sormustin - Banneri

Yhteistyössä AARREkid.

 

Minusta on ollut ihana seurata viime vuosien ajan, miten kotimaiset lastenvaatebrändit ovat tehneet nousuaan ja tulleet suosituiksi. Näin käsityöihmisenä on kuitenkin erityisen kivaa, kun kivoja kuoseja omaavat, eettisyyteen satsaavat lastenvaatebrändit myyvät myös kankaita! Koska haluan valmistaa pääosin perheemme vaatteet itse, on huippua päästä ostamaan kivojen vaatemerkkien kankaita ja ommella tehdä omannäköisiä vaatteita.

Jakku Wrapped in wool -kaavalla

 

AARREkid lanseerasi viime perjantaina 4.10. A little stranger -malliston uudet kankaat. Ompelin näistä kangasuutuuksista itselleni pari uutta vaatetta, sillä halusin hemmotella hieman itseäni  helpoilla ja mutkattomilla vaatteilla. Ensimmäisenä ompelin itselleni mukavuusmekon Ink flowers – single jerseystä. Kuosi on AALTO yliopiston PatternLab opiskelijaryhmän käsialaa ja kaava itse piirretty. Mekko on ihanan mutkaton ja löysä, tiukat hihat kuitenkin tekevät mekosta jämäkämmän tuntuisen eikä muuten löysä mekko tunnu kaavulta. Ja mikä tärkeintä, mekossa on taskut! Sinne sujahtaa niin kännykkä kuin nenäliinakin.

Mekko Ink flowers -kankaasta

 

Ompelin lisäksi itselleni Struk jacquard -neuloksesta lyhyen takkijakkuneuleen, joka toimii sisällä sopivana lämmikkeenä teepaidan päällä. Kaavana takissa on Ottobre 5/17 Wrapped in wool -takki, mutta lyhyeksi muokattuna. Takin ompelu kuului taas osastoon ”raivo-ompelua” – viimeksi raivo-ompelin heinäkuussa yhden neuletakin, josta voit lukea täältä. Kun aikaa ei ole paljon, pitää tehdä raivolla, nopeasti, tehokkaasti ja empimättä – onneksi matkan varrelle ei sattunut virheitä. Ylös nouseva kaulus ja sen muotolaskokset tekevät mutkattomasta takista hieman ylellisemmän ja siistimmän. Näin syksyn kylmetessä tähän takkiin on ihana uppoutua ja nostaa tarvittaessa kaulukset oikein ylös korviin asti, vaikka ulkona tuivertavat tuulet eivät sisällä tuulekaan.

AARREkid Struk jacquard

Instagramissani on käynnissä arvonta perjantaihin 11.10 asti. Arvonnassa voi voittaa viisi metriä AARREkidin kankaita. Voit osallistua arvontaan täällä.

 

Suloista viikkoa!

 

Anni

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X