sormustin - Banneri

Pimeys yllätti suomalaiset. Vähän niin kuin talvikin aina. Kelloja siirrettiin ja pimeä tulee entistäkin aiemmin. Vaan tätäpä ei tunnu kansalaiset huomaavan, sillä heijastimia ei näy kauheasti liikenteessä. Ajoin pitkästä aikaa pimeän aikaan autolla tällä viikolla ja heijastin löytyi ehkä joka viidenneltä kävelijältä/pyöräilijältä. Se tuntui hurjalta. Ei se iso vaiva ole pistää heijastinta takkiin heilumaan, ilmaisiksikin kun niitä saa. Kässätyyppinä tykkään tehdä heijastimia itse. Niitä kaupan heijastimia ne ei kuitenkaan korvaa, sillä heijastimien tulee täyttää EU:n henkilösuojainstandardit sekä olla CE-merkittyjä. Nuo heijastavat korut ja muut ovat kuitenkin ihan hyvä lisä muiden heijastimien joukkoon. Tässä teille kourallinen ideoita tee-se-itse-heijastimiin!

itse tehtyjä heijastimia

Heijastindonitsit

Uusin lisä heijastinkokoelmaani on heijastindonitsit! Vaikka vannoin 90-luvulla, etten enää ikinä käytä hiusdonitseja, ovat donitsit vallanneet hiuskuontaloni. Luettuani 9-vuotiaasta Veerasta, joka keksi ommella donitseja heijastinkankaasta, tein oitis heijastindonitseja meillekin. Pimeällä ulos lähtiessä vähintään yksi ranteeseen. Jos päässä ei ole pipoa, toinen hiuksiin. Miksei vaikka yksi vielä nilkkaankin! Sama donitsi sopii niin omaan, miehen kuin lapsenkin ranteeseen. Helppoa ja kätevää! Donitsin ompeluohje löytyy mm. täältä.

heijastava donitsi

Heijastava koru laukkuun

Heijastava koru

Tänä syksynä tein kirsikankukkien innoittamana ihania heijastavia kukkakoruja laukkuun kiinnitettäväksi. Lukolla heijastimen saa nopeasti kiinni laukkuun kuin laukkuun, miksei takkiinkin. Kukkaheijastimiin ohje löytyy täältä kotilieden kotisivuilta. Heijastinkangaskukkien seurana on makeanvedenhelmiä sekä lasisia fasettihelmiä.

Heijastava nauha hihaan

Hihassa mukana kulkevat heijastavat nauhat ovat olleet jo vuosia lemppareitani. Ne eivät pistä takista silmään, mutta kuitenkin heijastavat siitä valon osuessa. Ne eivät tartu mihinkään, ei kolise vetoketjuihin tai kopsuta reiteen. Nauhan takaosa on kuminauhaa, joten nauha antaa periksi hieman, jolloin nauhaa on mukava pitää hihassa. Muutama vuosi sitten tein tällaisen nahkasta. Tämä tuoreempi on tekonahkasta alikeompelulla tehty.

hihaheijastin

Heijastava rusetti

Autolla ajaessa yllätyin, miten hyvin pienet heijastavat rintarossitkin erottuivat ihmisistä. Aiemmin luulin, että ne jäävät piiloon takin uumeniin. Siitä innostuen askartelin kaksipuoleisesta heijastinnauhasta rusetin. Tähän ei tarvitse heijastinnauhan lisäksi kuin sakset, liimaa ja hakaneulan. Rusettiin löytyy kaava esimerkiksi täältä.

heijastinrusetti

Heijastinnauhalla kirjotut puu- ja nappipohjat

Ohut heijastinnauha sopii myös kirjailuun. Sydänheijastimen kirjailu oli tosi kiva askartelu Een kanssa viime vuonna – heijastinlankaa sai pistellä miten vain ja sikin sokin mihin suuntaan tahansa. Mitä enemmän meni päällekkäin, sitä parempi. Helppoa ja söpöä. Puisia kirjontapohjia olen löytänyt esimerkiksi Paapon verkkokaupasta, kirjottavia nappeja löytyy askartelu- ja kangaskaupoista. Heijastinlangalla voi kirjoa kankaallekin. Tämän puiseen kehykseen tehdyn kirjotun heijastimen aion ripustaa vähän siistimpään takkiin. Ohuesta heijastinnauhasta voi myös tehdä heijastintasseleita, johon ohje löytyy Mehukekkerit-blogista.

kirjotut heijastimet

 

Millaisia heijastimia sinä olet tehnyt itse?

 

Rentouttavaa viikonloppua! Ja muistakaa näkyä pimeällä!!

 

Anni

 

Kommentit (10)

Heijastava hiusdonitsi oli ehdottomasti suosikkini. Se on kätevä pujottaa tosiaan ranteeseen tai vaikka nilkkaan. Se on muuten kumma juttu miten talvi ja talvirenkaiden vaihto, sekä pimeys ja heijastimien puute yllättää kerta toisensa jälkeen. Mää tuunasin joku vuosi kaupan tylsiin heijastimiin pitsinauhat roimittimiksi. Mutta nyt tämän tekstin innoittamana niihin heijastimiin voisi virkata heijastinlangasta nauhat!

Nuo ovatkin kivoja ideoita! Minä en ole tehnyt kuin heijastavasta langasta kaulurin, jonka annoin lahjaksi. Joku heijastava koru on joskus löytynyt kadulta ja tullut otettua itselle käyttöön. On ilahduttavaa nähdä ulkoilevia ihmisiä, jotka ovat huolehtineet näkyvyydestään.

Kyllä, siitä tulee aina hyvä mieli!

Huippuideoita! Tuo heijastindonitsi on suosikkini 🙂

Olen ostanut kirpparilta heijastinliivejä, joista olen ratkonut heijastinnauhaa. Liivejä olen saanut 0,20 tai 0,50 eurolla, eli parille metrille heijastinnauhaa ei tule paljon hintaa ja se on CE-merkittyä.

Olen tehnyt heijastinmen mm. pyörän koriin ja farkkukassiin.

Mahtava idea! Säästää pitkän pennin, vaikka vähän vaivaa joutuukin näkemään sen eteen. Ihana tuo pyörän korin heijastin!!

Olen neulonut paljon Novitan heijastavasta langasta. Toisin kuin monella kilpailijalla, Novitan langassa on villaa, eikä vain pelkkää muovia. Vuosien varrella on tullut neulottua useita pipoja ja lapasia. Ne ovat kätevä lisä ulkona näkymiseen, kun esimerkiksi pipo heijastaa ihan joka suuntaan ja lapaset kulkevat mukana aina muutenkin kylmällä ulkoillessa.
Rusetteja on tullut myös tehtyä. Samoin joitakin tupsuja ja tasseleita.
Tämä vuonna otin kokeiluun heijastavat helmet, joihin olen ollut tosi tyytyväinen!

Tuo heijastava lanka onkin vielä korkkaamatta! Hyvä vinkki, pitääkin ottaa kokeiluun. Myös heijastavat helmet ovat olleet työlistallani, mutten ole saanut vielä tehtyä 🙂 Kiva kuulla, että ne ovat olleet hyviä!

Kiva tuunausidea! Saa heti paljon nätimmäksi!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X