sormustin - Banneri

Veljeni on puhunut 3D-tulostamisen ilosta ja hyödyllisyydestä jo pitkän tovin. Itse en ole osannut lämmetä 3D-tulostamiselle, kun en ole oikein nähnyt sille itselleni käyttöä. Kunnes pääsin kokeilemaan itse. Kyläilin talvella veljeni luona ja lähdettiin testaamaan parsinsienen tulostamista. Minulla on useita erilaisia parsinsieniä ja päätimme yhdistää jokaisesta sienestä parhaat puolet yhteen 3D-tulostettuun sieneen. Sen jälkeen onkin aivot raksuttaneet ihan eri tavalla 3D-tulostamisen mahdollisuuksille.

3D-tulostettu parsinsieni

Parsinsieni on mainio parsimisen apu

Korjaan paljon vaatteita ja parsinsieni on yksi ehdottoman tärkeistä apuvälineistäni. Jos kaipaat vinkkejä vaatteiden korjaamiseen, tsekkaa nämä korjausaiheiset tekstini. Parsinsieni toimii tukena ompeleen alla ja venyttää kangasta sopivaan muotoon, jotta se on helpompi korjata. Parsinsienen jalasta taas saa hyvän otteen.

Ne tärkeimmät ominaisuudet, mitä tähän parsinsieneen halusin, oli

  • irrotettava lakki: näin myös pelkkää lakkia pystyy käyttämään kapeammissa kohdissa hyödyksi
  • ura lakissa kuminauhalle: parsiminen on helpompaa, jos korjattavan kankaan saa ”lukittua” ompelun ajaksi. Kankaan päälle voi venyttää ponnarin tai tukevan kuminauhan, ja se pysyy urassa hyvin
  • ontto jalka: onttoon jalkaan saa laitettua parsinneulat talteen, näin neulat pysyy aina parsinsienen matkassa. Lisäksi ontto osa vähentää käytettävän filamentin määrää
  • riittävän kupera lakki: kupera lakki asettuu korjattavaan kankaaseen usein helpommin.
3D-tulostettu parsinsieni

3D-tulostettu parsinsieni näyttää puulta

Käytimme tämän parsinsienen tulostamiseen filamenttia, jossa on 30% puuta. Tätä materiaalia oli mahdollista myös hioa tulostamisen jälkeen, jolloin parsinsienen pinnasta sai sileämmän. Kustannus tälle parsinsienelle tällä filamentilla taisi olla reilut pari euroa, tavallisella muovifilamentilla kustannukset laskevat vielä alemmas. Jos 3D-tulostinta ei löydy omasta takaa, useissa kirjastoissa ja FabLabeissa on saatavilla niin printterit kuin apua, joten kannattaa kysellä ja käydä kokeilemassa. Veljeni hoiti tietokonehommat ja teki parsinsieneen 3D-mallinnuksen.

Ilmainen 3D-mallinnus parsinsieneen on ladattavissa täältä.

3D-tulostettu parsinsieni

Käy ihmeessä tsekkaamassa veljeni DIY-juttuja myös hänen instagramistaan. Usein jaamme toistemme kanssa erilaisia DIY-ideoita ja vaikka itse teen useammin pehmeistä materiaaleista ja hän kovista, on hauska jakaa aina erilaisia luovuuden kokemuksia yhdessä.

 

Anni

instagram / facebook

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X