sormustin - Banneri

Muistan, kun lapsena luin näkymättömästä musteesta jostain Aku Ankan salapoliisikirjasta. Taisin maalata sitruunamehulla ja sitten teksti silitettiin silitysraudalla esiin. Se oli maagista. Viime syksynä törmäsin instagramissa reelssiin, jossa neuvottiin näkymätön muste, joka oli paljastuessaan hehkuvan punainen. Tämä oli testattava!

näkymätön muste

Näkymätön muste syntyy vähistä tarpeista

Ohje näkymättömään musteeseen löytyy tästä reels-videosta. Määrät eivät ole kuitenkaan mielestäni niin tarkkoja. Tarvitset näkymättömään musteeseen

  • kuumaa vettä
  • ruokasoodaa
  • kurkumaa
  • käsidesiä

Humpsautin kulhoon n. puoli desiä kuumaa vettä ja reilun teelusikallisen ruokasoodaa. Tällä seoksella maalasimme paperiin kuvia ja piirroksia tai miksipä ei vaikka suuria salaisuuksia.

Toiseen kuppiin laitoin hieman kurkumaa ja muutaman painalluksen käsidesiä. HUOM! KURKUMA SOTKEE ELI KÄYTTÄKÄÄ ALUSTAA! Ja mikäli käy kurkumavahinko niin kuin meillä kävi, niin kynsilakanpoistoaine poisti kurkuman kaikista parhaiten. Kun tällä kurkuma-käsidesi-seoksella maalaa ruokasoodaveden päältä, tulee maalaus hehkuvan punaisena esiin. Kurkumaseoksella voi maalata vaikka heti, mutta silloin ruokasoodavesi myös leviää helpommin eli lopputulos on suttuisempi.

näkymätön muste

Kurkuma-käsidesi seos oikein imeytyi valkoiseen ruokapöytään. Onneksi väri lähti kynsilakanpoistoaineella.

Pidin hiljattain itselleni synttärit ja tein aikuisvieraille aarrejahdin. Yksi vihjeistä oli kirjoitettu näkymättömällä musteella. Kun viesti tuli kurkuman ja käsidesin avulla esiin, oli reaktio aivan hulvaton – ihmetyksen huudahduksia, hämmentynyttä naurua, innostunutta pomppimista ja kiljahtelua. Aivan mahtavaa! Eli tämä näkymätön muste toi kyllä valtavasti iloa jo nyt meidän elämään. Lastenkin aarrejahtiin tämä olisi ihana, mutta pelkään kurkumavahinkoa liikaa kokeillakseni sitä, ainakaan ihan vielä.

salakirjoitus

 

Muistatko sinä lapsuudesta kokeilut näkymättömällä musteella? Kannattaa kokeilla tätä tai muita näkymättömiä musteita erityisesti lasten kanssa, se ihmetys on ihanaa seurata!

 

Anni

instagram / facebook

Kommentit (2)

Muistan, että maidolla maalattiin paperiin.
Kun jälki oli kuivunut sen sai esiin kynttilän yläpuolella lämmittämällä (/polttamalla)

Ooh, se on varmasti ollut jännä hetki, kun teksti on tullut näkyviin!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X