sormustin - Banneri

Joulu ja talvi kääntävät aina uuden sivun lasten kanssa tehtävissä askarteluissa. Kuulaita, talvisia lumihiutaleita ja joulun lämpöisiä tunnelmia. Tällaiset jäätelötikuista tehtävät koristeet sopivat lumihiutaleina läpi talven, menevät nuo myös joulutähdistä joulukuusessa. Näiden lumihiutalekoristeiden teossa harjoitellaan lasten kanssa maalaamista sekä liimaamista – joskin kuumaliima kannattaa jättää aikuisen käytettäväksi. Jäätelötikut voivat olla jätskin syönnistä kierrätettyjä, mutta puutikkuja saa myös askartelutarvikkeita myyvistä kaupoista.

Lumihiutaleita tikuista

Tarvitset lumihiutaleisiin

  • jäätelötikkuja – yhteen lumihiutaleeseen menee kolme tikkua
  • valkoista maalia
  • sprayliimaa
  • kuumaliimaa
  • koristehilettä
  • nauhaa ripustusta varten

Maalaa ensin jäätelötikut valkoisiksi molemmilta puolilta ja anna kuivua hyvin. Liimaa kuumaliimalla kolme tikkua lomittain lumihiutaleeksi. Jos sinulla ei ole kuumaliimaa, tavallinenkin puuliima käy, mutta kuivumisaika on pidempi. Leikkaa ripustusnauhasta reilun 10 cm ja liimaa se kuumaliimalla yhden sakaran päähän. Suihkuta tikkuihin hieman sprayliimaa ja ripottele hilettä lumihiutaleisiin. Anna kuivua.

askartele lumihiutaleita

 

Kun askartelupöydässä on maalia ja noh myös glitteriä ja liimaa, tietää se hieman kärsivällisyyden venyttämistä aikuisille. Lopputulos kuitenkin palkitsee niin lasta kuin vanhempaa ja lasten ylpeys omista taideteoksista on käsinkosketeltava.

 

Ihania jouluaskarteluhetkiä toivotellen,

Anni

 

PS. Huomenna joulukalenteri avautuu taas Rakkaudella Henna -blogissa! Mitähän ihanaa siellä on tiedossa?

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X