sormustin - Banneri

Olen aikaisempina vuosina ommellut lapsilleni päiväkotitossut. Erilaisista kangaskokeiluista huolimatta en kuitenkaan ole löytänyt sellaista kangasta, joka kestäisi lapsillani käytössä. Tänä syksynä päätin ottaa testiin villasukat päiväkotitossuina, pesukarhuvillasukista voit lukea täältä. Villasukat ovat kuitenkin liian liukkaat sellaisenaan päiväkotielämään, joten lisäsin sukkiin nahkapohjat.

nahkapohjat villasukkiin

Nahkapohjat mittojen mukaan

Nahkapohjia löytyy valmiina käsityötarvikeliikkeistä, mutta itse lähdin tekemään pohjat itse – minulta löytyi materiaalia valmiina ja itse tehden homma ei maksaisi kuin vaivan. Minulta löytyy edelleen iso kassillinen nahkapaloja, jotka sain Verhoomo Vermiinasta useita vuosia sitten, joten päätin käyttää näitä nahkapaloja villasukkiin. Piirsin ensin lapsen jalan ääriviivat kaavaksi ja leikkasin nahkasta kaksi nahkapalaa peilikuvina. Sen jälkeen tein n. 0,5 sentin välein reiät nahkapohjan reunaan reikämeistillä (eli nahkapaskalla, mutta reikämeisti ja reikäpihdit on tuo vähän nätimpi sana).

nahkapohjat villasukkiin

Leikkasin myös kananmunakennon kannesta tuon jalan kaavan, pahvi tai muu kartonki toimii ehkä vielä paremmin. Sujautin pahvijalan villasukan sisään ja ompelin nahkapohjat kiinni sukkiin. Pahvi piti sukkaa muodossaan paremmin ja sukkaa sai myös vähän venytettyä ompelun ajaksi pahvin ympärille, eipähän sitten kinnaa sukka käyttäessä.

nahkapohjat villasukkiin

Tämä voisi olla ihan kätevä myös omien sisävillasukkien pohjiin. Tämä lisäisi sukkien kestoa huomattavasti ja toki estää myös liukastumasta. Nahkapohjat voi hyvin tehdä nahkan jämäpaloista tai vaikka vanhasta rikkinäisestä nahkatakista eli kierrätysmateriaalit saisi hyvin tässä käyttöön.

Nyt saakin kaivaa villasukat esiin, kun ensihiutaleet satoi eilen taivaalta! Pysykää lämpiminä!

Anni

instagram / facebook

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X