sormustin - Banneri

Asun Mikkelissä, mikä on aika sympaattinen pikkukaupunki Etelä-Savossa. Talvella tuntuu kaupunki usein autiolta, mutta kesän lähestyessä kadut täyttyvät ihmisistä. Kesälomakausi tuo tullessaan mukavan ropsauksen mökkiläisiä ja turisteja tänne järvirikkaaseen Suomen osaan. Mekin usein kesäisin hyppäämme auton kyytiin ja teemme pikkuretkiä lähiseuduille.

Kyseistä karttaa päivitettynä voi tarkastella myös tämän linkin takaa.

Käsityöihmisenä tietenkin kaikki kässäkaupat kiinnostavat, mutta helposti sitä jumiutuu tuttuun ja turvalliseen. Ajattelin koota listauksen Etelä-Savon alueen käsityökaupoista niin muistilistaksi itselleni kesäreissuille kuin kaikille muillekin, jotka kesälomillaan liikkuvat Etelä-Savon suunnilla tai läpi. Kovin moni kaupoista ei ole vielä tuttu, mutta sitä mukaa, kun ne tulevat tutuksi, pyrin lisäämään näistä jonkin kommentin.

Tämän kuvan napparin Pirtin kehräämön esittelykierroksella kolmisen vuotta sitten. Kierroksesta kerroin enemmän täällä.

Jos jokin käsityökauppa on jäänyt mainitsematta, vinkkaappa siitä minulle, niin lisään listaan. Etsinnässä on nyt kuitenkin juuri ne Etelä-Savon alueella olevat kaupat, joista saa pääasiassa materiaaleja, ei valmiita tuotteita. Jos olet myös käynyt jossain listan kaupoista, jossa en ole vielä päässyt itse käymään, kerroppa kokemuksistasi, niin lisään sen listaan – on kiva tietää vähän ennen kuin suuntaa matkan sivupoluille, millaiseen kauppaan on menossa.

Joroinen

Riikka-piikka, Joroistentie 5, Joroinen (Jari-Pekka -huoltoaseman yhteydessä). Äärimmäisen sympaattinen lankakauppa monensorttisella valikoimalla. Ehdoton stoppi pohjoiseen            vitostietä suunnatessa.

 

Juva

Marimekko Outlet, Tulostie 1, Juva.

 

Kangasniemi

Sinilila, Otto Mannisen tie 6, Kangasniemi

Mikkeli

Iloinen lanka & askartelu, Porrassalmenkatu 27. Lankoja, kuteita ja askartelutarvikkeita. Kauppias  Taina on ihanan iloinen ja aina valmis auttamaan. Pienestä koostaan huolimatta yllättävänkin kattava putiikki. Iloinen lanka on kantapaikkani Mikkelissä.
Kenkävero, Pursialankatu 6, Mikkeli. Kenkäverossa on paljon nähtävää, upea puutarha, ihana ravintola ja kaunein tietämäni miljöö. Kenkäverosta löytyy myös kauppa, jossa valikoima on melko sama kuin Taito shopeissakin.
Marimekko, Savilahdenkatu 8, Mikkeli.
Minnan ja Maijan lanka- ja käsityökauppa, Koulutilantie 12, Otava.
Otavan nahka ja tekstiili, Nuijamiestenkatu 21, Mikkeli. Pieni kangaskauppa parin kilometrin päässä keskustasta. Valikoimista löytyy erilaisia kankaita.
Pirtin kehräämö, Kehräämöntie 2, Hiirola. Pirtin kehräämöllä myydään kehräämön omia suomalaisesta villasta kehrättyjä lankoja. Täältä olen myös ostanut ihania keraamisia nappeja. Värikäs ja söpö tehtaanmyymälä. Joskus kehräämöllä järjestetään myös esittelykierroksia, missä ainakin itse opin langan valmistuksesta yhtä sun toista.
Raijan aitta -pellavakauppa, Kipparintie 2, Majavesi

Silmukka, Brahentie 52, Ristiina.

Taito shop Hallituskatu 7-9, Mikkeli (kauppakeskus Akseli). Lankoja ja ontelokuteita. 

 

Pieksämäki

Blue velvet kangas- ja sisustusliike, Keskuskatu 5, Pieksämäki.
Taito shop, Keskuskatu 16, Pieksämäki.
Tohman tikki oy, Keskuskatu 17-19, Pieksämäki.

 

Savonlinna

Kangaskauppa Solmu. Olavinkatu 19-21, Savonlinna.

Kudontapalvelu. Kirkkokatu 10, Savonlinna.

Käden Taidon Kukka ja Sidonta Suopursu, Puruvedentie 49, Kerimäki. Kuuleman mukaan kukkien lisäksi saatavilla myös lankoja ja askartelutarvikkeita. ”Täältä saattaa tehdä edullisiakin löytöjä ja löytää myös jo muualla myynnistä poistuneita värejä”, kerrottiin minulle.
Käsityönurkka, Kuusitie 1, Punkaharju. 

 

Pala-nurkka. Pajatie 7, Savonlinna. 

 

Taito shop, Puistokatu 7, Savonlinna.

 

Pertunmaa

Käsityöpuoti Talvikki, Pertuntie 23, Pertunmaa.
Aliinin tila, Aliinintie 228, Nurmaa. Kuulemma tilalta saa omien lampaiden villoista tehtyjä lankoja.

 

Puumala

Löytöluhti, Keskustie 7, Puumala.

 

Mukavia kesäreissuja toivotellen, Anni

PS. Matkavinkkejä käsityön ystäville löydät myös tämän linkin takaa! 

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X