sormustin - Banneri

Kirja saatu arvostelukappaleena Gummerukselta.

Tiina Arponen, Johanna Karttunen, Henna-Kaisa Sivonen: 

Muita ihania. Lempeä ja hulvaton käsityökirja.

Muita ihania -blogi, tuo kässäblogien porche. Semmonen ihana vintagemallinen, persoonallinen, söpösti sinne päin oleva porche, jossa on hassu tööttäysääni. Olen seurannut kyseistä blogia pitkään, kuten aika moni muukin. Muita ihanian kuvat ovat kertakaikkisuuden söpöjä ja aivan hulvattomia, niistä löytyy aina mitä hassumpia asioita, siis ihan somistemielessä, enkä voi olla tulematta hyvälle mielelle niistä. Blogi ja sen pitäjä Tiina Arponen saa minut tuntemaan, että ei vitsi, ollappa hän, hullutteleva, söpöilevä ja ihanasti kreisi. Mutta toisaalta samalla alan ajatella, että no miksipä ei, ja oikeastaan minäkin olen aika ihana, ja vielä ihanampi, jos annan itselleni luvan hullutella myös.

Runsaan kirjan somisteeksi sopii kevätauringon säteet.

Näine höpösine ajatuksineni odotin innolla postiluukun kolahdusta, kun tiesin sieltä pian tulevan Tiina Arposen, Johanna Karttusen ja Henna-Kaisa Sivosen Muita ihania -kirjan. Kässäilykirjoja minulla on aika hervoton pino, joten väitän tietäväni, miltä perinteinen käsityökirja näyttää. No sen arvasinkin, ettei Arposen kirja näytä siltä ja oikeassa olin. Kuvat ovat hassuttelevia ja runsaita, blogin sama kuvamaailma jatkuu kirjassakin. Ohjeita kirjassa on 31 ja ne jakaantuvat kategorioihin Juhla, Leikki sekä Retki. Muutamat blogin klassikko-ohjeet olivat mukana myös.

Vitsi mikä mieletön idea piirtää kuvan ympärys asfalttiin!

Tavallaan olisin toivonut, että kirja olisi ohjeineen ollut ”eksaktimpi”, vaikkapa neuletakin ohje on ”aikuiselle, koko noin S-M” ja näin ohjeorientoitunutta kismittää, että lapsen villatakkien koot ovat vain 1-2 ja 3-4 v eikä sen enempiä (meillä kun olisi kysyntää sille seuraavalle koolle). Samalla muistin, miten Muita ihanian marrassukkien (minun versioni niistä) lankaohjeistus oli vähän sinne päin ja ärsytti, mutta sitten annoin olla ja ajattelin, että se ei ole niin tarkkaa. Aina ei kaiken tarvitse olla niin justiinsa ja joskus voi vaikka vähän säätää tai testata ja koklata. Ne sukat onnistuivat oikein kivasti. Niin joskos tämä kirjakin opettaisi lukijalleen, että kässähommia voi tehdä vähän kieli poskessa ja pilke silmäkulmassa. Niin, esipuheessakin lukee ”Muita ihania -maailmassa ei ole sääntöjä käsitöiden suhteen, vaan asiat tehdään spontaanisti ja omalla tyylillä, sopivan suurpiirteisesti ja yllätyksellisesti. Viestimme on sama kaikille käsityöntekijöille: ottakaa rennosti! Luovuus tulee vapaudesta, omaehtoisuudesta ja armeliaisuudesta.”

Oli ihan pakko aloittaa ensimmäinen projekti kirjasta.

Rentoutta ja iloa tämä kirja opettaakin. Elämän ei tarvitse olla harmaata (hyvä muistutus värittömien värien ystävälle!) eikä vakavaa, käsitöissäkään. Hassuttelu on sallittua vakavastiotettaville aikuisillekin.

Hassuja ajatuksia alkaneeseen viikkoonne toivotellen,
Anni

Kommentit (2)

Houkuttelevan näköinen kirja! 🙂

On kyllä! Nautin, kun käsityökirja näyttää vähän toisenlaiselta kuin yleensä. Tässä kirjassa on hallittu kaaos 😀

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X