sormustin - Banneri

Muistan, kuinka lapsena ahdistuin kovasti, kun sain tietää, että lahjapaperia ei voi laittaa paperinkeräykseen. Näin vain silmissäni kauheat roskaröykkiöt tavaroiden paketoimiseen tarkoitettua paperia. Sen jälkeen avasin pakettini hyvin varovasti, että paperi säilyisi, kieputin ne rullalle ja käytin ensi vuonna uudelleen. Nyt olen keksinyt myös toisen ekologisen vaihtoehdon: ekopaperi. Se on paperia, sen voi käyttää uudelleen, ja se on valkaisematonta ja todennäköisesti myös kierrätyspaperista valmistettua. Jos ekopaperi näyttää liian aneemiselta, niin siihen voi tehdä kuvioita ja kuvia vaikka vesiväreillä. Tässä muutamia versioitani.

Vaikka lahjojen paketointi onkin mielestäni vähän turhamaista, on se minusta myös todella kivaa. Minusta on ihanaa miettiä paketteja ja laittaa niiden tekemiseen aikaa. Ensimmäistä kertaa kokeilin lahjanarujen punomista (alin paketti vasemmalla). Aika työlästä, takapuolelta löytyy aika monta teippiä, mutta samalla myös aika kivannäköinen.

Voimia tähän viikkoon ja tähän päivään!

Anni

Kommentit (4)

On muuten aika veikeää tavaraa palamaan toi joululahjapaperi. Sanoisinko, että lämmityskattilan liekit oli melkoisen jännän väriset, kun sinne tyrkkäsi pari tolloa semmoista. Ei ees pala kauheen hyvin.

Joo, mä oon tehnyt niitäkin sekä ihan paperipusseja paperista, joita myös on helppo käyttää uusiksi. Uudelleenkäyttö kunniaan! 🙂

Varmaan on suurimmaksi osaksi muovia ja väriaineita…

Toinen hyvä idea on tehdä eri kokoisia pussukoita vanhoista jouluverhoista tai -pöytäliinoista, joita voi käyttää kääreenä yhä uudestaan ja uudestaan. 😉

Siis sellaisten värikkäiden joululahjapapereiden liekit? Hurjaa! Ehkä ne ei ole paperia ollenkaan…

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X