sormustin - Banneri

Olen herkkä innostumaan. Siispä kun ystäväni kysyi, olenko koskaan tehnyt balaclava-pipoa, tuumasin, että kokeillaanpa. Olen miettinyt jonkinlaisen hupun tekemistä itselle, mutta kun ajatuksena oli tehdä balaclava (eli suomalaisittain kypärämyssy :D), jonka voi taittaa myös pipoksi, olin myyty ajatukselle. Balaclava valmistui eilen ja heti käyttöön päästyään tuumasin, että tämäpä oivallinen asuste: jos sen taittaa pipoksi, pysyy korvat lämpimänä. Kauemmin ulkoillessa käännän pipon auki balaclavaksi, jolloin posket pysyvät lämpiminä.

balaclava Hygge-langasta

Jos muuten kaipaat lisää neuleinspiraatiota, kokosin blogini kaikki ilmaiset neuleohjeet tänne.

Neuloin myssyn Novitan Hyggestä, joten se valmistui todella nopeasti. Hyggen oma puikkosuositus on 10, mutta löysäkäsialaisena neulojana valitsin puikot kokoa 8. Yhteen myssyyn meni reilu kerällinen lankaa, eli ihan kokonaiset kaksi kerää siihen ei mene – kaksi balaclavaa saa kolmella kerällä.

Hygge pipo

Balaclava-pipo-ohje

Tarvitset

2 x Novita Hygge -kerää (100g/60m)

Pyörö- tai sukkapuikot koko 8 tai käsialan mukaan

Balaclava Hygge

Kaula: Luo pyörö- tai sukkapuikoille 45 silmukkaa ja yhdistä ne pyöröksi. Aloita neulomaan *2o, 1n* koko kerroksen ympäri. Jatka näin yhteensä 23 kerrosta.

Aukko: Neulo kerroksen alusta kaksi oikein, yksi nurin eli 2o, 1n -joustinta yhteensä 16 silmukkaa. Päättele 12 silmukkaa. Jatka silmukoiden neulomista myssyn ympäri aukkokohtaan asti. *Käännä työ. Nosta ensimmäinen silmukka neulomatta, kiristä silmukkaa ja jatka nurjalla puolella neulomista joustimen silmukoiden mukaan, nyt 1o, 2n. Neulo näin aukkokohtaan asti, käännä työ, nosta ensimmäinen silmukka neulomatta, kiristä silmukkaa ja jatka joustimen neulomista työn oikealla puolella 1n, 2 o, aukkokohtaan asti.* Toista nämä kaksi kerrosta eli *-*-väli toisen kerran. Jos haluat aukosta isomman, voit toistaa nämä kaksi kerrosta kolmannenkin kerran. Kun tulet viimeisen kerran oikealla puolella aukkokohtaan, luo puikoille 12 silmukkaa silmuillen (ohje) ja jatka työn neulomista ympäri. Jatka luotujen silmukoiden kohdalla samaa 2o, 1n -joustinta. Neulo näin yhteensä 12 kerrosta tai enemmän, mikäli haluat syvemmän pipon. (Edit: itse neuloin seuraavaan kaksi kerrosta lisää, niin kulmakarvat saivat lämpöä paremmin, mikä pakkasella tuntui todella hyvältä – suosittelen siis useampaa kuin 12 kerrosta!)

balaclava välivaihe

Kavennukset: *Neulo 2 oikein yhteen, 1 nurin*, ja toista *-* koko kerroksen ajan. Työhön jää 30 silmukkaa. Neulo seuraava kerros toistaen *1o, 1n*. Neulo seuraavalla kerroksella 2 oikein yhteen koko kerroksen ajan, työhön jää 15 silmukkaa. Neulo seuraava kerros oikein. Neulo seuraava kerros neuloen koko ajan 2 oikein yhteen. Katkaise lanka ja vedä lanka silmukoiden läpi, kiristä ja päättele.

Pipon saa taitettua taitteelle nostamalla myssyn reuna ensin aukon tasolle ja sen jälkeen taittamalla taite toisen kerran. Tykkään itse asetella vielä tuon aukkoreunan taitteen alle, paksu pipo on hyvin aseteltavissa.

balaclava-pipo

Nyt pysyy posket ja pää lämpiminä. Puoliso jo toivoi omaa balaclava-pipo itselleen. Onneksi tässä ei kestä kauaa, niin voin hänellekin tällaisen neuloa nopeasti! Omaan pipooni vielä mietin, että pitäisikö lisätä joku tupsu pään päälle vai tuleeko siitä jo toisinto taaperovuosistani…

balaclava-pipo

Neulomisen iloa!

Anni

instagram l  facebook

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X