sormustin - Banneri

Bambi ja muut kauriit ovat ihan suosikki-eläimiäni. Isot silmät ja siro pää ovat jotain niin kaunista. Mietin kivaa ja iisiä askartelua ykkösluokalleni ja päädyimme tekemään ison lauman kauriita. Askarteluprosessiin saatiin lisättyä myös minipieni metsäpyrähdys, kun käytiin lähimetsässä etsimässä oksia sarviksi. Tässä askartelussa harjoiteltiin saksien käyttöä, pullovärillä maalaamista sekä liimaamista. 25-päinen kaurislauma oli seinällä todella söpö, mutta tämä askartelu on kaunis seinällä ihan yksittäinkin.

kauris bambi askartelu

Näin valmistuu Bambi pahvista

Tarvitset

Pahvia

Sakset

Liimaa

Pullovärejä

Kaksi pientä oksaa

Liimaa

Kukkakuvioita

 

Bambi-kaavan voit tulostaa pdf-muodossakauris bambi askartelu

Leikkaa pahvista kaavan mukaan pää sekä kaksi korvaa. Maalaa värikkäällä maalilla kuonon alue ja mustalla maalilla silmät ja nenä sekä korvien sisäpuolet. Apuviivat maalaukselle voi tehdä hennosti lyijykynällä. Anna kuivua. Halutessasi voit liimata kartongista ja paperista leikattuja kukkakuvioita kauriin otsalle.

https://kaksplus.fi/blogit/sormustin/wp-content/uploads/sites/63/2021/05/bambi_kauris_kaava.pdf

Etsi kaksi haarallista oksaa sarviksi. Liimaa korvat pään sivuille. Työnnä oksat pahvin aaltoihin tai liimaa ne pään taakse. Nopeamman liimauksen saa aikaan kuumaliimalla, mutta kuumaliimaa en anna lasten käyttää.

bambi kauris askartelu pahvi

Luokkani Bambi-laumasta tuli älyttömän söpö. Osa halusi jättää otsalta kukat pois, osa taas liimasi kukkia pään täydeltä. Työ oli juuri sopiva ykkösluokkalaisille ja valmistui reilussa tunnissa (välissä piti töiden antaa kuivua). Tästä työstä innostui omakin kakkosluokkalaiseni ja hän alkoi oitis puuhaamaan omaa kaurista, kun näki tekemäni mallin. Pienemmältäkin kauriin teko onnistuisi hyvin avustettuna.

bambi kauris askartelu pahvi

 

Tällaisia pahvieläimiä voisi tehdä helposti muitakin. Olisikin aika kiva metsäseinä, jos sieltä löytyisi kauriin lisäksi myös kettu, susi, mäyrä jne! Ehkäpä seuraavaksi puuhaamme lisää pahvieläimiä, ainakin kotona.

Jos kaipaat lisää askarteluideoita, tsekkaa muut lasten kanssa tehtävät ideat ja ohjeeni täältä.

Mukavaa alkukesän viikkoa toivotellen

Anni

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X