sormustin - Banneri

Oi ihana joulu, se on pian täällä! Joulu alkaa minulla jo marraskuussa ja tänä vuonna jouluvalmisteluihini on kuulunut jo farkkujen takataskuista tehty joulukalenteri sekä ovikranssi. Olen kahdesti aiemmin pitänyt joulukalenteria blogissani – 2016 joulukalenterin luukut täällä ja 2014 joulukalenterin luukut täällä. Tänä vuonna julkaisen joulukalenteria vain yhden luukun, käsityöblogien yhteisen joulukalenterin luukun. Kaikki joulukalenteri-bloggaajat voit kurkata täältä. Eilen joulukalenterin korkkasi Unelmallinen elämä, huomenna luetaan joulujuttuja Vastarannan virkkaajasta.

Muutama viikko sitten ompelin harmaasta huovasta söpön pupulaukun lahjaksi eläinrakkaalle Eelle. Oli ihana huomata instagramissa, että julkaisemallani kaavalla muutkin valmistivat näitä pupulaukkuja! Kun löysin kangaslaatikostani punaistakin huopaa, tiesin heti, mitä siitä tulisi: kaveri pupulaukulle, kettulaukku! Jouluinen punainen sopii myös hyvin kaikkeen jouluiluun. Valmistusohje on täysin sama kuin pupulaukkuun, mutta kertauskaan ei ole pahitteeksi. Kaavan voit tulostaa linkistä pdf-muodossa.


Kaava pdf-muodossa tulostettavissa täältä.

Tarvitset
3mm paksua (polyesteri)huopaa (löytyy esim. Eurokankaasta metritavarana)
Kirjontalankaa silmiin
Napin nenäksi ja kiinitysmekanismiksi
N. 1m nauhaa olkahihnaksi (sametti-, satiini- tai puuvillanauha toimii hyvin)

Piirrä kaavan ääriviivat huovalle. Kaavaan on lisätty saumanvarat ja ommellinja merkattu katkoviivoin. Leikkaa osat huovasta. Leikkaa napin kokoinen napinläpi kuonon päähän kaavassa merkittyyn paikkaan. Kirjo silmät ja ompele nappi nenäksi paikalleen kaavassa merkittyihin kohtiin. Huomioi, että napinläpi on huovan paksuinen eli 3mm, joten napille on syytä tehdä vähän korkeampi kaula (ohje löytyy siihen esim. Punomon sivuilta). Ompele myös olkahihna etukappaleen yläreunoihin sivuille, tämän voit tehdä myös ihan lopuksi. Ompele kasvokappaleen muotolaskokset ja ohenna saumanvarat tarvittaessa. Aseta kappaleet oikeat puolet vastakkain ja ompele laukku valmiiksi. Käännä ja painele saumat niin, että laukku saa lopullisen muotonsa.

Kaavaa ja ideaa voi toki jalostaa esimerkiksi applikoimalla kettumaisen valkoiset osat esimerkiksi korviin ja poskiin.

Ihanaa joulun odotusta!

Anni

Kommentit (8)

Tämäpä on näppärä kaava. Näen heti muuntelumahdollisuuden taskuksikin!

Onpa tosi söpö kettulaukku!

Ihana laukku! Kiitos kaavasta 🙂

Kiitos! Ja ole hyvä, toivottavasti siitä on iloa!

Kiitti! Joo, tätähän voi muunnella vaikka miten 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X