sormustin - Banneri

Olen aina ollut aika pihi lankaostosten tekijä. Jotenkin on vain tuntunut todella vaikealta laittaa kymmeniä euroja lankaan. Erikoisten, käsinvärjättyjen lankojen käyttäminen on tuntunut myös ehkä turhalta hifistelyltä. Kunnes kokeilin itse. Kävin viikko sitten Helsingissä ja tapoin aikaa kiertämällä keskusta-alueen must-kässäkaupat. Piipahdin ensikertaa myös Snurreen, kun piti löytää pipolanka. Löysin ihanan langan, johon rakastuin heti. Fyberspatesin Vivacious DK. Käsinvärjättyä merinoa. Reilu parikymppiä. Rakastuin.

Vähensin yhden mallikerran Beeswax Hat -ohjeesta ja sain kerrankin itselleni istuvan pipon.

Aloitetaan siitä, että lanka näytti aivan ihanalta siinä vyyhdissä. Väri aivan ihana ja elävä, muttei liian kirjava. Kerin langan kerälle ja aloin neuloa supersuloista Amy van de Laarin Beeswax -pipoa. Lanka tuntui ihanalta käsissä! En vain voinut laskea neuletta käsistäni!

Kuvio on ihanan säännöllinen ja kaunis.

Ehkä erikoisempien, hieman kalliimpien, käsinvärjättyjen merinoiden käyttö on hifistelyä, mutta olkoon. Tuo lanka vei sydämeni. Toki puikoillani tulee olemaan monenhintaista lankaa edelleenkin – ei rahani riittäisi ikinä siirtymään pelkästään noihin erikoisuuksiin ja niillä edullisemmilla ”markettilangoilla” on paikkansa. Ja onneksi on olemassa laadukkaita lankoja myös halvemmalla. Mutta ehdottomasti puikoilleni tulee tippumaan myös erikoisempia lankoja tästä lähtien.

Kevättaivas sopii täydellisesti tämän pipon taustaksi.

Millaisia lankoja sinä käytät? Tohditko ostaa käsinvärjättyjä merinoita tai muita kalliimmansorttisia lankoja? Entä mikä on sinun lankarakkautesi?

Ihanan aurinkoista sunnuntaita!

Anni

Kommentit (6)

Ostan aika surutta kalliimpia lankoja, sillä en ehdi paljon neuloa enkä ole hamsteriluonne. Alkuun kirpaisi, enää ei. Tosin vyyhdin hintakynnys on jossain 25 eurossa, kalliimpiakin varmaan olen kyllä ostanut.

Onpa kaunis pipomalli! Osaisinkoha itse tuollaisen neuloa?
Ihana on lankakin. 🙂

Malli oli yksinkertaisempi tehdä kuin miltä näyttää 🙂

Tämä on kyllä todella hieno! Sekä siis langat että malli. Olen ihaillut tuota mallia jo pitkään, sillä kuvio on todella taidokkaasti suunniteltu ja silti se ei näytä liian vaikealta. Oliko liian vaikea?

Malli oli todella helppo etenkin siihen verrattuna, mitä luulin!! Se on todella taidokkaasti suunniteltu malli, kyllä!

Laatu, ei se määrä! Se on oikein hyvä!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X