operaatio äiti - Banneri

Vauva, joka uhkasi olla nimetön, sai tänään virallisesti nimensä. Tänään meillä oli etäristiäiset, joissa paljastettiin siis loput pojan nimestä. Kokoontumisrajoitus esti kunnon ristiäisten pitämisen.

Etäristiäiset

Paikalla oli papin lisäksi vain meidän koko perheemme. Laitoimme tapahtuman pyörimään Zoomin kautta läheisille, jotka seurasivat tilaisuutta käytännössä livenä. Tällä tavoin läheiset pääsivät osallistumaan myös. Tekniikka on ihmeellistä!

Kummit

Pojalla on kuusi kummia, joista kolme kuuluu samaan uskontoon kuin me, yksi on ortodoksi ja vielä kaksi meidän mielestämme virallista kummia, joita ei saanut kirkon papereihin. Yksikään kummeista ei ole ollut aiemmilla lapsilla. Valikoin heistä kaksi täysin itse; toinen on paras ystäväni jo vuosien takaa ja toinen myöhemmällä iällä tullut yksi tärkeimmistä ystävistä. Loput ovatkin yhdessä päätettyjä tai sitten isän ystäviä.

Etunimi on jo julki

Etunimen me paljastimme jo aiemmin. Meillä oli tarkka lista nimen suhteen, mutta etunimi rikkoi meidän sääntölistaa räikeästi. Nimi ei saanut olla liian erikoinen ja piti olla tarpeeksi suomalainen. Ei haluttu nimen merkityksen olevan outo ranskaksi tai espanjaksi. Ei haluttu nimeen R- eikä H-kirjainta (ranskalaiset eivät lausu ”hoota”). Nimen piti sopia etenkin nuorimman nimeen sekä siinä piti ehdottomasti olla L-kirjain. Tuntui, että jokainen nimi loppui konsonanttiin tai soljui liikaa, joka tökki myös. En alunperin halunnut, että nimi esiintyisi käyttökielessä, vaikka sellainen nyt valikoituikin. Välillä on hassua, kun sanaan törmää usein eri tilanteissa: ”laitatko valot päälle?”

Seuraavat nimet

Näistä toinen nimi on lyhyehkö ja myös siitä löytyy kirjaimet L ja V. Nimi on hyvin suomalainen, mutta sillä ei ole selkeää merkitystä. Nimi liittyy johonkin tärkeään toisen meidän elämässä ja on melko tunnettu. Kolmas nimi rikkoo meidän sääntöjä räikeimmin ja on ulkoasultaan pitkä. Nimi löytyy kummankin suvusta jollain tapaa, on melko yleinen nimi ja myös siitä löytyy kirjain L.

Toinen nimi löytyy siis miehen suvusta ja oli siksi tärkeä hänelle. Mietittiin sitä pitkään etunimeksi ja pohdittiin myös Vilhoa, joka taas olisi löytynyt omasta suvustani. Kolmas nimi taas kytkeytyy kummankin sukuun vahvasti eli esimerkiksi oma pappani kantoi tätä nimeä. Pappa nukkui pois samoihin aikoihin, kun kolmas lapsistamme oli syntymässä. Itseasiassa uurna laskettiin maahan juuri samaan aikaan, kun olin sektiossa.

Etäristiäiset ovat hyvä vaihtoehto

Meidän mielestämme etäristiäiset olivat hyvä vaihtoehto tähän maailmantilanteeseen. Toivomme, että kesällä tilanne helpottaa ja voidaan pitää taloyhtiön pihalla grillijuhlat, joissa olisi helpompi toteuttaa turvavälejäkin. Olen itse kuitenkin vahvasti kiinni kirkossa ja koin tärkeäksi kastaa lapsen tässä vaiheessa. Kastajana meillä oli itse kirkkoherra, joka on miehelleni tuttu tyyppi ja ihan mahtava persoona.

Vaatteina meillä oli kaikilla mahdollisimman paljon kotimaisia juttuja. Oma asuni oli Marimekkoa ja Parikkaa, mies oli pukeutunut Vimmaan ja kaikilla lapsilla oli Marimekkoa myös. Vauvalla oli myös Luppasten housut sekä FMAM:n asusteet.

Hänen nimensä on…

Etäristiäiset

 

SEURAA MYÖS INSTAGRAM @operaatioaiti

Kommentit (2)

Ihana nimi ja nätit vaatteet teillä! Voisin ottaa itelle tuommosen mekon kuin tytöillä😍

Kiitos! Ne on kyllä ihanat!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anette - Operaatio Äiti.

Anette - Operaatio Äiti.

Lauttasaarelaisen perheen elämää ja arjen kiemuroita höystettynä lastenvaatteilla sekä lukemattomilla kuvilla. Blogi sisältää paljon pohdintaa sekä realistisen katsauksen perheen arkeen.

Äiti -90. Isi -96. Poika 10/12. Tyttö 11/15. Tyttö 12/17. Poika 02/21. + 🐕🐕🐰🐰🐹

Arkisto

X