Sormustin - Hero Header

Helppo keppihevonen syntyy pahvista tai huovasta

Meillä – kuten todella monessa muussakin kodissa – on valloillaan keppari-innostus! Ensin tuli taloon yksi keppihevonen, sitten toinen ja kolmas. Seuraavaksi rohkaisin keppari-intoilijaa tarttumaan neulaan itse. Huovasta ommeltu keppihevonen onnistuu hyvin pieneltäkin ompelijalta.

keppihevonen huovasta

Yleensä keppihevonen on pehmolelun tyylinen, pehmeä ja moniulotteinen. Todistetusti kuitenkin myös kaksiulotteisemmat kepparit pääsevät leikkiin helposti, lisäarvoa tulee siitä, että keppari on ihan itse seitsemänvuotiaan tekemä. Ihana-lehdessä 5/19 julkaistiin tekemäni ohje pahviseen keppariin. Tällainen keppari on hyvin edullinen tehdä, sillä siihen tarvitaan vain pahvia, keppi ja lankaa. Viime kesänä Een keppihevosteemaisilla 7-vuotissynttäreillä jokainen vieras maalasi oman pahvisen kepparin, jolle keksittiin nimi ja joilla kirmailtiin pihalla esteitä. Keppariharrastuksen voi siis aloittaa todella tyhjästä!

pahvinen keppihevonen keppari pahvista

Pahvikeppareiden kohtaloksi koitui vesisade – kepparit unohtuivat ulos sateeseen ja muoto oli sen jälkeen vähän lörtsähtäneempi. Leikkasin pahvikepparin kaavalla paksusta Eurokankaan huovasta kaksi palaa, jotka Ee ompeli edestakaisilla tikkipistoilla yhteen. Hevosen alaosaan jätettiin pieni aukko keppiä varten, kepin voi myös liimata huopapalojen keskelle.  Korvat, silmät ja koristehiutaleet liimattiin kiinni kangasliimalla. Tämä keppihevonen on nimeltään Hiutale ja se on isomman kepparin, Pähkinän varsa. Luonteeltaan se on utelias ja vähän villi. Välillä Hiutale saattaa karatakin.

helppo keppihevonen

Jos kepparijutut kiinnostavat, pysy kuulolla, sillä lisää on tulossa niin keppareista kuin kepparitallistakin!

 

Anni

 

PS.  Suosittelen lukemaan ihanat kepparijutut myös Yli pyykkivuorten -blogista:

Kepparit ovat parasta, mitä nykylapsille on tapahtunut

Aavan kepparisynttärit: 10 ideaa heppahullun synttäreille

DIY kepparitalli: Unelmien kepparitallin rakentaminen päivässä

 

Kommentit

2 kommenttia
Anni Ignatius

Olen myynyt ohjeen Ihanalle ja olen sinne vinkannut, että olisi kiva, jos ohje saataisiin verkkosivuille näkyviin, joten katsotaan, jos ohje näkyisi joskus siellä!

Avatar

Saisko tuon ohjeen mikä oli lehdessä myös tänne blogiin?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä