sormustin - Banneri

*Yhteistyössä Husqvarna Viking.*

Käsityöharrastuksessa syntyy ajan saatossa lemppareita. Lempparisukkapuikkoni ovat 3,5 neliskanttiset ja puiset cubicsit. Paidat ja leggingsit valmistuvat Paapiin kaavakirjan Myyry- ja Lilja-kaavoilla. Samoin vakiintuvat lempparitavat tehdä pääntiet ja hihansuut. Nyt huomaan, että ompelukoneeseen on etsiytynyt yhä useammin avoin applikointijalka. Se on tällä hetkellä lempparipaininjalkani.

Leijonan korvia ja harjaa on kiva räplätä.

Lempparini tuo paininjalka on sen avoimen näkyvyyden vuoksi. Kärsivällisyyteni harvoin riittää nyhräämään isoja ompelutöitä, etenkään nyt, kun käsityöt valmistuvat hyvin pienissä erissä ja aina löytyy joku keskeyttäjä. Tykkään kuitenkin hieman maustaa tarpeeseen syntyviä lastenvaatteita jotenkin. Pienet applikoinnit ovat tällöin juuri mainioita, ne valmistuvat suht nopeasti ja niitä voi tehdä helposti erissä pala kerrallaan. Selailin tilkkulaatikkoani ja mietin, miten piristäisin tavallista pitkähihaista. Mustaa trikoota löytyi juuri Aan paidan koon verran, mutta pelkkä musta tuntui pienelle pojalle vähän synkeältä. Käsiini tarttui NOSHin tilkkuja, kinuskista yksiväristä ja kirkkaampaa keltaista. Aa tykkää matkia eläimiä, erityisesti niitä, jotka sanovat ”räyh”, joten sehän oli selvä, niistä tulisi leijona.

Molemmat aika nappisilmiä, poika sekä paidan leijona.

Joskus havahduin siihen faktaan, että ostovaatteissa tyttöjen vaatteet kutsuvat usein hiplaamaan kolmiulotteisilla ja pehmoisilla yksityiskohdillaan, mutta poikien vaatteissa tällaisia ei ole. Tähän paitaan halusin kolmiulotteisuutta. Leijonanharja sekä korvat saivat pompata paidasta ulos. Silmät, nenän ja kasvot kiinnitin avointa applikointijalkaa hyödyntäen.

Söpöt polvipaikat leikkasin kuosikankaista.

Leggings-tehdas oli myös käynnissä, kun ompelin niitä niin omalle kuin kaverin lapsille. Yksiväriset leggarit saivat polviinsa samaa sarjaa mutta eri kuoseista olevat polvipaikat, jotka nekin kiinnitin tiheällä siksakilla avoimen applikointijalan avulla. Tavallisella paininjalalla en olisi nähnyt niin tarkasti, missä menee eläimen ääriviiva, joten tämä paininjalka oli tässä kohtaa verraton. Meillä toivon näiden paikkojen lisäävän edes hieman housujen käyttöikää – nyt nimittäin on kuuminta hottia erilaiset eläinleikit ja mitenkäs niitä muutenkaan leikitään kuin polvillaan.

Tarkat hommat sujuvat avoimella applikointijalalla.

 Muita töitä, joissa olen hyödyntänyt avointa applikointijalkaa, ovat Stormtrooper-pussukka sekä käärittävä leikkialusta.

Millaisia lemppareita sinulla on käsityö- tai ompeluharrastuksessa?

Rentouttavaa lauantaita!

Anni

Kommentit (6)

Veikeä leijonapaita! 🙂

Ihana nappisilmä ja kiva aplikointi. Pienikin persoonallinen kuvio housuissa tai paidassa, vaikka paikkana, nostaa vaatteen arvoa lapsille. Itsellä käytössä tutut lempikaavat ja paljon värikkäitä kankaita. Irmeli

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X