Sormustin - Hero Header

DIY Kalaha-peli ommellen + ohje

Perheemme on ollut nyt yli viikon kipeänä, siis kaikki me. Ensin kahdella flunssa, sitten kolmannella flunssa, yhdellä flunssaisella korvatulehdus huimausoireilla höystettynä (minä!), sitten yksi flunssasta parantunut sai oksennustaudin ja on nyt kuumeessa. Kerää koko sarja! Sanomattakin on selvää, että hienoista turhautumista on saattanut olla ilmassa, mutta jotain positiivistakin turhautuminen on saanut aikaan. Yhtenä melko hyvinvoivana päivänä sain  päähäni toteuttaa Kalaha-pelin itse, ommellen ja ajattelin jakaa teillekin ohjeen. Kalaha-peliin ohjeet löytyvät täältä.

Tarvitset

2 eri väristä kangasta miehustakankaaksi sekä sisuskankaaksi

Paksua kangasta, esim. frotee, fleece, superlonilevy

Silkkipaperia

Ompelukone lankoineen

Terävät sakset

48 helmeä

(Vetoketju)

1. Jäljennä kaava silkkipaperille. Huomaa taite.

2. Leikkaa miehustakankaasta kaksi, sisuskankaasta yksi sekä paksusta kankaasta yksi kaavan kokoinen pala. Itse käytin miehustakankaana collegea, sisuskankaana itse värjättyä paksua puuvillakangasta ja paksuna kankaana superlonilevyä.

3. Asettele palat oikea puoli alaspäin seuraavassa järjestyksessä: miehustakangas, paksu kangas, sisuskangas sekä kaava. Toinen miehustakangas jää odottamaan. Neulaa kankaat toisiinsa kiinni. Paksun kankaan tulee olla sisus- ja päälliskankaan välissä, jotta myöhemmin leikattavat reiät olisivat syvempiä ja helmet pysyisivät niissä paremmin.

4. Ompele kaavaan merkityt ympyrät. Ommeltuasi revi silkkipaperi pois.

5. Käännä työ ja leikkaa alikeompelutekniikan tyyliin miehustakankaaseen ja paksuun kankaaseen ommelten sisäpuolelta reiät siten, että sisuskangas tulee näkyviin. Halutessasi voi tikata siksakilla vielä reikien ympäri, mutta tällöin reiät eivät ole enää niin syviä. 

6.  Leikkaa halutessasi paksua kangasta reunoista pois. Laita miehustakankaat oikeat puolet vastakkain ja ompele työn ympäri, jätä kääntöaukko. Käännä työ ja ompele kääntöaukko käsin tai koneella. 

Jos haluat, ennen tätä vaihetta voit kiinnittää vetoketjun työhön helmien säilyttämistä varten. Itse tein kankaiden väliin pienemmän pussukan helmille, jonka kiinnitin ennen miehustakankaiden ompelemista yhteen. 

7. Pyydä itsellesi pelikaveri ja pelaa!

Tykkään työn lopputuloksesta paljon. Tämänhetkiset helmet ovat hiukan liian pienet peliin, mutta nämä toimivat kyllä. Kalaha on todella kiva ja helppo kaksinpeli. Eikun pelaamaan vaan!

Anni

Kommentit

3 kommenttia
Anni Ignatius

Tää on kyllä tosi kiva peli 🙂

Avatar

Ihan uusi pelituytavuus minulle, pitääpä kokeilla!

Avatar

Onpa hauskan kuuloinen peli! Entuudestaan tuntematon, mutta voisin kuvitella, että tämä soveltuisi nokkelana pelinä myös erkkaopena töihin mukaan otettavaksi.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä