleikkipaikoissa ja joskus voidaan pyörähtää kaupoilla. Sen lisäksi kyläillään, tehdään joku retki tai mennään johonkin perheravintolaan. Elsan toiset päiväunet sijoittuvat ilta-aikaan yleensä jollekin automatkalle.

Poika gugguu army

Meidän päivä perustuu oleskelun ja tekemisen balanssiin. Pitää osata olla aloillaan, mutta myös saada aivoille virikettä. Meistä jokainen perheenjäsen on vähän erilainen ja tästä syystä yritetään rakentaa arjesta mielekästä jokaiselle.

Lapset ilta maisema

Illat ovat aika rauhallisia. Lapset syövät iltapalaa ja käyvät joka ilta suihkussa. Haluan opettaa hygieniasta huolehtimisen jo pienestä pitäen. Sen lisäksi se on sellainen rutiini, joka kertaa aina lapsille nukkumaanmenon lähestyvän. Suihkutuksen jälkeen Topille luetaan iltasatu ja Elsa saa iltamaidot tissiltä. Tällä hetkellä pojan suosikkeja saduissa on Roald Dahlin kirjat. Ei mene montaa hetkeä, kun kaksi lasta tuhisee tyytyväisenä ja alkaa aikuisten oma aika. Se aika on kiva käyttää jutteluun, ruoanlaittoon, telkkariin ja toisiinsa. Puolen yön jälkeen viimeistään kahdelta pyrkii nukkumaan koko perhe. Yöt nukutaan putkeen ilman herätyksiä, kunnes kello tulee taas kahdeksan ja kuuluu iloista lasten heräilyä.

Lapset mini rodini lumileo

Sellaista on meidän arkielo.

Kommentit (20)

Ihana postaus. Jumborusetti voisi sopia pojullekin 🙂

Älä välitä ikävistä kommenteista. Tsemppiä. Kiva että lapsesi myös oppinut istumaan, ettei ole joka kuvassa maassa seljällään 😀
Olen nähnyt noita jättirusetteja nyt muillakin. Ehkä ottaneet täältä mallia.

Paljon kivempi myös kuvata, kun istuu 😀

No ompas taas kyseenalasia kommentteja, tuntuu että aina kun sun kommentit lukee niin noilla anoilla on jotain napinaa. Teidän arki kuulostaa oikein mukavalta ja virikkeitäkin on. Ainakin minä myönnän että lapseni katsoo tv.tä joka päivä muun toiminnan ohessa (ainakin sen pikku kakkosen verran), eikä edes ulkoilla joka päivä. Se on meidän arki ja pidetään siitä sellaisena. Eiköhän jokainen perhe kokoa omansa näköisen arjen, nukkuu sitten puolille päivin tai herää aamu neljältä. Paljon muuttuu asiat kun molemmat vanhemmat menee töihin/kouluun, joten miksei vielä nauttisi jos on mahdollista! 🙂

Oon samaa mieltä sun kanssa. Jokainen perhe tekee oman arkensa 🙂 Turha ulkopuolisen asiasta napista.

Ihania kuvia, kauniit lapset. Kuulostaa ihan normaalilta hyvältä arjelta. Että ihmiset jaksaa kommentoida ikävästi. En ymmärrä miksi.

Kiitos 🙂

Leikki-ikäinen poika istuu joka aamu sisällä ja katsoo elokuvia? Oikeesti? Kehittävää, just saying.

Leffat vissiin jakaa ihmisiä, mutta mun mielestä noi on ihan kehittäviä lapselle. Me muutenkin aika usein katsotaan sellaisia, joista voi oppia ranskaa 🙂 1,5 tuntia päivästä, josta ollaan muuten ulkona/liikenteessä melkeinpä 13-21 välinen aika ei musta oo missään nimessä paha. Ei se leffa vakio ole, mutta vaikka oliskin en näkis sitä pahana. Joskus poika leikkii, mutta pitää antaa siskolleki se mahis nukkua päiväunet 🙂

Miksi te ette ulkoile myös aamupäivällä?

Koska mun mielestä kahesti päivässä on ihan hyvä määrä 🙂 Ja Elsa haluaa niin nopeasti jatkounillensa.

Toivottavasti arvostat miestäni tosi paljon! Kuulostaa tosi huipulta tuo yhteentoista nukkuminen!

Arvostan tosi paljon hänen panostaan isänä, kuten hän arvostaa sitten mua äitinä yms 🙂 Hänelle helpompaa on toi aamulla heräily ja saa oman ajan lasten kaa. Mä sit hoidan, jos sattuu olee lasten kaa jtn yöhärdelliä.

tajuat kai että olet elänyt absurdissa tilanteessa? 😀 ei pienten lasten äidit nuku 11 asti 😀

Mun lapsi nukkui aina klo 10-12 asti kun oli vauva 😉 Että kyllä ne äiditkin saa nukkua..

Totta 😀

Heh 😀 Aikanaan Topi nukkui jostain syystä aina klo 11 asti.

Pakko kysyä,puetko joka päivä tyttärellesi tuon jättirusetin? Tai miksi sitä kutsuisi 😀 onhan se söpö mutta eikö epämukava lapselle?

Joo aika usein 🙂 Tänään ei esim ollut. Se on käsintehty pehmeästä kankaasta ja siinä on kuminauha lisä eli joustaa. Se on myös leveä eli pipomainen eikä kiristä mistään suunnasta. Mun tyttö on herkkis kaikelle, mutta nää sulattaa kyllä ihan ilman ongelmia 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anette - Operaatio Äiti.

Anette - Operaatio Äiti.

Lauttasaarelaisen perheen elämää ja arjen kiemuroita höystettynä lastenvaatteilla sekä lukemattomilla kuvilla. Blogi sisältää paljon pohdintaa sekä realistisen katsauksen perheen arkeen.

Äiti -90. Isi -96. Poika 10/12. Tyttö 11/15. Tyttö 12/17. Poika 02/21. + 🐕🐕🐰🐰🐹

Arkisto

X