operaatio äiti - Banneri

…ja isin. Vanhempi ei ole mikään koskematon, mitä tulee mielenterveysongelmiin. Kuka tahansa voi herätä huomenna aamulla ja huomata, että mieli flippaa. On ihan ihmeellinen myytti, että vanhemmat vain jaksaisivat päivästä toiseen. Ehkä se myytti ajaa sitten monet meistä ihan puhki.

Vanhempi, oletko koskaan tuntenut uupumusta?

Eräs vanha artikkeli osasi kertoa, että Suomessa on seitsemänneksi uupuneimmat vanhemmat ( uutinen ). Yksilökeskeisyys on iso osa vanhempien uupumusta. Onhan Suomessa neuvolat, mutta silti tuntuu olevan niin, että monelle jää se vastuu omasta pärjäämisestään eikä lopulta apua haeta tarpeeksi nopeasti.

Saan usein viestejä (en jaa tunnistettavasti mitään), joissa vanhemmat kuvaavat uupumustaan. Olen monelle antanut neuvoja ja numeroita, joista voi soittaa itselleen apua. Moni kiittää, mutta sanoo jaksavansa vielä vähän pidemmälle. Miksiköhän? Onko kynnys soittaa liian iso vai häpeä liian suuri?

Miksi me hävetään mielen rikkoutumista?

Murtunut luu sattuu vähemmän kuin murtunut mieli. Revennyt ristiside polvessa tai aivotärähdys, nekin sattuvat vähemmän. Ainakin mun kohdalla asia on näin. Silti marssin lääkäriin noista syistä heti ja mielen kipujen kanssa jään vain odottelemaan parempaa huomista.

Note to self, sitä ei ole tulossa ellet tee asialle jotakin.

Joku fiksu ihminen sanoi, ettei terapiaan pidä mennä silloin kuin olet ihan palasina, vaan silloin, kun vielä jaksat ottaa vastaan kaiken sen avun ja pystyt osittain reflektoimaan omaa toimintaasi. Tietenkin terapiaan meneminen milloin tahansa on tärkeetä, mutta ei kannata odottaa liian pitkään ❤️

MUN mieli meni rikki

Mun mieleni hajosi joulukuun alussa. Se meni niin rikki, että putosin syvimmän kuopan syvimpään koloon. Olin yrittänyt vuosia vain pärjätä ja ottaa vastuun kaikesta, myös omasta itsestäni. Kai pakka vain joskus hajoaa ja sitten rytisee kovaa. Vuosien patoumat pyrkivät samalla hetkellä läpi kehosta, aiheuttaen tärisevän värisevän tunteen jossain ihon alla. Tuntuu kuin jatkuva maanjäristys kävisi kehoani pitkin ja olen väsynyt. Niin väsynyt kaikkeen.

Avoin puhe pelottaa

Olen huomannut, että mieli on puheenaiheena melkoinen. Se vihastuttaa ja ihastuttaa. Olen alusta saakka ollut avoin, aito ja rehellinen omasta tilanteestani. Joskus mietin, olenko ollut raadollisen rehellinen, jolloin se kostautuu mulle itselleni. Pelottaa ihmisten oikeat mielipiteet ja ajatukset. Haluan tosin olla poistamassa stigmaa mielenterveysongelmien ympäriltä ja näyttää, mitä se tarkoittaa, kun mieli on rikki.

Haluan samalla näyttää, että olen se sama tyyppi – Anette, jolla vain on mieli hajalla ❤️‍🩹

@operaatioaiti

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anette - Operaatio Äiti.

Anette - Operaatio Äiti.

Lauttasaarelaisen perheen elämää ja arjen kiemuroita höystettynä lastenvaatteilla sekä lukemattomilla kuvilla. Blogi sisältää paljon pohdintaa sekä realistisen katsauksen perheen arkeen.

Äiti -90. Isi -96. Poika 10/12. Tyttö 11/15. Tyttö 12/17. Poika 02/21. + 🐕🐕🐰🐰🐹

Arkisto

X