sormustin - Banneri

Tällä viikolla vietetään lasten lintuviikkoa. Lasten lintuviikkoa isännöi BirdLife Suomi. Minusta tällainen matalan kynnyksen tapahtuma on innostava! Lintulajeja ei tarvitse tunnistaa, mutta kehotetaan seurailemaan lintujen puuhia ja merkkejä pesinnästä. Viikonloppuna mainitsin lapsille lintuviikosta, ja heti he ovatkin kaivaneet kiikarit esille ja Ee on alkanut kysellä lintujen nimiä (kiitos googlelle, aika moniin löytyy vastauskin – minä kun en ole mikään lintuspesialisti). Otimme linnut myös askartelun aiheeksi ja askartelimme suolataikinasta ja hamahelmistä kivat lintutaulut roikkumaan ikkunaan. Tällainen lintu on melko nopea ja helppo askartelu.

Lasten kanssa askarreltu lintu ikkunaan

Näin askartelet lintutaulut ikkunaan

Tarvikkeet lintuun

  • Suolaa, vehnäjauhoja, vettä ja öljyä suolataikinaan
  • Kaulin
  • Linnun muotoinen piparkakkumuotti
  • Hamahelmiä
  • Pilli
  • Leivinpaperia
  • Uuni
  • (Kuumaliimaa)
  • Siimaa
näin askartelet linnun hamahelmistä ja suolataikinasta

Valmista suolataikina, helppo ohje löytyy esimerkiksi täältä  Tämän ohjeen suolataikina oli hyvin riittoisa, yhteen lintutauluun meni kolmannes tästä taikinasta. Pyörittele taikina pyöreäksi ja kauli se tasaiseksi levyksi leivinpaperille uunipellille. Paina linnun muoto levyn keskelle muotilla. Voit säästää linnun ja tehdä siitä oman koristeensa. Täytä reikä hamahelmillä. Helmiä saa olla ihan reilusti. Tee pillillä ripustusreikä taulun yläosaan.

Laita lintu 225-asteiseen uuniin viideksi minuutiksi, että hamahelmet sulavat kunnolla. Sen jälkeen laske uunin lämpötilaa 125 asteeseen ja paista suolataikinaa vielä 45 minuuttia tai kunnes taikina on kovettunut. Seuraile paiston ajan niin helmiä kuin taikinaakin, että helmet sulavat tasaisesti ja lintutaulu ei pala uunissa. Hamahelminen muoviosa kutistuu hieman jäähdyttyä. Jos se kutistuu niin paljon, että hamahelmet eivät pysy enää taulun keskellä, lisää linnun reunoille taulun takapuolelle hieman kuumaliimaa. Ripusta taulu ikkunaan siimalla.

linnut suolataikinasta

Linnut ovat ihania ja askartelu oli kivan nopea tehdä. 3-vuotias Aa ja 7-vuotias Ee tykkäsivät tästä askartelusta molemmat. Lintutaulut lehahtivat jo ikkunaan, pelkät linnut jäivät vielä odottamaan koristelua pintaansa.

 

Jos kaipaat lisää lintuaiheisia askarteluja, tsekkaa vessapaperirulla-kiikarit sekä kanamunakennosta tehty lintunaamio täältä   ja kävyistä askarrellut lintuset täältä 

Jos lintuviikon tehtävät kiinnostavat, löydät lisätietoa facebook-tapahtumasta sekä Birdlife Suomen kotisivuilta.

 

Ja nyt kuuntelemaan linnunlaulua ulos!

Anni

 

Ps. Ootko huomannut käsityöaiheisen arvontani instagramissa?  Voit osallistua arvontaan täällä!

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X