operaatio äiti - Banneri

Meillä on nyt se neljäs vauva haaveissa. Kirjaimellisesti haaveissa, koska se ei aina auta, että vain päättää niitä lapsia tehdä. On kaikesta miljoonasta asiasta kiinni, että tärppääkö ja meneekö raskaus loppuun asti. Joku kehtasi vielä väittää, että lapsenteko olisi helppoa.

 

Esikoisen tärppi tuli sattuman kautta

Aikanaan esikoinen sai alkunsa ihan hassusta sattumasta. Oltiin puhuttu lapsista ja niiden hankkimisesta, mutta vielä ei ollut oikea aika. Jo nuorena kiertoni oli tosi epäsäännöllinen ja gynekologi oli kertonut, että lasten saaminen voi olla vaikeaa. Olin 21-vuotias, kun kuukautiseni jäivät pois kokonaiseksi vuodeksi ja tällöin asiaa lähdettiin selvittämään. Lääkäri käski lopettaa ehkäisypillerit ja mentiin muulla ehkäisyllä. Vuoden 2012 alussa aloitettiin keltarauhashormonikuuri ja pillerit uudelleen. Odotettiin lääkärin suosittelema varoaikakin kiltisti. Raskausviikolla 9 tein kuitenkin positiivisen raskaustestin ja olin ihan ihmeissäni kaikesta. En tänä päivänäkään oikein tiedä, mitä silloin tapahtui, mutta näin sai alkunsa esikoinen. Jotain pieniä yksityiskohtia voin muistaa väärin, kun tästäkin aikaa tosi kauan.

Välissä sekundäärinen lapsettomuus

Toista lasta yritettiin käytännössä heti luvan saatua eli 3kk synnytyksen jälkeen. Yleensä sektion jälkeen suositellaan odottamaan 6-12kk, mutta lääkäri voi tilanteen aina erikseen arvioida. Tästä alkoi pitkä taival, joka sisälsi kolme varhaista keskenmenoa (eli kemiallista raskautta) ja kasan negatiivisia testitikkuja. Jossain vaiheessa lapsenteko ajatuksena kuihtui ja elämä muuttui muutenkin. Meille tuli ero.

Uusi parisuhde ja heti raskaana

Uusi parisuhde sai melko vauhdikkaasti alkunsa ja hieman vastuuttomasti ehkäisy meni vasemmalla kädellä. En siinä vaiheessa uskonut enää sekuntiakaan siihen, että voisin vielä raskautua. Niin monet surut, itkut ja ahdistukset olin käynyt läpi. Yhtäkkiä testi näytti plussaa, mutta tämä raskaus meni taas heti kesken. Sen jälkeen jätettiin ehkäisy kokonaan ja ajateltiin, että antaa tulla, jos niin on tarkoitus. Kolme kuukautta seurustelun jälkeen olin raskaana ja tämä raskaus ei mennytkään kesken. Varmaan ainut kerta, kun olen niin sanotusti helposti ja tukevasti raskautunut ilman pidempää odottamista. Oli siinäkin välissä se yksi keskenmeno, mutta muuten raskautuminen oli nopeaa.

Lue myös: Raskaana 3 kuukauden seurustelun jälkeen – kannattiko?

Kolme ’keskenmenoa’ ennen kolmatta lasta

Tämän toisen lapsen jälkeen jätin koko ehkäisyn ottamatta. Ajateltiin, että kolmas tulee, kun on sen aika. Meni melkein vuosi eikä mitään tapahtunut, mutta toisaalta imetin yötä päivää ja kiertokin oli sekava. Vihdoin vuoden 2017 alussa tein haalean positiivisen testin, joka vaihtui negatiiviseksi muutaman päivän sisällä alkaneen vuodon takia. Seuraavassa kierrossa tärppäsi taas, mutta kolmen päivän päästä alkoi vuoto. Jälleen tärppäsi seuraavassa kierrossa eli kolmannen kerran, mutta sitä iloa kesti vain kuusi päivää. Tämän jälkeen luovutin ja laitoin jalat ristiin. Pää ei kestänyt enempää pettymyksiä ja itkemistä. Haluttiin miehen kanssa kumpikin taukoa koko asian miettimisestä. Lipsuttiin selibaatista kuitenkin yhden kerran seuraavan kuukauden aikana ja taas olin raskaana. Tämä raskaus toi meille kolmannen lapsen.

”Hyvä” raskautumaan, huono säilyttämään

Olen niin sanotusti hyvä raskautumaan, mutta kroppani hylkii raskautta jostain syystä. Se menee aina samalla kaavalla eli saan haalean haamuviivan testiin, joka vahvistuu haaleaksi plussaksi noin oletettuna kuukautisten alkamispäivänä. Sen jälkeen menee 2-6 päivää kunnes alkaa vuoto ja testi haalistuu palaten negatiiviseksi. Olen ymmärtänyt, että näitä raskauksia kutsutaan kemialliseksi raskaudeksi. Munasolu hedelmöittyy, mutta ei pääse kiinnittymään hyvin.

Ärsyttää olla viallinen

Voin kertoa, että ihan ottamatta stressiä asiasta lapsenteko aiheuttaa silti itselleni päänvaivaa. On aivan kamalaa nähdä iloisia uutisia tikussa ja sitten taas kävellä tamponipaketti kourassa kaupasta kotiin. Se vetää mielialan matalaksi joka ikinen kerta! Ärsyttää olla viallinen. Tiedän, että olen kolmen ihanan lapsen äiti ja on vanhempia, jotka edelleen odottaa omaa haikaraansa. On se silti kivuliasta hommaa, kun kerta toisensa jälkeen tulee iloiseksi jostain ja sitten se viedään pois.

Ensimmäinen yritys taas samaa p***aa

Meidän ensimmäinen yrityskerta oli taas haalean haalea haamu ja sitten haalean haalea plussa. Kaverin kanssa ihasteltiin plussaa tikussa, joka sitten lähtikin heti haalenemaan ja kolme päivää odotettujen kuukautisten jälkeen alkoi tihkuttamaan. Nyt tikussa komeilee taas puhdas negatiivinen tulos ja laatikko on täytetty tamponeilla. Miten voikin olla niin hölmö ja ajatella, että ekasta kerrasta onnistuu? Olisi pitänyt tuntea oma historia ja ymmärtää, ettei kannata innostua liian aikaisin. Tuntuu pahalta.

En tiedä, miksi kroppani näin tekee, mutta se vain tekee. Diabetes varmasti on yksi syy tähän, mutta voiko joku muukin syy vaikuttaa? Voiko elimistössä olla joku vaje tai puutostila? Tekee mieli vetää kaikki mahdolliset poppakonstit hihasta, koska jokuhan tässä mättää. Sitten tulee joku ja sanoo, että älä stressaa.. no, helpommin sanottu kuin tehty. Ei ole lapsenteko helppoa.

Samaistuuko siellä kukaan? Onko kukaan muu kärsinyt vastaavasta?

Testikuvat on kolmannen lapsen raskaudesta..

 

Kommentit (24)

Voi apua, haamuviiva tai hento positiivinen ei tarkoita keskenmenoa. Näitä väöriä positiivisia tulee hyvin usein, älä hyvä ihminen tikkuun tuijota. Odota nyt rauhassa, että kuukautiset ovat myöhässä kunnolla, ennen tikuttamista. Turhaa stressiä tulee tikkujen seuraamisesta, jos haluat raskautua. Joillain imetys valitettavasti myös estää alkion kiinnittymisen, joten asiaa kannattaa pohtia. Toisaalta ehkä luonto on joskus meitä viisaampia näissä asioissa.

Minuakin mietityttää, että aiheuttaako tuo varhainen testaaminen vain turhaa murhetta enemmän kuin iloa. Itse olen kaikki kolme lastani testannut vasta sitten, kun kuukautiset noin viikon myöhässä, jotta välttyisin turhilta toiveilta. Onnea kovasti yritykseen, toivotaan, että pian tärppää!

Ei auta testaako vai ei, kun sen oireista aina huomaa! Oon tosi herkkä huomaamaan, jos omassa kropassa joku on erilailla.

Raudanpuutos? Itsellä myös keskenmenoja takana. Aloin syömään rautaa ja heti tärppäsi, molemmilla kerroilla.

Joo aloitin raudan 🙂

Toivottavasti pian saisitte pysyvän plussan tikkuun! Voimia ja tsemppiä❤️

Kiitos ♡

I feel you! Olemme yrittäneet kolmatta lasta vuosi tuloksetta. Kaksi sai alkunsa about 9kk yrittämisellä ja ei mitään poppakonsteja ja pienellä ikäerolla. Nyt sit on kokeiltu vehnäalkiöljystä macaan ja ei, ei niin ei.

Voi ei ♡ Kovasti toivon teille plussaa. Ootko zekannu sun ferritiinin?

Ootko huomannut onko ruokavaliolla tekemistä raskautumisen kanssa? Ite oon jättänyt viljat ja sokerit pois muistaakseni joka kerta kun lasta on lähdetty yrittämään. Joko se auttaa tai ei, mutta raskautuminen on tapahtunut nopeasti.

No en ole oikeastaan.. enemmän vaikka raudanpuutoksella tms vaikutusta.

Kuulostaapa niin tutulta. Meillä myös kolme lasta ja neljäs ollut jo vuoden toiveissa. Tämä vuosi on pitänyt sisällä kolme kemiallista raskautta ja nyt lähdetään sit selvittelemään mistä johtuu yksityiselle puolelle, koska kunnalliselta ei saa mitään lapsettomuushoitoja eikä tutkimuksia, koska meillä on jo ennestään kolme yhteistä. Kyllähän tämä surettaa, kun useasti saanut sen positiivisen testin mutta viikon sisällä alkanut kumminkin kuukautiset… onneksi nämä kolme pitää niin kiireisenä, että kamalasti ei ehdi surkuttelemaan asiaa. Uutta kiertoa kohti vaan 🙂

Onpa törkeetä! Sekundäärinen lapsettomuus ei katso sitä onko edeltäviä lapsia vai ei… 😩

Onks sulla katsottu kilpirauhasarvot? Ne kans vaikuttaa tosi paljon. Paljon tsemppiä ja onnea yritykseen 💕

Ne on hyvät! Ne kontrolloidaan aina muutenki ku diabetes 🙂

Suosittelen käyttämään raskausajan monivitamiinia. Foolihappo kuulemma edesauttaa kiinnittymistä. Tsemppiä kovasti!

Meillä neljännen kanssa kuumotti pitkä kierto ja monta negatiivista testiä välissä. Neuvolasta varattiin aika ultraan, jotta raskauden tarkka kesto selviää, mutta ainakaan vielä siellä ei näkynyt alkiota, vaan pelkkä ruskuaispussi. Onneksi saatiin uusi aika pian, mutta onhan tämä epätietoisuus aika ikävää.

Mä syön jo imetyksen takia Mama vitskuja! Foolihappoa otan niinki hurjan annoksen kuin 5mg/vrk 🙂

Kovasti zemppiä sinne!

Kohtalotoveri täällä hei! Mulla myös samaa ongelmaa. Hailuja plussia, jotka käyvät positiivisena ja kääntyvät negatiiviseksi. Kolme raskautta on mennyt kesken rv12-13 ja ne on olleet superrankkoja kokemuksia. Saan silti olla kiitollinen meidän kolmesta lapsesta -12, -15 ja -16 syntyneistä muruista. Mutta joka lapsen jälkeen siis tuo ekan kolmanneksen jälkeinen keskenmeno. Viimeisimmän olisi pitänyt syntyä nyt elokuussa ja kyllä se vähän sydämessä kipristelee kun ympärillä saadaan vauvoja ja itse paarustan työssä ja vauvhaaveet on laitettu hyllylle. Hurjasti tsemppiä teille!! ❤🍁

On kyllä niin epäreilua, että oot noita joutunut kokemaan ❤

Itse en tehnyt raskaustestiä kolmannesta lapsesta lainkaan. Testi kun ei raskautta edistä. Ajattelin asian niin, että olen raskaana kun olen, ja kyllä sen sitten ajanlaan tietää myös.
Tuollainen yletön testaaminen näyttäisi olevan kai muodikastakin nyt, mutta miksi ihmeessä? Miksi tehda testi tänään, eilen ja huomenna, kun se selvästi vaikuttaa myös mielialaan?

Mulle riittää se, että tiedän heti oireista, että oon raskaana. Tällä kertaa sama juttu. Selkeet oireet ja testasin ja haalea plussa. Se testi on vain ns varmistus asialle,jonka tietää jo. Vaikken testais, tietäisin sen silti. Mulla on vaan kahdenlaisia kiertoja. Ne mitkä on negatiivisia ja oireettomia. Ja ne jotka on tärppejä oireiden kera.

Kuulostaa siltä, että sun keltarauhaseb tuotannossa on ongelma eikä raskaus pysy yllä. Kuinka pitkä väli sulla on oviksesta menkkoihin? Ottaisin lääkäriin yhteyttä ja pyytäisin keltarauhasvalmistetta tukemaan raskautta. Arvot voi myös käydä itse mittaamassa esiM. Synlabissa muutamalla kympillä. Ainakin loppukierron arvo kertoo paljon.

Katon aina kalenterista, että oviksesta tasan 2 viikkoa eli 14 pvää niin menkat alkaa. Niin ollut jo muutaman vuoden.

Kyllä se tarkoittaa etenkin, jos raskausoireet on selkeät. Olen joskus saanut kyllä sellaisenkin haamun, joka on ollut testin huonoutta eli virheellinen. Joskus nimittäin verikokeella testattiin onko nuo haamut, jotka päätyvät vuotoon raskauksia ja raskaushormoni oli koholla.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anette - Operaatio Äiti.

Anette - Operaatio Äiti.

Lauttasaarelaisen perheen elämää ja arjen kiemuroita höystettynä lastenvaatteilla sekä lukemattomilla kuvilla. Blogi sisältää paljon pohdintaa sekä realistisen katsauksen perheen arkeen.

Äiti -90. Isi -96. Poika 10/12. Tyttö 11/15. Tyttö 12/17. Poika 02/21. + 🐕🐕🐰🐰🐹

Arkisto

X