sormustin - Banneri

Kirjoneule on yksi lempparitekniikoistani. Kirjoneule pitää mielenkiintoa yllä neulossa ja on hauska seurata kuvion valmistumista. Kuvioiden valinnassa kuitenkin langanjuoksut tuottavat päänvaivaa. Langanjuoksu saisi olla maksimissaan 5-6 silmukan mittainen ilman, että se tuottaa hankaluuksia. Monet isommat kirjoneulekuviot kuitenkin vaativat pidempiäkin hyppyjä. Neuloin kolmevuotiaalle Star wars -fanille stormtrooper-villasukat.  Jotta kuvio olisi selkeä, tuli sukkaan parhaimmillaan 11 silmukan langanjuoksuja, mutta niidenkin kanssa pärjää!

stormtrooper-villasukat

Kirjoneule on oma taiteenlajinsa, johon on monenlaisia helpotuksia. Ennen pyörittelin lankoja kesken neulomisen ja näin yritin välttyä pitkiltä lankajuoksuilta, mutta langanjuoksut voi sitoa kätevimminkin. Kannattaa tsekata myös muut neulevinkkini:

Katso vinkit lankadominanssiin kuvioiden selkiinnyttämiseksi täältä

Katso täältä, miten päättelet langat neuloessa.

 

Langanjuoksut pitää pitää riittävän löysänä

Tärkeintä langanjuoksuissa on pitää ne riittävän löysinä. Jos lanka on neuleen takana liian kireä, kinnaa koko neule ikävästi ja neule nousee kuprulle. Yritä juoksuttaa siis takana kulkevaa lankaa mahdollisimman löysästi. Langanjuoksut sidotaan neuleeseen vasta seuraavalla kerroksella.

Sido langanjuoksu 3-5 silmukan välein neuleeseen seuraavasti: nosta edellisen kerroksen langanjuoksu puikolle neulottavan silmukan viereen. Neulo silmukka normaalisti, langanjuoksu jää samalla kiinni silmukkaan ja asettuu silmukan taakse. Jos langanjuoksu on pitkä, tee tämä saman juoksun kohdalla useamman kerran.

langanjuoksut kirjoneuleessa langanjuoksut kirjoneuleessa langanjuoksut kirjoneuleessa

Stormtrooper-sukat olivat hitti

Star wars on ollut tämän talven hitti keskimmäisen elämässä. Löytyy valomiekkaa ja muuta, muutenkin Star warsia leikitään vähän väliä. Kun vanhat villasukat alkoivat käydä pieneksi, neuloin Aalle stormtrooper-sukat ja nehän oli aivan hitti. Joskin ne on käyttäjänsä mielestä niin hienot, että niitä käytetään kassina ja kuljetusvälineenä eikä villasukkina 😀 Ehkä ne silloin tällöin kuitenkin eksyy jalkoihinkin. Kirjoneulekaavio sukkiin löytyi täältä.

stormtrooper-sukat

Iloisia neulehetkiä!

 

Anni

Kommentit (2)

Kiitos hyvästä vinkistä

Kiva, jos siitä oli iloa!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X