sormustin - Banneri
heijastinliivi

Kun illat alkavat pimetä, herää ihana hyggeilyn himo ja tulee sellainen kodikas takkatuli-ja-neule-fiilis. Syksyllä nostaa päätään myös pimeän pelko. En pelkää pimeää pimeän vuoksi, vaan pelkään pimeää näiden lasten vuoksi, sillä mietin, näkevätkö autot heidät varmasti. Asumme alueella, jossa on kapeat kadut eikä aina pengertä, mitä pitkin kulkea. Vaikka pienten lasten kanssa kuljetaankin kadulla aina yhdessä, haluan varmistaa, että lapset todella näkyvät eivätkä jää auton alle. Tuumasin, että roikkuvat heijastimet eivät aina riitä. Heijastinliivi päällä lapset näkyisivät varmemmin!

Sama heijastinliivi sopii monen ikäiselle

Suunnittelin ja tein Eurokankaalle ilmaisen ohjeen heijastinliiviin. Löydät ohjeen täältä! Sama koko sopii niin kolmevuotiaalle kuin kahdeksanvuotiaallekin! Liivi on kevyt ja helppo vetää ulkotakin päälle. Pääntie on sen verran iso, että huppu ja kaulus mahtuu hyvin siitä läpi. Kyljissä olevat kuminauhat joustavat pukiessa, mutta pitävät liivin sen verran napakasti päällä, ettei liivi liehu ja hulmua kauheasti leikeissä. Vielä kuopus on omaa liiviään vailla, mutta hänellekin teen samalla koolla oman liivin.

heijastinliivi

Heijastimet auttavat näkymään pimeällä

Ja tämä heijastinliivi muuten sitten myös näkyy, sitä ei tarvitse epäröidä. Kun koko liivi on heijastinkankaasta, lapsi varmasti näkyy autonkin valokeilassa eikä jää epäselväksi, näkyykö pimeydessä heijastinviiva vai ei. Mietinkin, pitäisikö tällainen ommella itsellekin! Olisi ainakin turvallista pyöräillä töihin pimeämmälläkin säällä.

Vaikka heijastimien käyttö on oman turvallisuuden takaamista, heijastimista kiittää autoilijakin. Itse autolla ajaessa saan aina pahemmankin sätkyn, kun huomaan kadun reunassa ihmisen vasta aivan lähellä – heijastimilla varustetun näkee paljon pidemmästä matkasta. Vaikka suuremmilta vaaratilanteilta on vältytty, säikäyttää se onnettomuuden mahdollisuus aina. Siksi kiittelenkin mielessäni jokaista heijastinta käyttävää, kun on itselläkin mukavampi ajaa autoa, kun näkee jalankulkijat.

heijastinliivi

Käytetäänkö teillä heijastinliiviä vai luotatteko enemmän roikkuviin heijastimiin?

 

Anni

Kommentit (6)

Ja siis toden totta, vain heijastin on heijastin.
Heijastava asustekin voi olla pimeällä toki avuksi, muttei korvaa koskaan heijastinta.

”Jalankulkijan heijastimet määritellään Euroopan unionin henkilösuojaindirektiivin perusteella. Myytävien turvallisuustuotteiden tulee täyttää standardien vaatimukset ja olla CE-hyväksyttyjä. Tyyppitarkastetun heijastimen tunnistaa CE-merkinnästä ja koodista EN 13356.[3] Heijastimen näköisiä esineitä on myynnissä esimerkiksi lelujen CE-direktiivillä ja tällöin tuote ei kuitenkaan heijasta riittävästi.”

Myöskään Eurokangas ei myyntitekstissään väitä, että käyttämäsi kangas olisi heijastinkangasta, vaan puhuu heijastavasta kankaasta. Tällä sanamuodolla on ero, vaikka se saivartelukta voi tuntuakin.
”Ommeltava heijastava kangas sydänprintillä. Kankaalla voi lisätä valoa heijastavia yksityiskohtia vaatteisiin ja varusteisiin.”

Asia on tärkeä esimerkiksi siksi, että loppuvuoden lukuisat myyjäiset ovat lähestymässä ja niissä kaupataan taas kymmeniä ja kymmeniä itse tehtyjä heijastavia asusteita. Sellaisen myyminen heijastimena taas on laitonta.

Kyllä vain, tuossa edellisessä vastauksessani totesinkin, etten tullut Eurokankaan ce-merkintää tarkastaneeksi ja se on juuri näin, kyseessä on heijastava kangas, ei heijastinkangas.

Olen samaa mieltä, on todella tärkeää, että heijastimena ei saa myydä mitä tahansa. Kyse on turvallisuudesta. Termien oikeellisuus on kaikista tärkeintä erityisesti myytävissä tuotteissa, jolloin asiakasta ei saa johtaa harhaan.

Onko kyseessä heijastin vai heijastava kangas?
Markkinoilla kun on paljon heikastavia kankaita, jotka eivät kuitenkana täytä heijastimen vaatimuksia.

Itse asiassa eurokankaan sivuilla otsikkotasolla puhutaan heijastinkankaista, mutta kankaiden kohdalla heijastavista kankaista. Varmasti ce-merkinnän saaneita heijastinkankaitakin löytyy markkinoilta. Ja näkyy kyllä tämä heijastavasta kankaastakin tehty liivi todella hyvin valokeilassa, vaikkei ce-merkitty olisikaan 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X