sormustin - Banneri

Muistatteko kirjakaverit lapsuudesta? Minulla oli useampia kirjekavereita, joita en tavannut livenä koskaan. Löysin heidät jonkun lastenlehden kirjekaveripalstalta. Kirjeiden kirjoittaminen oli jotenkin jännittävää ja kirjeiden kautta pääsi kurkistamaan toisen lapsen elämään – vähän niin kuin entisajan somea. Ihanaa kirjeiden kirjoittamisessa oli myös erilaiset kirjepaperit. Muistan, miten tuskastutti, kun kirjekuoria jäi aina seteistä yli. Ja joissain papereissa oli myös lisätty tuoksu!

tulostettavat kirjepaperit

Harjoittelimme kolmasluokkalaisteni kanssa kirjeiden kirjoittamista. Eihän nykyään samalla tavalla kirjeitä enää lähetetä, mutta silti yllätyin, että kirje oli aika vieras juttu lapsille. Alku oli vähän tahmeaa, mutta sitten innostus lähti. Intoa lisäsi entisestään, kun tein oppilaille kirjepapereita canvassa. Kirjepaperit tekee kirjeistä houkuttelevampia ja kirjoittaminen tapahtui melkein kuin siinä sivussa. Jopa sellaiset lapset, joille kirjoittaminen ja luova tuottaminen on todella tahmeaa, innostuivat kirjeiden kirjoittamisesta. Lopulta innostus vei niin, että nyt luokassamme on postilaatikko ihan kunnon ysärityyliin ja sinne kirjoitetaan kirjeitä liukuhihnalta, myös kotona.

Kirjepaperit mielenkiinnon kohteiden mukaan

Tein kirjepaperit canvassa valmiita, ilmaisia kuvia hyödyntäen. Joillekin pelkät viivat voivat olla vaikeita, joten tein kirjepapereita myös kirjoitusriveillä – kirjoitusviivaston kopioin oph:n sivuilta. Näihin kirjepapereihin valikoitui jalkapalloilijoita sekä koiria, sillä näitä molempia fanitetaan luokassani. Kuitenkin kirjepapereita on aika helppo muokata ja tehdä canvassa mistä aiheesta tahansa.

Voit tulostaa kirjepaperit pdf-muodossa tästä, toki voit kopsata kuvistakin:

Koirakirjepaperi viivoilla pdf-muodossa löytyy tästä.

koira-aiheinen kirjepaperi

Jalkapallokirjepaperi viivoilla löytyy pdf-muodossa tästä. 

jalkapallo-kirjepaperi

 

 

Koira-aiheinen kirjepaperi kirjoitusviivastolla löytyy pdf-muodossa tästä.

koira-aiheinen kirjepaperi

 

Jalkapalloaiheinen kirjepaperi kirjoitusviivastolla löytyy pdf-muodossa tästä.

jalkapallo-kirjepaperi

 

Jos muuten kaipaat lisää tulostettavia juttuja lapsille, tsekkaa täältä blogini tulostettavia juttuja!

 

Millaisia kirjepapereita sinä toivoisit löytäväsi?

 

Anni

instagram / facebook

 

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X