sormustin - Banneri

Tonttulakit, nuo ihanat, kamalat, ihanan kamalat tai kamalan ihanat jouluasusteet. Itselleni tonttulakki ei ole etsiytynyt vuosikausiin päähän, mutta ehkä ongelma olikin kuosissa (punainen – not my color) kuin mallissa. Tänä vuonna kummilapsien ja tyttären paketteihin päätyivät hauskat tonttulakit NOSHin laadukkaista luomupuuvillaisista kankaista tehtynä.

Tarvitset

Tonttulakin korkeuden verran trikoota tai joustocollegea (kuvan kankaat nosh.fi)

Satiininauhapätkän

Kulkusen

Resoria

Leikkaa tonttulakkipalat trikoopipoa avuksi käyttäen – mallin näet kuvasta. Halutessasi voit tehdä korkeammankin version. Laita kappaleet oikeat puolet vastakkain ja ompele sivusaumat saumurilla. Huom. Tässä vaiheessa satiininauha kulkusineen tulee olla pujotettu lakin päähän kankaiden väliin siten, että nauhan päät pilkistävät ulospäin ja jäävät sauman alle.

Mittaa resorista n. 6 cm korkea ja 80% lakin ympäryksestä oleva pala. Ompele oikeat puolet vastakkain renkaaksi. Asettele resorirengas kaksinkertaisena tonttulakin sisälle, oikeat puolet vastakkain, kaikkien reunat samassa kohdassa ja ompele. Päättele langat ja tonttuile!

Anni

Kommentit (1)

Meillä tykätään tonttulakeista. Minäkin käytän sitä joulukuussa töissä melkein päivittäin. 🙂 Tällaiset kuosilliset ovatkin kivoja. 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X