sormustin - Banneri

*Yhteistyössä Husqvarna Viking*

Voi polvet sentään! Ja nilkat! Molemmat lapset hurahtivat yhtäaikaa (vai huomasinko sen vasta nyt?) ja nilkat vilkkuvat molemmilla. Myös polvet vilkkuvat housuista jos toisista polvien kohdille tulevista rei’istä. Konttaus on se juttu Aalla nyt. Eläinrakas Ee leikkii taas niin kovin eläinleikkejä ja eihän eläimet kahdella jalalla kävele, joten seuraus on rikkinäiset polvet yhä useammista housuista. Kun housuhommiin kävin, mietin, että polvet tarvitsevat jotain tujumpaa. Biker-malli olisi siis aika näppärä – muut osat voivat olla sitä mukavaa trikoota ja polvet paksumpaa materiaalia. 

Silpasin tutut leggings-kaavat bikermuotoon. Päätin tehdä housuihin myös vähän lisää biker-meininkiä polvipalojen hiuslaskoksilla. Tähän olikin Husqvarna Vikingin 3-urainen hiuslaskosjalka aivan oiva väline! Ompelin hieman polvipalaa reilummat kangaspalat hiuslaskoksille ja leikkasin muotoonsa vasta lopuksi. Hiuslaskokset syntyivät paljon simppelimmin kuin osasin kuvitellakaan! Paininjalan eteen sijoitetaan pieni koholevy, joka nostaa kangasta pikkukuprulle. Laskos ommellaan kaksoisneulalla, jolloin hiuslaskos lukittuu paikoilleen. Laskoksia olikin mukava vain hurruutella menemään – aivan toista kuin se aika stressaava hiuslaskosten ompelu suoralla ompeleella laskoksen sivusta käsin! Laskos myös tulee juuri siihen, mihin haluaa. Jes.

En tiedä, ennaltaehkäiseekö hiuslaskokset polvien kulumista, mutta kangas on ainakin vahvempaa polvien kohdilta ja onhan nuo hiuslaskokset aika kivan näköiset! Kasvunvaraa on ainakin nuoremman housuissa reilusti eli nilkat pysyvät ainakin piilossa.

Kestävyyttä viikkoon toivotellen, Anni

Kommentit (9)

Oi miten kivat pöksyt! Hiuslaskokset on ihania<3 Tässä vähän aikaa sitten testailin itsekin hiuslaskoksien ompelua tuolla hiuslaskospaininjalalla ja on se kyllä helpompaa ja nopeampaa kuin tavallisella paininjalalla:)

Mainio idea kertakaikkiaan! Näyttävää ja kestävän näköistä jälkeä. Tuota voisi käyttää vaikka olkapaloihin ta kyynärpääpaikkoihin. Ja nimenomaan näihin yksivärisiin saa näyttävyyttä tällaisilla erikoistekniikoilla.

Näitä minäkin mietin! Yksivärinenkin näyttää tyylikkäämmältä näin!

Ihanat! Ilmeisesti tuntumakin on laskoksista huolimatta pehmeä, siis sitä konttailua ajatellen. Nyt alkoi jo ideamylly jylläämään…mihin kaikkeen tuota voisikaan soveltaa. Tykkään kuosikankaistakin, mutta on ne vaan aina hankalia yhdistellä. Yksiväriset kankaat saa tästä jujua!

Laskos ei ole kauhean syvä, joten tuumasin, ettei se konttailua haittaa. Tai jospas se rohkaisisi pienintä nousemaan enemmän jaloilleen ja isompaa keksimään muita kuin konttausleikkejä…

Wow, siis tuommonenkinko paininjalka on olemassa? Kivat pökät!

Jep, kaikkea sitä löytyykin 😀

Kaikenlaisia apuvälineitä sitä onkin olemassa 😀 Kivan näköisiä pöksyjä!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X