sormustin - Banneri

Testaa Storyteliä ilmaiseksi 30 päivän ajan rekisteröitymällä tästä linkistä! Tarjous on voimassa syyskuun 2020 ajan!

Rakastan lukemista. On ihanaa heittäytyä kirjojen maailmaan ja tempautua eri hahmojen elämään mukaan. Ihan rauhassa ahmia sivuja toisensa jälkeen. Kirjat jäivät johonkin lapsiperheen sekä aktiivisen käsityöharrastuksen jalkoihin, kunnes viime talvena löysin elämääni äänikirjat. Äänikirja on helppo ottaa kuunteluun työmatkoilla tai omaan käsityötuokioon. Neuloessa on kiva kuunnella ja eläytyä erilaisiin tarinoihin. Toki myös syvällisempään ajatteluun kutsuvat kirjat sopivat käsitöiden seuraksi.

Oli hauska huomata jossain vaiheessa, että kuuntelemani kirjat mätsäsivät kantensa puolesta keskeneräisiin käsitöihini. Tässä kurkkaus siis sekä keskeneräisiin käsitöihini että lukemiini/kuuntelemiini äänikirjoihin.

Nämä äänikirjat löytyvät omasta äänikirjahyllystäni

Huomasin äänikirjojen ja käsitöideni mätsäävyyden Emilia Kujalan Häpeä -kirjan kohdalla. Puikoilla oli ihanan raikas vaaleanpunainen lanka, joka sopii hauskasti Kujalan brändin kirkkaisiin väreihin. Seuraan Kujalaa instagramissa ja nautin hänen pohtivista, paljaan rehellisistä mutta lämpimistä ja oivaltavista postauksista. Häpeä-kirja jatkaa samalla rehellisellä mutta lämpimällä otteella. En ole tässä kirjassa vielä kovin pitkällä, mutta nautin kirjasta ja sen antamista oivalluksista valtavasti. Kirja on vakavasta aiheesta huolimatta helppolukuinen ja tulen kirjasta yhtä hyvälle mielelle kuin tuosta vaaleanpunaisesta langasta.

äänikirja ja neule

Keväällä kuuntelin Michelle Obaman Minun tarinani -kirjan ja huh ja vau, mikä kirja. Jos pitäisi valita yksi suositeltava äänikirja, valitsisin tämän. Suhtaudun aina skeptisesti elämäkertoihin, mutta tämä oli kerrassaan hyvä. Kirja kuvasi todella hienosti ja kiemurtelematta tummaihoisen elämää Yhdysvalloissa. Myös Michellen tarina on kaunis. Kirja on kuunneltuna todella pitkä (1,25 kertaisesti nopeutettunakin melkein 16 tuntia) – sen seuraksi sopii joku pidempi työ, vaikkapa neuletakki.

Michelle Obama Minun Tarinani

Olen löytänyt myös Lucinda Rileyn Seitsemän sisarta -hittikirjasarjan. Viimeisimmäksi kuuntelin sarjan kolmannen kirjan Varjon sisar. Kutsun tätä mukaansa tempaavaksi hömpäksi, jossa on hauska historiallinenkin ulottuvuus. Tämän sarjan kirjat ovat myös aika pitkiä ja kirjoja on yhteensä kuusi. Ikuisuusprojekti-käsityö sopii siis tämän kirjasarjan kylkeen (en muuten saa tätä huivia ikinä varmaan valmiiksi).

Lucinda Riley Varjon Sisar äänikirja

Kimmo Takasen Tunne lukkosi on todella pysäyttävä ja avartava kirja. Jos on yhtään kiinnostunut kehittämään itseään, suosittelen tätä kirjaa. Välillä tosin täytyy kuunteleminen keskeyttää, kun oivallettavaa ja käsiteltävää tämä kirja tuo niin paljon. Kovin monimutkaista käsityötä siis tämän kirjan rinnalle en ottaisi. Jotain helppoa ja tuttua, kuten vaikka sitä niin sanottua ”perus-pertsaa” eli pitkähihaista pukkaa tällä kertaa venyvälle tyttärelle.

Tunne lukkosi äänikirjat

Olen aivan alkumetreillä Maria Veitolan Toisinpäin -kirjassa, mutta odotan tätä kuuntelukokemusta, sillä pidin valtavasti Veitolan Veitola-kirjasta. Tätä kuunnellessa sopii neuloa vaikka leikkisiä nyppy-kestorättejä.

Veitola Storytel

Tässä äänikirjahyllyni äänikirjat, jotka haluan teillekin vinkata. Mitä sinun äänikirjahyllystäsi löytyy?

 

Jos haluat kokeilla Storytel-äänikirjapalvelua, voit kokeilla sitä 30 päivän ajan ilmaiseksi rekisteröitymällä Storyteliin tästä linkistä.

 

Anni

Kommentit (2)

Suosittelen lämpimästi noiden seitsemän sisaren jälkeen saman kirjailijan kirjaa Keskiyön ruusu. Kertoo kiehtovasti Brittien ja Intian siirtomaasuhteista n. 100 vuotta sitten sekä näistä maista ja kulttuureista myös nykyajassa. Lucinda Riley taitaa ajasta ja paikasta toiseen hyppimisen kerronnassaan.

Oma esiteinini sekä ekaluokkalainen ovat myös Storytellin lumoissa ja Harry Potterit ahmittuaan ovat innostuneet Sysimetsä-sarjasta.

Itse tykkään Storytellistä siitä ominaisuudesta, että kun on lukenut/kuunnellut jonkun tosi hyvän kirjan, sovellus saattaa ehdottaa seuraavaksi lukukokemukseksi jotakin samankaltaista. Myös kuunteluhaaste on hyvä.

Itse olen myös sekä käsitöiden että äänikirjojen suurkuluttaja, lempparihupia ja rentoutumiskeino iltaisin tai esim pitkillä automatkoilla (kun ei tartte ite ajaa). Monesti kun tekee käsitöitä, palaa jokin tietty kirja aina mieleen kun jatkaa käsityötä tai katselee valmista lopputulosta. Uskon, et aivot prosessoi kuulemaansa tarkemmin kun tekee samalla jotakin käsillään.

Kiitos vinkeistä! Kyllä on tosiaan mainio tuo Storytel kässäilijän elämässä!!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X