operaatio äiti - Banneri

Joulu on taputeltu. Koti on täynnä tavaraa ja mahat myös. Lahjat avattu ja viimeiset tähteet raaputeltu laatikoiden pohjalta. Nyt voi lysähtää sohvalle ja vähän kerrata viime päivien kuulumisia.

Meidän joulusuunnitelmat oli alunperin vähän hatarat, koska sektiouhka oli koko ajan päällä. Lopulta päädyttiin siihen ratkaisuun, ettei kannata itse väsätä yhtään mitään, vaan hoitaa ruokapuoli sukulaisilla. Meillä oli tänä vuonna vain yhden lapsen joulu, kun tuo esikoinen sai viettää aikaa isänsä kanssa. Ensi vuonna sitten kaikki lapset on kotosalla.

 

Jouluaatto aloiteltiin ihan rauhallisesti ilman ihmeempää puuhaa ja päivällä meillä kävi joulupukki nopeasti tuomassa lahjoja. Pikkuneiti jännitti olkkarin toisessa päässä puna-asuista tyyppiä, mutta rohkaistui kuitenkin hakemaan lahjoja ja samaan kuvaan asti. Pukki toi ponilinnan, sylvanian families talon, kirjoja ja muutaman muun lelun, joista riitti pitkäksi aikaa puuhaa.

Meillä oli viime vuonna tosi vähän lahjoja lapsille ja kumpikin sai ehkä viisi pakettia, joista osa oli kirjoja. En koskaan osta lahjoja ostamisen ilosta, vaan ainoastaan sen hetkiseen tarpeeseen. Tänä vuonna tein ison urakan ja myin ennen joulua vanhoja leluja monta pussillista pois. Osan lahjoitin ilmaiseksi. Siellä oli pojan leluja, joilla siskokaan ei leiki ja sitten muutamia ihan taaperotasoisia juttuja. Tarkoitus oli vähän uusia lelut ikätasoon sopiviksi ja hankkia neidille ylipäänsä omia leluja. Osan lahjoista hommasin käytettynä, koska vannon MYÖS jouluna kierrätyksen nimeen.

Aattona käytiin omilla vanhemmillani syömässä, seuraavina päivinä miehen sukulaisilla ja tänään avattiin loput paketit lasten kanssa, kun saatiin toinenkin vihdoin kotiin saakka. Koko päivä on tullut koottua legoja, luettua uusia kirjoja ja puuhattua uusien lelujen parissa. Illalla väsäsin esikoisen kanssa vielä joulun viimeiset piparitkin!

Olen kyllä iloinen siitä, että sain viettää nämä päivät kotona ja sektio on vasta perjantaina. Joulunaika on itselleni tosi tärkeä ja viime vuonnahan se meni ulkomailla. Nyt sai nauttia läheisistä ja vähän perinteisemmästä juhlasta, vaikka lunta kyllä jäi kaipaamaan vielä isosti. Sain itse tarpeellisia lahjoja enkä mitään krääsää, joka helpotti omaa kulutusahdistusta! Sain myös hankittua kaikille läheisille ihan onnistuneet paketit, vaikka hiki virtasi kauppakeskuksissa tämän mahan kanssa.

Neiti 2-vuotias arvosti eniten Pipsa Possu -kirjojaan, nukkevauvaa, uusia pienleluja ja asumuksia. Poika 5-vee rakasti tyyliin kaikkia, jotka sai. Kunnaksen kirjaa, magneettipalasia, lautapelejä, laavalamppua ja autohyppyriä. Meille tuli nyt sitten ensimmäinen pelikonsolikin lasten huoneeseen, vaikka vain satunnaisesti käyttöön näin pienellä lapsella. Huomenna haetaan lahjarahoilla vielä Ikean leikkikeittiö uudelleen sisustettuun huoneeseen, koska en ikinä ole tarpeeksi nopea käytettyjen kohdalla!

..Sen enempiä jaarittelematta lopettelen tämän vuoden joulun tähän postaukseen. On aika suunnata katseet kohti perjantain sektiota ja kohta alkavaa uutta vuotta!

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anette - Operaatio Äiti.

Anette - Operaatio Äiti.

Lauttasaarelaisen perheen elämää ja arjen kiemuroita höystettynä lastenvaatteilla sekä lukemattomilla kuvilla. Blogi sisältää paljon pohdintaa sekä realistisen katsauksen perheen arkeen.

Äiti -90. Isi -96. Poika 10/12. Tyttö 11/15. Tyttö 12/17. Poika 02/21. + 🐕🐕🐰🐰🐹

Arkisto

X