sormustin - Banneri

Aikuisiän käsityöharrastukseni alkoi korujen askartelemisesta vuosia, vuosia sitten. Korut veivät mennessään ja sitten harrastus syveni kaikkiin muihinkin käsityötekniikoihin. Helmet sun muut tarvikkeet ovat olleet vuosikymmenen laatikossa, välillä on tullut jotain pientä tehtyä. Mutta nyt kummityttöni myötä kaivoin helmet ja tarvikkeet esiin ja olen askarrellut erilaisia koruja kevään iloksi. Niin valmistui myös muutama helmisormus, joka on helppo tehdä ja on kivan kesäinen ja näyttävä koru.

helmisormus diy

Helmisormus valmistuu näin

Tarvitset

  • koruaskarteluun tarkoitettua metallilankaa, paksuus mieltymyksen mukaan, esim. 1-1,2mm
  • helmiä
  • pyöröpihdit
  • sivuleikkurit

Pyöritä metallilankaa hieman sormea pienemmän pyöreän esineen, vaikkapa ripsiväriputkilon tai tussin, ympäri useamman kerran. Kierteitä on helpompi löysentää kuin kiristää liian löysiä kierteitä. Avaa kierteitä sen verran, että kierteet menevät sormen ympäri löyhästi. Katkaise metallilanka muutaman sentin päästä kierteistä.

helmisormus ohje

Pyöräytä pyöröpihdeillä metallilangan toinen pää pienelle silmukalle. Pujota haluamasi helmet metallilankaan. Lopuksi leikkaa ylimääräinen metallilanka pois ja käännä metallilangan toinenkin pää silmukalle. Helmisormus on valmis!

helmisormus ohje

Tällaista metallilangasta tehtyä sormusta on helppo muotoilla vielä jälkeen päin sopivaan kokoon, painaa kierteitä kasaan tai venyttää kierteitä avarammalle. Tällaisen sormuksen voi tehdä myös ilman helmiä tai laittaa vain yhden helmen kierteisiin. Itse lisäsin yhteen sormukseen vain yhden helmen korutappiin kiinnitettynä, jolloin helmi heiluu sormuksessa vapaasti.

helmisormus diy

Monenlaisia muitakin koruja on tullut tehtyä nyt koruinnostuksen palattua. Ehdoton suosikkini on tämä kummityttöni suunnittelema ja nimeämä 6am-sormus ja samaan sarjaan tehty rannekoru. Sormuksesta on tullut ehdoton lempparini ja olen pitänyt sitä nyt joka päivä. Nyt seuraksi sitten pääsee helmisormus aina fiiliksen mukaan!

6am sormus ja rannekoru

Nyt vain odottelen helmisormus sormessa rantakelejä ja kesää!

Anni

instagram l facebook

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X