sormustin - Banneri

Olin viikonloppuna flunssassa. Kun lapset kysyivät, voisivatko he tehdä hamahelmillä, vastasin ilomielin kyllä. Hamahelmi-innostus veikin lapset aivan mennessään ja hamahelmihahmoja syntyi yksi toisensa perään, minä sain samalla ottaa iisimmin ja lepäillä. Minecraftista innostunut keskimmäinen innostui myös ajatuksesta tehdä kolmiulotteisia hahmoja. Niin alkoi muotoutua Minecraftin Steve. Tutkailimme kuvia ja lapsi laski blokkeja. Tässä myös teille kokoamisohje hama-Minecraft Steveen, joka on lapseni käsialaa.

minecraft steve

Minecraft Steve hamahelmistä

Tarvitset Steven tekoon neliskanttisen alustan sekä Steveen sopivat värit.

Katsomamme kuvan perusteella lapsi teki viisikerroksisen Steven pään. Koska kolme keskimmäistä kerrosta näkyvät vain reunoiltaan (ja tummanruskea väri oli meillä vähissä) täytti hän tämän alueen mustilla helmillä. Näihin sisäkohtiin kelpaa muutkin helmet, mitkä ei muihin töihin sovi.

minecraft steve hama

Kun viisi kerrosta on koottu ja silitetty, ne liimataan yhteen. Itse käytin tavallista askarteluliimaa. Jotta kerrokset tarttuvat toisiinsa hyvin, kiinnitin Steven kulmat vielä ompelutöissä käyttämilläni nipsuilla. Myös kuumaliima toimisi tässä kohtaa hyvin.

hamahelmet, kokoamisohje
minecraft steve hama

Ja näin syntyi kolmiulotteinen Steven pää. Tämä taisi lähteä hyllylle esille. Kuulin myös haaveesta tehdä päälle vartalo – katsotaan valmistuuko se joskus. Toki myös muut Minecraft-hahmot jäi suunnitteluihin mukaan.

minecraft steve hama

Hamahelmiä voi muuten myös sulattaa esimerkiksi taikataikinan sisään tehtyyn aukkoon. Katso sulatetut linnut, jotka teimme esikoisen kanssa vuosia sitten, täältä.

Muita lasten kanssa tehtäviä askarteluideoita ja -ohjeita löytyy taas täältä!

Mukavia askarteluhetkiä!

Anni

instagram l facebook

Jaa oma kokemuksesi

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X