operaatio äiti - Banneri

Jokainen vanhempi haaveilee hyvin nukkuvasta vauvasta. Kapalo rauhoittaa vauvaa, mutta meillä ainakin perinteinen kapalo aukeaa AINA. Luin kokemuksia swaddle up kapalosta ja tämän takia sen hommasin. 

Swaddle

Swaddle Up takaa hyvät unet

Voin sanoa, että tuo kapalo on lahja vanhemmalle. Se takaa meillä aivan täydelliset yöunet. Kapalo estää käsien heilumisen, johon vauva normaalisti havahtuu. Tuntuu, että sen ansiosta meillä on nukuttu lähes täydellisesti jo pidempään. Kapalo samalla lämmittää ja toimii kuin peitto.

Swaddle up

Swaddle Up loi iltarutiinin

Huomasin, että swaddle up loi vauvalle tutun rutiinin. Illalla suihkuun, yökkäri, kapalo päälle ja vauva maidon kautta unille. Joskus hän nukahtaa pelkkään kapaloonsa ennen kuin ehdin edes koko iltamaitoa antamaan. Jotenkin kapalo on vauvalle tuttu juttu ja rauhoittaa hyvin yötä vasten.

Swaddle up käsien asento

Vauvan käsien asento hämmentää

Jossain vaiheessa aloin kiinnittämään huomiota vauvan käsiin. Ennen ne olivat rennosti sivuilla, mutta nyt vähän jäykähkösti edessä. Kiinnitin huomiota, koska se näytti niin epäluonnolliselta. Selailin kuvia taaksepäin ja ennen käsissä oli sellaista rentoutta, jota ei enää ole. Voiko Swaddle Up siis aiheuttaa vauvalle jumeja? Haittaahan se jopa 14 tuntia vuorokaudessa vauvan luonnollisia liikeratoja eli lihakset on lukittuna samaan asentoon pitkän aikavälin.

Olisi mielenkiintoista tietää, että voiko tämä kapalo aiheuttaa vauvalle jumeja? Onko sitä aidosti turvallista käyttää niin monta tuntia joka yö? Kapalo on nimittäin ollut pelastus juuri sen takia, että heiluvat kädet rauhoittuvat siihen. Onko sulla siellä kokemuksia aiheesta?

Swaddle kädet

 

SEURAA MYÖS INSTAGRAM @operaatioaiti

Kommentit (9)

Mä mietin samaa aikanaan ja sen takia käyttö jäi parin huonosti nukutun yön jälkeen. Swaddle up tuntui jotenkin liian snugglyltä ja mietin et mitäs jos asento ei olekaan hyvä mut vauva ajan kanssa tottuu eikä ilmoita siitä? Normikapalossa kädet on alhaalla, mutta tässä swaddle upissa aina melko tiukasti koukussa sivulla. Laitettiin se sit eteenpäin ja nukuttiin perhepedissä, jossa vauva onneksi viihtyi.

Kyllä, mutta en olisi huolissaan.
Meillä oli käytössä, mutta tosin vain yöunilla ja kädet päästettiin vapauteen varmaan joskus 5,5kk paikkeilla. Käytin poikaa pääasiassa mahavaivoista vyöhyketerapiassa ja kysyin myös siellä tästä. Lapaluiden alueella oli pientä kireyttä, mutta se aukaistiin eikä vyöhyketerapeutti ainakaan ollut asiasta huolissaan. Hyödyt voittavat haitat.

Ennemmin olisin huolissani niistä kireyksistä ja virheasennoista mitä jo raskausaikana tai synnytyksessä lapselle tulee! Tai en olisi huolissani vaan tiedostaen hoitaisin kireydet lempeästi pois esim. vyöhyketerapia, Kalevalainen jäsenkorjaus (ei missään nimessä mitään niksautuksia/naksautuksia)

Okei 🙂

No siis jos 14h pitää niin todellakin voi. Ei normisti vauvan yöunet ole 14h eikä tuota kuulu niin pitkään käyttää.

Eiköhän tuon tuotteen turvallisuus ole testattu, kun se on markkinoille päässyt ja siellä pyörinytkin pitkään. Random blogi-kommentaattorien kokemukset eivät myöskään liene paras tiedonlähde, kun kysymys on lapsen turvallisuuteen liittyvistä asioista… Mutta: meillä oli käytössä tuo kyseinen kapalopussi, ja se oli kyllä öiden pelastus, ja tärkeä unilelu edelleen 1,5-vuotiaalle. Tosin lapsemme vietti siinä vain n. 7-8 h yhtenäiset yöunet, ja päiväunilla sitä ei käytetty. Itseänikin arvellutti pitää lasta pussukassa tuntikaupalla putkeen. Siirryimme myös 50/50-malliin heti, kun käsien säpsähtely väheni, ja otimme ”evät” yksitellen pois heti, kun se onnistui. Mietin, voisiko lapsenne käsien asento johtua ihan vaan siitä, että hän kehittyy ja jäntevöityy.

Moni vauvahieroja jne kyllä antoi tähän kommenttinsa, että saattaa aiheuttaa jumeja. Kai se on myös yksilöllistä.. ainakin koko on hyvä olla oikea.

Kyllä meillä kaikki vauvat on vuodenikään nukkuneet vähintään sen 14h yössä 🙂 Kyllä meillä 5v nukkuu vielä 12h yössä.

Joo mekin luovuttiin 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anette - Operaatio Äiti.

Anette - Operaatio Äiti.

Lauttasaarelaisen perheen elämää ja arjen kiemuroita höystettynä lastenvaatteilla sekä lukemattomilla kuvilla. Blogi sisältää paljon pohdintaa sekä realistisen katsauksen perheen arkeen.

Äiti -90. Isi -96. Poika 10/12. Tyttö 11/15. Tyttö 12/17. Poika 02/21. + 🐕🐕🐰🐰🐹

Arkisto

X