sormustin - Banneri

Virkattuja palloja on näkynyt parin vuoden ajan aika tiiviisti eri ompeluryhmissä. Itse päätin testata pitsipallon tekoa vasta nyt. Kirjahyllyssäni on koskemattomana ollut Mary Oljen kauneimmat pitsit -kirja ja päätin korkata sen nyt Kuningatar Annan tähdellä. Pitsipallon tekoon käy käsittääkseni mikä tahansa pyöreän pitsiliinan ohje – tai miksei kirpparilta kaksi samankokoista pitsiliinaa. 

Liinat ommellaan tai virkataan viimeisellä kerroksella toisiinsa kiinni. Pitsin välistä ujutetaan pallon sisälle ilmapallo ja puhalletaan ilmapallo niin täyteen, että liinat pingottuvat palloksi. Sitten pitsiin levitetään kankaankovetinta – minä käytin ihan puuliimaa. Kuivumisen jälkeen ilmapallo puhkaistaan sisältä ja otetaan pois. Pallon sisälle voi laittaa vaikka jouluvalot, itse ajattelin ripustaa kuitenkin tämän joulukuuseen.

Oljen kirjan ohjeet olivat kirjoitettuja. Koska itse hahmotan paremmin piirrettyä ohjetta, piirsin itselleni ohjeen mallikuvion. Vaikka seon melkoisen epäselvä, ajattelin, että joku saattaisi siitä ilahtua, joten tässäpä se teillekin. 

Mary Olki: Kuningatar Annan tähti

Anni

Kommentit (1)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X