Uusi raikas sohva

Jo pitkään on vanha sohva kyllästyttänyt. Siitä on varmaan yli kolme vuotta, kun erehdyin ostamaan kaikkien suositteleman Söderhamnin Ikeasta. Onhan se ulkomuodoltaan kaunis, mutta käyttökokemus puhuu aivan toista kieltä.

Ikean Söderhamn – ei hyvä sohva

Tämä mielipide perustuu omaan käyttökokemukseeni ja joku toinen siellä saattaa päinvastoin rakastaa kyseistä sohvaa. Miksi tämä sohva päätyi omalle EI-listalleni? Tärkeintä istuttavissa huonekaluissa on mukavuus, jota en näiden muutamien vuosien aikana löytänyt kyseisestä sohvasta. Siinä istuessa asento tuntui olevan kovin vinksallaan ja selkä aina huonossa kulmassa. Yritin usein miljoonalla tyynyllä korjata asentoa, mutta se niiden paikaltaan liukuvien tyynyjen asettelu alkoi aina jossakin vaiheessa nyppimään. Söderhamn on myös melko matala ja tyynyt litteitä eli kovia istua. Melko pian tyynyt alkoivat irtoilla paikaltaan vetoketjuista huolimatta ja sitten toinen vetoketju hajosikin. Lopputulos oli vinksahtanut.

Söderhamn sohva huono

Pieni tila ja pieni sohva

Ajattelin, että pieneen tilaan täytyy sopia vain pieni sohva, joten yritin tyytyä tähän epämukavaan ilmestykseen. (Anteeksi kaikki sohvaa rakastavat!) Tavallaan sitä aina haaveilee valtavasta sohvasta, mutta niiden ongelma on, että sellainen jättimäinen löhökeidas tekee huoneesta ahtaan ja tunkkaisen. Ylemmästä kuvasta voidaan tosin todeta, että tunkkaisen ilmeestä saa oikeastaan vain vääränlaisella sohvalla oli se sitten pieni tai iso.

Piti hakea hylly, palasin sohvan kanssa

Vaatekaapissani on rähjähdys alusvaatteiden osalta, koska sieltä puuttuu hyllykkö. Tein vartavasten hyllyn takia nettitilauksen Ikeaan, jota lähdin sitten noutamaan noutopisteeltä. Lopulta olin unohtanut koko hyllyn tilauksesta. Ikeassa näytti hiljaiselta, joten ajattelin, että kipitän hyllyn nopeasti. Alle varttia myöhemmin istuin autossa matkalla kotiin yhtä sohvaa rikkaampana. Kotona muistin, että se hyllykkö jäi taas ostamatta.

Onnea matkassa

Ihastuin aivan ensi näkemältä sohvaan, jonka Ikeassa näin. Halusin huikata myyjältä sen varaukseen, mutta sain kuulla huonot uutiset. Sohva on poistumassa mallistosta eikä sitä ole enää yhtäkään kappaletta jäljellä. Muutaman viikon päästä olisi tulossa vika erä, mutta mitään hakuvahtia ei nettisivuille voinut asettaa eikä varausta tehdä etukäteen. Hampaita purren marssin kassalle, kunnes sain päähänpiston vilkaista poistopistettä kassojen vieressä. Siellä tönötti tuttu sohva, mutta isompana kuin olisin halunnut tilata. Olin aivan varma, ettei sohva mahtuisi meille sellaisenaan, mutta sain siitä 600 euron alennuksen, joten päätin sen lennossa ostaa ja myydä divaaniosan pois. Mikä tuuri kävi, että löysin juuri haluamani sohvan ja vielä poistopisteeltä!!

Uusi sohva ikea

Sohva on täällä

Sohva toimitettiin heti aamulla kotiovelle ja aloin laittamaan olohuonetta uuteen uskoon. Ripustin sata vuotta pölyttyneet verhot paikoilleen, asensin laadukkaalla Anette-patentilla väliverhon, keräsin tavaroita lahjoitukseen ja laitoin vanhat sohvaosat myyntiin. Vanhat sohvat menivät kaupaksi alle vuorokaudessa, josta olen todella iloinen. Pääsin laittamaan uutta sohvaa paikalleen ja ihan yllätyksenä se mahtui täydellisesti divaanin kera meidän olohuoneeseen. Divaani ei tuonutkaan ahtauden tunnetta, vaan päinvastoin jakoi huoneen hyvin niin, että sängyn paikka erottuu nyt hyvin omana tilanaan.

Omanlainen tyyli sisustaa

Tyylini sisustaa on jotain, mitä en osaa kuvailla. En seuraa sisustuslehtiä tai ole tietoinen uusimmista tyylisuuntauksista. Haen yleensä asioita, jotka miellyttävät silmääni. Joskus varmaan yhdistän asioita ’hassusti’, mutta pääasia omassa kodissa onkin se, että asuja viihtyy siellä itse. Meillä ei myöskään tavallisesti ole näin siistiä, vaan usein sohvan nurkalla lojuu pyykkikasa tai lasten leluja.

Uusi sohva on nyt siis saapunut ja sopii olohuoneeseen täydellisesti. Muutenkin tilasta tuli oikein toimiva!

 

SEURAA MYÖS INSTAGRAM @operaatioaiti

 

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä