operaatio äiti - Banneri

*kuvat saatu:  Sari Ayre

Tässä postauksessa on puhetta lapsiluvusta ja vastaus siihen, halutaanko me viides lapsi. Tätä asiaa kysellään tällä hetkellä varmaan eniten!

Yleisin kysymys

Hymyilyttää, että tällä hetkellä varmaan yleisin kysymys koskee viidennettä lasta. Tuleeko meille vielä viides? Uusin vauva on vasta kuukauden ikäinen, joten mitään tuollaista en ole varsinaisesti ehtinyt edes pohtia. Lasten hankkiminen on aina vakava päätös, jota tulee pohtia tarkasti. Onko viides lapsi siis haaveissa vai riittääkö neljä?

Vanhoja haaveita

Haaveilin aikanaan, että minusta tulee vielä viiden lapsen äiti. Päätin tämän jo nuorena aikuisena, mutta lopulta matka siihen ei ole ollutkaan niin helppo. Ensin olin parisuhteessa ihmisen kanssa, joka halusi vain yhden tai kaksi lasta. Hänelle sana viides oli lähinnä kirosana. Sain kuulla tämän vasta seurusteltuamme pitkään ja asia vaivasi paljon. Suhteessa oli paljon muutakin pielessä, joten se sitten päättyi muutaman vuoden päästä. Seuraavan kerran koin surua, kun toinenkin synnytys päätyi sektioon ja ympärillä huhuttiin, että kolmea sektiota enempää ei saa tehdä. Olin hyväksynyt, että minusta tulee kolmen lapsen äiti eikä myöskään kumppanini halunnut neljättä. Sitten aikaa kului ja kummallekin iski vauvakuume. Nyt olemme neljän lapsen vanhempia.

Viides vauva

Viides sektio mahdollinen?

Kukaan ei voi luvata etukäteen onko viides sektio edes mahdollinen ja olinkin aivan varma, että neljännen jälkeen saan kiellon raskautua. Neljännessä sektiossa kuitenkin todettiin kohdun kunto uudenveroiseksi ja sain luvan raskautua vuoden päästä. Tämä tieto ei kuitenkaan aiheuttanut mitään massiivista tarvetta uuteen vauvaan. Olen nauttinut hirveästi tämän hetkisen vauvan kanssa enkä mieti tulevaa tämän aiheen suhteen sen ihmeemmin. Isi on kuitenkin puhunut jatkuvasti siitä toiveesta, että haluaisi vielä yhden.

Haluan opiskella

Jos meille tulisi viides, olisi järkevin ajankohta kolmen vuoden sisällä. Ongelma tosin on siinä, että haluan todella opiskella tässä välissä ja syksyllä aloittelenkin hitaalla tahdilla vauva-arjen ohessa opiskelemaan. En tiedä sopiiko suunnitelmiin enää uutta vauvaa, vaikka onhan lapset rikkaus.

Lapset eivät ole itsestäänselvyys

Olen ollut elämäni aikana raskaana 17 kertaa ja tästä luvusta neljä on päätynyt syliin saakka. Lapsia ei aina vain saada sormia napsauttamalla ja alkaa tässä ikäkin sekä perussairaus vaikuttamaan asiaan. Vaikka olen onnellinen neljästä, kyllä se jatkuvien keskenmenojen kokeminen olisi taas henkisesti kova matka kulkea. Tiedän, että joillain asiat ovat paljon huonommin, mutta silti koettu kipu keskenmenon aikana on aito.

En siis osaa sanoa, tuleeko meille viidettä lasta. Vastaus ei ole ehdoton ei, mutta haluan nauttia rauhassa tästä vauvasta ja tosiaan opiskella. Voihan se olla, että päädytään vielä viides tekemään ja sitten meille ei sellaista suoda. Tämä päätös ei ole vain omissa käsissäni, vaan meidän pitää tästä yhdessä vielä puhua ja tottakai kuuntelen oman kumppanini halua myös. Positiivista on ainakin se, että vaihdettuamme autoa, mahtuu se viideskin kyytiin. 

Viides vauva

 

SEURAA MYÖS INSTAGRAM  @operaatioaiti

Kommentit (2)

Tosi kivat vaatteet teillä on ollut juhlissa, rennot mutta samalla juhlavan näköiset.
Etenkin tuo unikkokuosin väri pukee sua itseäs tosi hyvin.😊

Kiitos, ajatus olikin ottaa sellaiset vaatteet, joita voi sitten kesälläkin käyttää 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anette - Operaatio Äiti.

Anette - Operaatio Äiti.

Lauttasaarelaisen perheen elämää ja arjen kiemuroita höystettynä lastenvaatteilla sekä lukemattomilla kuvilla. Blogi sisältää paljon pohdintaa sekä realistisen katsauksen perheen arkeen.

Äiti -90. Isi -96. Poika 10/12. Tyttö 11/15. Tyttö 12/17. Poika 02/21. + 🐕🐕🐰🐰🐹

Arkisto

X