sormustin - Banneri

Olen julkisestikin manannut Lidlin ompelulankoja. Vuosia sitten ahneuksissani ostin lankapaketin, kun halpaa oli, mutta nehän ei kestä ompelua juurikaan (muutamia onnekkaita lankoja lukuunottamatta). Pois heittäminen kuitenkin tuntuu vaikealta, kun voihan niitä käyttää ”joskus johonkin”. Varastoistani löytyy myös silkkilankoja, jotka sain toiselta käsityötarvikehamsterilta. Niidenkin kanssa olen pähkäillyt, että mitä ihmettä niistä tekisin. Kunnes keksin, että erityisesti nuo silkkilangat sopivat ihanasti koruihin ja myös muita huonompilaatuisia ompelulankoja voisi kierrättää korujen tupsuiksi! Nämä korvakorut muuttuivat ylellisiksi, kun niihin laittoi pari rullallista silkkilankaa.

korvakorut kierrätetyistä ompelulangoista

Kierrä, teippaa, leikkaa, solmi

Lankarullan muuttaminen söpöksi tupsuksi on simppeliä. Kiersin lankaa vihkon ympäri. Sinisissä korviksissa kiersin sinistä lankaa 18 kertaa ja valkoista sekä tummanharmaata kolme kertaa. Kun lankanippuun laittaa muutamat eriväriset langat, tulee lopputuloksesta vielä elävämpi. Sen jälkeen teippasin langat kimpuiksi molemmilta puolilta alareunasta ja vasta sen jälkeen leikkasin lankakierteet auki teippien välistä. Teippaaminen oli ehdottoman tärkeää silkkilankojen kohdalla, koska silkki osoittautui aika oikukkaaksi langaksi. Teipattuna langat pysyy samassa kimpussa ja on paljon helpommin työstettäviä.

kierrätä langat tupsuiksi

Punaiset korvakorut syntyivät solmimalla langat suoraan leivonpääsolmulla korupohjaan. Nämä puiset korvispohjat ostin Sofia Knotterin loppuunmyynnistä. Langat voi myös solmia esimerkiksi munkinnyöriksi. Munkinnyörin ohje löytyy mm. täältä. Siniset korvikset teinkin munkinnyörillä, laitoin vain korurenkaan neulalla kiinni sukkahousuun ja solmeilin menemään. Joskin silkkilangat olivat haastavat tässäkin, oikeastaan jokainen solmu piti silotella lankoja yksitellen kiskomalla, muuten töröttäviä kierteitä jäi helposti. Ehkä siis ompelulanka olisi tässä kohtaa helpompi ja ei niin oikukas.

munkinnyöri

Silkkilankoja jäi vielä varastoihini aika paljon ja tosiaan ne Lidlin surkeat langatkin pyörivät vielä nurkissa, joten katsotaan, mihin kaikkialle saan niitä vielä tungettua!

silkkilanka-korvakorut

Anni

instagram / facebook

 

Kommentit (2)

Hyvä idea tämä korvisjuttu. Minäkin olen huomannut, että Lidlin ompelulangoista ei ole mihinkään ja sen vuoksi en enää osta niitä.

Joo minullakin jää ne todellakin jatkossa kauppaan. Mikään ei tapa ompeluinnostusta kuin alati katkeavat langat…

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X