sormustin - Banneri

Erilaiset stressilelut ja puristelupallot – eli fidget-lelut niin kuin tuo nuoriso kutsuu – ovat olleet jo pitkän aikaa kova hitti lasten keskuudessa. Ne ovat monille hyvä apuväline keskittymisen tueksi, mutta toki ne ovat myös hittilelu. Kirjoitin pari viikkoa sitten synttäreiden aarrejahdista. Aarrejahdin aarrearkusta löytyi ainekset itse tehtyihin fidget-palloihin, jokainen sai tehdä omansa. Näitä palloja olen tehnyt myös lasten käsityökerhossa. Ne syntyy vähistä aineksista – jauhoista ja ilmapalloista – ja niistä tulee todella kivat!

fidget diy

Kolme ilmapalloa ja jauhoja

Ohje näihin palloihin löytyy youtubesta, täältä. Perusperiaate on kuitenkin simppeli: Laita pulloon jauhoja suppilon avulla. Puhalla ilmapallo ja kieritä sen suu kiinni, jotta saat kiinnitettyä ilmapallon pulloon, avaa kierteet ja valuta jauhot palloon. Päästä ylimääräinen ilma pois, leikkaa ilmapallon kaula pois. Leikkaa myös kahden muun ilmapallon kaula ja venytä ne jauhopallon päälle. Valmis!

Nämä pallot eivät toki kestä ihan mitä tahansa. Niin kuin kaupankin stressipallot, myös nämä menevät kovassa käsittelyssä rikki eli meillä on sääntö, ettei näitä saa heitellä. Kuitenkin päällekkäin olevia ilmapalloja kun on kolme, harvoin ne räpsähtää kerralla kaikki rikki. Kuten kuvasta näkyy, pinkin pallon suu on alkanut repeytyä ja teipillä on teipattu pieni reikä. Nyt onkin oiva hetki laittaa uusi ilmapallo vanhojen tueksi, jotta jauhot ei lävähdä leikeissä lattialle.

stressipallo ilmapalloista

 

Fidget-lelut sopii puristelun lisäksi torneiksi

Tämä ilmapallo-fidget on aika jämäkkä alussa, mutta pehmenee ajan kanssa. Pallon puristelu tuntuu itsestäkin rentouttavalta. Lisäksi näitä puristellessa muoto pysyy aika hyvin, joten näistä voi vaikkapa rakennellakin torneja tai muuta.

fidget ilmapalloista ja jauhoista

Millaisia itse tehtyjä fidget-leluja teiltä löytyy?

 

Anni

instagram / facebook

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X