operaatio äiti - Banneri

Raskaushormoneista päivää

Niitä sitä vaan syyttää kaikesta. Hormonien vika, että väsyttää. Hormonien vika, että nälättää. Hormonien vika myös, että v*****aa. Naama kukkii, pärse levenee ja laiskuudesta tulee uusin harrastus.

Ne on ne hormonit, jotka saa nousemaan yöllä tuhat kertaa. Ensin pitää juosta koko ajan vessassa 10 minuutin välein, sitten janottaa vessareissun päälle. Sänkyyn mukavasti asettumisen jälkeen on pakko nousta tarkistamaan, että muistihan laittaa sen ja tän tavaran paikoilleen tai hengittäähän jokainen perheenjäsen. Vihdoin nukkumatin vieraillessa hormonit on vilkastuttanut unia eli milloin lennät Aladdinin kanssa matolla tai milloin juokset karkuun kiljuvia vauvoja.

Väsymys. Siitäkin syytin hormoneja heti tekstin alussa. Johan tuolla yöllisellä maratonilla on tähän vaikutuksensa, mutta muutenkin hormonit aiheuttaa unenpörröistä tunnetta pitkin päivää. Kaivautuminen sohvan sisuksiin sahaamaan zetaa kuulostaisi enemmän kuin hyvältä ratkaisulta. Haukotukset on vakiovieras päivissä eikä mikään määrä unta tunnu riittävän. Kyllä ne hormonit niin väsyttää.

Myöskään ruoka ei tunnu riittävän. Tekee mieli ruokaa. Ruokaa. Ruokaa. Lisää lautaselle uudestaan ja uudestaan, koska vauva ja hormonit.. niitähän taas voi syyttää kaikesta. Nälästä, syömisestä, epäterveellisestä ruokavaliosta ja kertyneistä kiloista. Hormonien vika ihan varmana, että suklaapalasen sijaan vedin koko levyn!

Ja mitä sä siinä tuomitset? Tuijotat pitkään? Onko sulla joku ongelma? Aijaa, hups ylireagoin. Johtuu hormoneista. Ärsyttää, suututtaa, itkettää ja naurattaa väärissä tilanteissa. Kaupassa kyynelet valuu poskille, kun vanukas on hyllystä loppu. Kesken leffan herkän hetken naurattaa, kun muistuu hölmö juttu mieleen. Ärsytys.. noh, sitä tapahtuu koko ajan joka paikassa turhista tyhmistä asioista. Mutta ei saa tuomita, KOSKA HORMONIT.

Samaistuitko? Lisättävää?

Kommentit

4 kommenttia
Anette - Operaatio Äiti.

Voin kirjoitella 🙂 Mulla kolmas on automaattinen sektio joo!

Avatar

Tää teksti kuulostaa ihan mun kirjoittamalta esikoisen(tyttö) raskausaikana 😀 kuopuksen (poika) raskaus oli vähän seesteisempi eikä niin paljon hormonit sekoittaneet päätä 😀

Anette - Operaatio Äiti.

Mä olin esikoisen kohdalla kans seesteinen. Neidin kohdalla olin ku hurrikaani. Nyt oon sekä että 😀

Avatar

Moikka! Ei nyt ehkä just kuulu tää kysymys tähän postaukseen mutta laitetaan vaikka vauvakuplan piikkiin 😉 eikös sullakin ole 2 sektiota takana? Mua kiinnostaisi, jos siis vaan haluat, postaus siitä miltä raskaus tuntuu kahden sektion jälkeen ja onko sulla tuleva synnytys myös sektio? Mua lähinnä kiinnostaa kun itsellä takana 2 sektiota ja haaveilen kolmannesta vauvasta! Mulla tosin vasta puoli vuotta edellisestä sektiosta joten sen puolin pitää vielä pari vuotta ootella ennen seuraavaa yritystä…netistä löytyy paljon juttuja joo, mutta jotenkin sä osaat kirjoittaa niin aidosti asioista 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä