operaatio äiti - Banneri

Meillä on tällä hetkellä perheessä neljä lasta, joista nuorin täyttää noin viikon päästä jo 3 vuotta. Hänen lisäkseen löytyy 6-vuotias eskarilainen, 8-vuotias ja 11-vuotias. Millainen on lasten arkipäivä?

Päiväkotiarki

Nuorin aloitti päiväkodin marraskuussa ja alkuun hän oli siellä viisi tuntia päivässä neljä kertaa viikossa. Aloitus oli hankala, koska lapsella oli vaikeuksia jäädä päiväkotiin. Ekoina päivinä hän ei halunnut poistua edes eteisestä, mutta viikon jälkeen kaikki alkoi jo sujumaan ihan hyvin.

Muuton vuoksi päiväkoti jäi aika kauaksi ja nyt isä on vienyt sekä hakenut nuorimman autolla osana työmatkaa. Päivät ovat noin 8.30-16. Alkuun jännitin onko päivä liian pitkä, mutta tämä on auttanut ryhmäytymisessä ja nyt lapsi nukkuu jopa päiväunet siellä, vaikka se oli alkuun haastavaa. Lapsi ei ole koskaan pahalla päällä päivien jälkeen, vaan todella iloinen sekä energinen, joten ollaan koettu tämä kellonaika hyväksi.

Eskarilainen

Eskari-ikäisellä on sujunut hyvin eskarissa, vaikka on ryhmän nuorin ihan joulukuun lopussa syntyneenä. Hänellä sujuu opiskelu hyvin ja on osallistuva tunneilla sekä auttelee kavereitakin. Tässä kuussa on pääsykoe ekalle luokalle, joka on ranskalaisessa koulussa uusi käytäntö. Eskarin päälle lapsi on yksityisessä päivähoidossa, joka maksaa meille vain 50e sisaruslisien vuoksi. Isä vie lapsen aamulla autolla ja ollaan sitten aina haettu tilanteen mukaan lasta. Itse haen usein kävellen ja viimeistään neljältä, koska lapsi haluaa olla kaverinsa kanssa iltapäivään. Hän on usein myös eskarista mennyt kavereille kylään tai futikseen suoraan

*vaatteet saatu Kappahl

Tokaluokkalainen

Tokaluokkalainen kulkee itsenäisesti kouluun ja kotiin, koska muutettiin kävelymatkan päähän ihan tästä syystä. Koulu sujuu hyvin ja koulussa on kavereita. Kaksikielisyys sujuu ja hänen erityisosaamisensa on matematiikka sekä kuvis. Ollaan hänelle maksettu asukaspuistosta iltapäivätoiminta, jotta tämä tukisi sosiaalisia suhteita. Hän on arka kotoota lähtemään kavereiden kanssa, joten muutama tunti vahdittua iltapäivätoimintaa on ollut erittäin hyvä ratkaisu hänelle.

Vitosluokkalainen

Vanhin on jo vitosella ja siellä opiskelu on selkeästi jo intensiivisempää. Tällä hetkellä kielissä opiskelee ranskan lisäksi englantia ja kohta alkaa myös ruotsi. Huomaan, että tässä iässä alkaa olla kavereiden kanssa ja luokassa yhä useammin draamaa, jonka takia sitten joutuu vanhemmat olemaan aika aktiivisia ja jatkuvasti tuntosarvet pystyssä. Meillä menee hyvin ja meillä on tosi avoin keskusteluyhteys. Esikoinen kertoo aina itsenäisesti, jos on murheita ja jutellaan paljon yhdessä näistä. Esikoinen pelaa jalkapalloa ja meillä on hänen kanssaan 2 viikkoa sykli eli on meillä aina parin viikon jaksoissa. Esikoinen viettää paljon aikaa kavereiden kanssa.

Illat

Ollaan nykyään rauhoitettu illat kotiin. Ollaan yhdessä, joskus lapset pelaa pari tuntia ja tytöt etenkin askartelee. Luetaan paljon kirjoja, siivotaan ja vietetään aikaa eläinten kanssa. Aina välillä annetaan lapsille ”yksinaikaa” ja sitten joskus lapset menee hoitoon, jotta päästään me aikuiset leffaan. Lapset menevät nukkumaan JOKAINEN kello 19-20, koska riittävä yöuni takaa jaksamisen arjessa sekä opiskeluun virkeät aivot.

Tällaista meidän arki lasten kanssa on. Onko muillakin suunnilleen samanlaista?

*vaatteet saatu

Seuraa myös @operaatioaiti

Kommentit (6)

Kiinnostaa monelta teillä lapset herää aamuisin? Meillä vasta alkanut päiväkoti arki ja mietin et meneekö 2v liian myöhään nukkuu kun nukkuu 20-6(7), noin tunnin päiväunet lisäksi. Aina uudet rytmit hankalia

Täällä eskari on vielä päiväkodilla joten 6-vuotias ja kohta 3-vee ovat vain sen ajan hoidossa paitsi vien 30min ennen eskaria niin saavat aamupalan päiväkodissa mikä helpottaa aamun lähtöä, 4,5h tulee sitten päivän pituus. 3-vee vain ma-to niin ei ole raskasta. Teen osa-aikatöitä joustavasti niin ihana kun ei ole tarve pitää pitempään hoidossa. Koululaiset kulkee omia reittejään, välillä auton kyydissä jos sattuu koulu alkamaan tai päättymään eskarin aikaan🙂 Illat ollaan aika rauhassa, välillä retkeillään kirjastoon ja viikonloppuisin on uintiharrastus. Isossa perheessä arjessa riittää säpinää eikä kaipaa enää isompaa tekemistä sen päälle.

Rennot illat tuntuu meillekin tärkeiltä 😊

Moikka! Kirjoitit että illat on rauhoitettu. Tarkoittaako että kukaan (paitsi esikoinen) ei siis harrasta mitään?

Esikoinen ja eskarilainen harrastaa 😊 Tämä tuntunut ihan hyvältä toistaiseksi näin

Meillä lapset herää omassa tahdissa 07-07.30 ja menee nukkuu 19-20. Tuntuu, että se on tosi hyvin riittänyt!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anette - Operaatio Äiti.

Anette - Operaatio Äiti.

Lauttasaarelaisen perheen elämää ja arjen kiemuroita höystettynä lastenvaatteilla sekä lukemattomilla kuvilla. Blogi sisältää paljon pohdintaa sekä realistisen katsauksen perheen arkeen.

Äiti -90. Isi -96. Poika 10/12. Tyttö 11/15. Tyttö 12/17. Poika 02/21. + 🐕🐕🐰🐰🐹

Arkisto

X